Papusi originale

Papusi originale

 

 

Am scris mai demult despre Fenomenul Barbie. O amarata de papusa pentru unii este de fapt un adevarat fenomen in lumea intreaga. Din punctul multora de vedere papusile sunt niste chestii obscure, apreciate doar de catre copii, care oricum isi pierd in timp valoarea. De ce ai da, deci, bani pe papusi originale? De ce trebuie musai papusa X, cand copilul se poate juca si cu papusa Y? De ce o papusa ar avea nevoie si de accesorii?

Si aici vine, de fapt, discutia. Aici este esenta. Va dau, in acest sens, 3 argumente:

1. Intai si intai, cel mai important argument: de ce sa nu premiem si IDEEA? Cand luam un produs, nu premiem doar pe cei care il fabrica, ci premiem si pe cei care l-au inventat. Premiem, de ce nu, si pe cei care se ocupa de reclama acelui produs. Totul este inclus in acel pret pe care-l vedem afisat.

2. Desi poate parea paradoxal, la jucarii NU ar trebui sa ne zgarcim. Jucariile contrafacute pot contine substante toxice, putand fi nocive pentru copii. Este cazul multor produse contra-facute, insa in cazul copiiilor lucrurile sunt un pic mai grave, pielea lor fiind mult mai sensibila. In plus, unii au obiceiul sa ia in gura jucariile, lucru oricum destul de periculos.

3. Fiecare jucarie trebuie sa aiba povestea ei. Nu iei o jucarie doar pentru ca ii trebuie o noua jucarie. Jucaria trebuie sa aiba o poveste, din acest motiv exista aceste fenomene de care vorbeam in articolul citat.

Pe langa papusile Barbie, de care am vorbit, mai exista pe piata si Papusile Monster high. Ma refer, bineinteles, la papusi monster high originale. Cand cumparati un lucru, indiferent ca este o jucarie, un cd ori un produs electronic, trebuie sa va ganditi CUI dati acei bani. Oare un patron smecher din China (chinez, american, nu conteaza natia lui), care are in subordine cativa angajati (pe care-i plateste mizerabil),  care nu are NICIUN merit (nu a inventat nimic, nu a venit cu nimic nou), merita banii vostri? Serios, de ce L-ATI PREMIA, validandu-i produsul? Pe langa faptul ca imbogatesti pe nedrept un om, mai si produci pagube unora care chiar ar merita sa primeasca mai mult.

De fiecare data cand cumparati un produs, ganditi-va la implicatii. Simpla actiune de cumparare produce, direct ori indirect, efecte.

Da, discutia aceasta despre papusi originale poate fi extinsa la multe alte produse. Este, ca sa zic asa, o tema de gandire.

Salutari ORIGINALE tuturor!

ps: Pentru ca prevad bine viitorul, voi raspunde deja la o intrebare care-mi va fi pusa: pretul unor papusi originale NU este ATAT de mare. Se gasesc Papusi Monster High, ca despre alea vorbeam, si la 70 de lei. Ok, le-oti lua din targ cu 20 de lei. Dar oare se merita? In plus, nu trebuie sa ii luati copilului 10 papusi deodata. Mai rar, insa lucruri de calitate. E bine sa-l si educati in acest sens: sa aprecieze calitatea si nu cantitatea. Si, ca sa nu uit, copiii din ziua de azi vor mai mult decat o papusa. Vor seturi complete. In fond, SI prin asta se traduce fenomenul Barbie (ori Monster High, ca tot vorbiram de el).

Comments

comments

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !