Pagina de facebook a blogului

De multe ori am o gramada de idei de articole, idei care insa sunt blocate din N motive in minte si, uneori, in draft. De mai multe ori am fost tentat sa scriu despre pagina de facebook a blogului. Am tot vrut, insa nu am facut-o pana acum. Ce m-a determinat sa scriu articolul asta? Pai faptul ca o amica bloggerita, Luiza, si-a facut pagina de facebook a blogului propriu, Luizadaneliuc.ro.

Stirea nu este ca un blog din 2012 are pagina de facebook, ci ca un blog de in 2012 si-a facut pagina de facebook abia in 2013 (dupa 1 an si un pic). Intrebarile care se pun sunt 2:
– Ce se intampla daca NU isi facea pagina de facebook?
– Ce aduce in plus acea pagina de facebook?

Luiza fu doar pretextul. Acum va zic intrebarea MEA, pe care voiam sa o pun de mult timp: ce ar trebui sa postezi pe pagina de facebook a blogului? Exista 2 „perspective” (mama ce cuvant pompos), fiecare cu argumentele proprii:

1. Postezi DOAR ce scrii pe blog. Pe romaneste: pagina de facebook a blogului are postari doar despre blog. X da like paginii pentru a vedea lucruri STRICT legate de blog. Daca ar vrea sa vada si alte postari care ti se par tie amuzante & stuff ti-ar da follow pe profil.

2. Postezi si altceva, devine plictisitor sa postezi doar articolele de pe blog. Ceea ce fac si eu, de altfel. La mine e o chestie „ciudata”: tot ce postez pe profil e postat automat si pe pagina de facebook a blogului. Nu se plictiseste nimeni pe pagina blogului, dar, pe romaneste: un prieten de ce ar da like paginii blogului meu? Oricum vede actualizarile alea la mine pe profil (intrebare legitima, zic eu).

Nu m-am lamurit cum e mai bine si de ce. Si acum, ca tot isi facu si Luiza pagina, aparura si celelalte 2 intrebari. La care am niste raspunsuri de genul:
– toata lumea are pagina de facebook a blogului;
– esti in randul lumii daca ai;
– face bine la imagine.

In afara de steoretipuri de genul, un raspuns clar nu am, oricat m-as stradui. Nu stiu castigul efectiv al acestei pagini, insa as fi tare curios sa-l aflu.

Si am mai facut o chestie care nu stiu daca e buna sau nu (sa-mi ziceti voi): aveam o pagina de facebook a blogului vechi. Adica ACEASTA. Cand mi-am facut blogul asta am zis sa-i fac alta pagina de facebook. Adica ASTA. Ulterior, cand mi-am facut minunat.eu am zis sa nu-i fac si lui alta pagina, asa ca i-am pus pagina blogului vechi. Acum va intreb: e bine sa aiba fiecare blog al meu pagina lui sau puteau avea toate pagina comuna? Habar n-am.

Oricum ma recunosc invins la facebook: nu stiu sa fac diverse artificii & stuff 🙂 Bine macar ca stiu sa folosesc chatul … 🙂

Cam atat despre pagina de facebook a blogului nostru, oricare ar fi acesta. Cu invitatia de a da like paginilor invocate (sa fiu altruist: intai dati like Luizei, apoi mie :P), va urez salutari BLOGOSFERICE tuturor!

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !