Oz the Great and Powerful – Grozavul si puternicul OZ

Oz the Great and Powerful este primul film vazut dupa ceva timp la Imax (intre timp si-a schimbat denumirea in Romtelecom Imax). Nu stiu daca efectele mi s-au parut geniale datorita locatiei sau asa sunt ele oricum, dar in orice caz m-au impresionat. Nu sunt ei cei care au sloganul UN CINEMATOGRAF CARE TE DA PE SPATE, dar pe mine chiar m-au dat pe spate.

Filmul ca atare este facut pentru cei care doresc sa intre in lumea magica OZ. Este facut pentru suflet, este parca special creat pentru copilul din noi. Este adevarat, daca dorim sa gasim pete-n soare putem gasi cu gramada. Putem sa vedem diferente mari intre carte si film; putem sa-l comparam cu alte filme din trecut (este o varianta „clasica” din 1939, The Wizard of OZ); putem sa ne referim la jocul actorilor, pentru unii dezamagitor, cel putin in ceea ce o priveste pe Mila Kunis; putem sa ne referim la multe altele, dar de ce am face-o? Nu mai bine ne-am lasa captivati de povestea magica din OZ? Nu mai bine am merge la cinematograf cu gandul sa savuram un spectacol fabulos de culoare? Si sa iesim din sala de cinematograf cu zambetul pe bune si fericiti ca am petrecut 2 ore agreabile?

Pe bune, sunt unele filme pe care le tratam obiectiv. Si eu judec uneori anumite filme din aceasta perspectiva. Dar la acest film eu refuz sa ma gandesc la orice chestie negativa. Am fost vrajit pur si simplu de film. Sunt inca in transa. Sper ca ma intelegeti.

Daca totusi doriti sa cititi cronici nitel mai obiective, va recomand urmatoarele bloguri: Angela, Sabina, Ioana si articolul citat in text, scris de Simona pentru FilmeTari.

Mentionez ca filmul este adus in Romania de CineForum si este de astazi in cinematografe. Legat de distribuitori, va las sa cititi 3 articole despre campania de promovare a filmului: AICI si AICI la Chinezu si AICI la FilmeTari.com.

Salutari CINEFILE tuturor ­čÖé

ps: Daca vedeti filmul acesta in alt cinema 3D sa dati de veste. Sunt curios cum se vede la 3D-uri normale.

Comments

comments

4 thoughts on “Oz the Great and Powerful – Grozavul si puternicul OZ

  1. Pingback: Filme (RE)facute- Guest-post | Yingyang Movies

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !