Oricine poate ajuta daca vrea

Oricine poate ajuta autonom rent a car

Oricine poate ajuta daca vrea, daca isi propune asta. Orice firma, orice patron, ori societate ori regie cu capital de stat, poate pune umarul sa faca bine. Sa ajute.

Oricine poate ajuta personalul medical si pe toti cei care se afla, exact ca la razboi, in linia intai. Poti s-o faci zgomotos, anuntand public, sau poti s-o faci in liniste, pe muteste. Din punctul meu de vedere, niciuna dintre variante nu este corecta sau gresita. Eu, ca cetatean, as vrea sa stiu ce firme au ajutat, cum s-au comportat in timpul crizei. Daca toata lumea ar ajuta pe muteste, toate firmele ar putea invoca, la finalul pandemiei, ca ele de fapt au ajutat, dar nu li s-a parut normal sa se laude cu asta.

Oricine poate ajuta, insa si oamenii obisnuiti. Nu trebuie sa ajuti musai personalul medical, nu trebuie sa donezi neaparat pentru masti, dezinfectanti si aparatura medicala. Exista oameni afectati direct de Coronavirus, dar exista si oameni afectati indirect.

De pilda, cati psihologi din Romania tin sedinte online gratuite pentru cei care au probleme cauzate de aceasta pandemie? As vrea sa aflu si eu numele acelor psihologi, sa-i felicit.

Sa ne intelegem: ajutorul nu este obligatoriu, nimeni nu trebuie sa munceasca gratuit ori sa-si doneze toate economiile.

Pe de alta parte, insa, tot aud oameni, fie cu profesii liberale, fie avand alte meserii, care se plang ca nu mai muncesc, care se lauda ca nu banii sunt neaparat problema. Oare ei ar accepta sa lucreze pe gratis ori pe tarife mai mici?

In plus, nu mai spuneti ca unele firme nu au pur si simplu un obiect de activitate care sa fie util in lupta contra pandemiei. Relatiile economice sunt atat de legate intre ele incat oricine poate ajuta daca doreste.

In plus, nu trebuie sa ajutati neaparat oamenii din linia I, puteti ajuta chiar si indirect: ii puteti ajuta pe cei care ajuta. De exemplu, voi stiti ONG-uri care ajuta in perioada asta? Daca ati cunoaste vreun ONG care ofera consiliere psihologica oamenilor, l-ati ajuta? Voi, ca persoane fizice, va puteti directiona 2% din venituri unui ONG. E doar un exemplu.

Iar ca sa va dau un exemplu concret de firma care face fix ce va spuneam eu, care ajuta indirect, care ajuta pe cei care ajuta, aceasta firma este Autonom Rent a Car. Pe scurt:

  • Autonom pune la dispozitie, in mod gratuit, timp de 3 luni (cu posibilitate de prelungire), masini din flota proprie pentru acele ONG-uri si fundatii care au nevoie de mobilitate in lupta impotriva Covid-19;
  • Flota este extrem de variata: autoturisme, SUV-uri, pick-up-uri, van-uri pentru transport marfa;
  • Autonom ia toate masurile de protectie, masuri care prevad dezinfectarea masinilor atat inaintea predarii, cat si dupa;
  • Anuntul exact se gaseste aici, iar mai multe detalii puteti obtine pe email, la adresa help@autonom.ro sau la numarul de telefon +40 747 277 610.

Acum, pentru ca tot ziceam la inceput ca Oricine poate ajuta daca vrea, vreau sa spuneti in comentarii daca stiti astfel de ONG-uri. Nu musai dintre cele care ar avea nevoie de masini de la Autonom, ci in general ONG-uri care in aceste zile ajuta, cum pot ele, in lupta impotriva Coronavirusului. Nu doar ca-mi veti satisface mie curiozitatea, dar vreau sa afle lumea despre ele, sa afle cititorii mei, atatia cati sunt ei, numele unor astfel de ONG-uri.

Oricine poate ajuta daca vrea – articol inscris in competitia Spring Super-Blog 2020!

ps: Tot din categoria Oricine poate ajuta daca vrea, voi carui ONG v-ati directionat cei 2% anul acesta?

Comments

comments

One thought on “Oricine poate ajuta daca vrea

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !