Orfani

Orfani

 

Cand judec un spectacol de teatru, judec, in ordine, textul (povestea), interpretarea, spectacolul multimedia, regia. E drept, mai mult decat in cazul filmelor, conteaza si contextul: sala clasica sau teatru cafenea; langa scena sau undeva departe…

Orfani afis

Uneori, spectacolele de teatru imi starnesc intrebari. Numarul lor este neimportant, uneori imi ramane o intrebare si numai una. In cazul de fata, intrebarile sunt mai multe, strict legate intre ele: cat de importanta este suferinta unui necunoscut? cat de vinovat esti daca NU FACI NIMIC? cat de vinovat esti favorizand un infractor, fie el si ruda? cum ar trebui sa actionezi ca sot atunci cand stii fratele sotiei tale este nebun?

Orfani Godot

Nu va povestesc nimic din spectacol. V-ati dat seama care sunt cele 3 persoaneje, puteti intui problema. Ce mai trebuie spus este ca spectacolul este EXTREM, dar EXTREM de bine jucat. Ionut Grama nu este o surpriza, fiind un actor pe care l-am mai vazut, insa Laurentiu Banescu m-a impresionat cu adevarat. Pe langa asta, eu am vazut spectacolul de la o masa aflata fix langa scena. Nu stiu daca ati simtit vreodata, dar uneori acest lucru te face sa te simti in poveste.

Orfani

De empatizat efectiv cu personajele nu prea aveam cum, nu sunt situatii pe care sa le fi intalnit personal. Totusi, situatia in care X iti spune ca daca nu-i dai dreptate inseamna ca esti impotriva lui am intalnit-o. Voi nu? Oricum intrebarea inca mi-a ramas: cat de mult empatizez cu suferinta celor pe care nu-i cunosc? Pe bune daca as putea raspunde la aceasta intrebare.

Orfani este un spectacol produs de compania PROdrama. De la aceeasi companie am mai vazut Ziua in care nu se cumpara nimic (la TNB). Le recomand pe ambele in egala masura, fiecare avand farmecul sau.

Cam atat despre Orfani. Mergeti sa-l vedeti si incercati sa raspundeti la intrebarea mea. Nu, spectacolul nu o sa va ajute sa raspundeti. Va adanci semnele de intrebare. Despre Orfani gasiti un articol si pe Liternet. Salutari TEATRALE tuturor!

Comments

comments

One thought on “Orfani

  1. Pingback: OrfaniBloguri WordPress . ro | Bloguri WordPress . ro

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !