Optimizare SEO

Despre optimizare SEO s-a tot scris si am mai scris si eu. Nu este nimic nou, nimic spectaculos si nimic anormal. Fiecare isi spune opinia, fiecare actioneaza cum crede de cuviinta.

Despre acest proces de optimizare SEO eu nu pot decat sa dau niste sfaturi generale. Nu sunt sfaturi profesioniste ci sunt sfaturi „banale”, pentru incepatori. Sa vedem:

1. Este bine sa stii de la inceput cum sta treaba cu aceasta optimizare SEO. Articolele vechi, neoptimizate, iti pot trage site-ul in jos. Iar acum nu mai exista faza ca nu aveai de unde sa stii: ai atatea surse de unde sa te informezi. Ok, nu vei fi doxa de la inceput, dar e bine sa stii chestiile de baza.

2. Nu asculta chiar tot ce se spune despre aceasta optimizare SEO. Unele sfaturi pot fi incalcate intr-o masura mai mica sau mai mare. De exemplu:
– nu te stradui sa scrii toate articolele de 300 de cuvinte; uneori articole de 100 de cuvinte se pot dovedi virale si iti pot aduce multe beneficii;
– link-exchange-ul este al dracului de util la inceput, cu el poti face sa auda lumea de tine; ok, nu exagera cu el, nu te baza doar pe el, dar nu stiu cat de bine este sa-l excluzi;
– nu scrie articole care sa contina doar cuvinte cheie; trebuie optimizare SEO, dar trebuie sa poata sa fie citite si eventual comentate;
– unul din sfaturile care ma enerveaza cel mai mult: nu scrie advertoriale ieftine…; da normal, cere din start 100 de euro, sa vezi cum va fi coada la usa ta…

3. Incearca sa apelezi la specialisti, uneori chiar de la inceput (Reciteste punctul 1). Un site facut pentru SEO din start s-ar putea dovedi foarte util. Unul din ultimele site-uri care ofera optimizare completa este Target Web. Nu sunt singurii, dar vad ca au referinte bune. NU zic sa incercati doar la ei, dar e bine sa-i luati in seama.

4. Incearca varianta concursurilor, fie ca e vorba de platforme mari gen BlogalInitiative ori Super-Blog, fie ca e vorba de concursuri mai mici, cu premii aparent minuscule. Concursurile iti aduc nitel trafic si te obisnuiesc cu stilul advertorial. Si, sa nu radeti, unele articole pentru concursuri bine optimizate iti pot aduce tona de cititori. Serios.

Cam atat pentru astazi despre aceasta pacatoasa Optimizare SEO. Cand mai am altceva de zis voi reveni. Salutari OPTIMIZATE tuturor!

Comments

comments

One thought on “Optimizare SEO

  1. ia pe un articol cat crezi de cuviinta, dar ofera cat poti de mult in acel moment. Peste cateva luni vei constata ca puteai oferi mai mult. Acesta este drumul catre performanta.

    Daca tu, ca blogger, poti sa oferi de 50 de euro, nu te astepta sa ti se ofere 100 de euro.

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !