Optimizare SEO – generalitati

Toata lumea vorbeste despre SEO, optimizare SEO ori chestii asemanatoare. Unii vorbesc stiind cu ce se mananca, altii vorbesc in necunostiinta de cauza. A ajuns la fel de cunoscuta precum fotbalul ori politica: ne pricepem cu totii. Poti sa nu ai 20 de ani ori poti sa ai 40, nu conteaza: tu stii SEO.Nu e teorema, e axioma. Toata lumea trebuie sa fie convinsa din oficiu de asa ceva.

Fiind un articol generalist despre SEO, voi incerca sa raspund la 2 intrebari:
1. Ce este SEO?
2. De ce este important SEO?

Intrebari de genul CUM SE FACE UN SEO EFICIENT nu sunt in aria mea de interes. Fata de altii posibil sa fiu mai in masura sa raspund la intrebari de genul. Totusi, prefer sa nu ma avant in chestii unde pot fi usor contrazis.

Pe scurt de tot, ce este SEO:
– Vine din engleza(de unde altundeva) si inseamna Search Engine Optimization.
– Desi se foloseste LA PLURAL, in fapt optimizarea se face pentru motorul de cautare google, care, mai ales in Romania, are aproape monopol.
– A ajuns atat de utilizat in limbajul din online incat pare cuvant romanesc. Un SEO corect (UN) nu mai este demult o eroare gramaticala. E adevarat, nu are plural, dar pare un substantiv comun.
– NU este o chestie universal valabila. Totul este interpretabil. Mai interpretabil ca biblia. Din acest motiv, parerile cu privire la strategiile SEO difera atat de mult.
– Poate fi facuta in multe feluri, ne-existand un consens cu privire la metode. Unii considera ca platirea de articole, ce-i drept pe cuvinte cheie, nu ar fi o campanie de optimizare. Ar fi utila, ar fi reclama, dar ar fi nitel diferita de SEO>. Altii o includ intr-o ampla strategie de SEO.

De ce este important SEO?
– Pai peste 90% dintre vizitatori vin de pe motoarele de cautare.
– Cei care intra sa caute pe google nu prea trec de prima pagina.
– Optimizarea este cea mai eficienta si oarecum cea mai ieftina metoda de promovare a unui site. Oarecum pentru ca nu este, asa cum va poate parea, gratis. Nicidecum. (m-am inspirat de pe site-ul optimizare.biz )

Tocmai pentru ca este atat de important nu ar trebui lasata pe mana oricui. Si pentru ca este atat de interpretabila, este foarte greu sa ne dam seama care e specialist si care nu. Iar daca esti blogger este imnportant sa stii, macar in mare, cate ceva despre SEO. Sau, daca-ti permiti, sa ai sfatuitori buni in acest sens. Macar la inceput. Stiti, ca la atletism: demarajul e foarte important.

Ah, si cel mai important: ca blogger, daca nu vrei sa te faci de ras, nu da sfaturi despre SEO. Aici e mai important ca oriunde altundeva CINE esti. Important e ce ai facut in domeniu. Faptul ca ai avut tu o strafulgerare, la 14 ani impliniti, intr-o chestie legata de SEO, nu intereseaza pe nimeni. Cum ar zice unii politicieni: FAPTE, NU VORBE!

Salutari OPTIMIZATE tuturor ­čÖé

Comments

comments

4 thoughts on “Optimizare SEO – generalitati

  1. Indiferent de campania de promovare online, elementele de SEO trebuie luate in considerare ca fiind un factor de amplificare pe termen mediu si lung.

    Daca Google AdWords si Social Media aduc rezultate imediate dar perene, SEO este capabil sa iti aduca clienti pe un interval de timp mult mai lung si implicit este pentru cei mai multi alegerea potrivita.

  2. Pingback: Optimizare SEO ÔÇô generalitati

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !