Open Connect si Kanal D

Sunt in urma cu articolele, stiu. Dar nu este totusi atat de grav ceea ce fac. Adica lucrurile spuse aici inca sunt valabile. Pacat doar ca pe mine ma enerveaza persoanele intarziate (da, in secunda asta urasc bloggerul Emil Calinescu pentru intarziere, insa ulterior il voi ierta…imi pare baiat bun).

Sa va zic acum despre Open Connect: este o mini-conferinta saptamanala ce are loc in mall vitan. Are o structura fixa dupa cum urmeaza:

1. Partea I, numita „ice-breaking”, in care toata lumea se prezinta. Ca la alcoolicii anonimi adica. E o chestie foarte utila, daca ai memorie buna poti tine minte persoanele „interesante”. Unii nu au memorie buna, dar isi noteaza.

2. Partea de discursuri (pitch-uri) este a II-a parte. Sunt 4 pe editie, iar pentru a tine un discurs din asta trebuie sa te inscrii cu mult inainte. Discursul tau efectiv dureaza 1 minute, ulterior lumea pune intrebari. Ce este uimitor este ca am tinut si eu 2 astfel de pitch-uri, unul pe 28 februarie si unul joi, pe 14 martie. Ce s-a intamplat pe 14 martie este deja pe youtube (le-am urcat si pe minunat.eu).

3. Dupa cele 4 discursuri urmeaza o parte de mentoring, in care vine un nene, specialist in ceva, care va invata ceva pe participanti. Are la dispozitie 8 minute, urmand ca apoi sa raspunda la intrebari. De mentionat: in timpul discursurilor si al acestei parti de mentoring se voteaza pe facebook cel mai bun pitch. Castigatorul da un interviu. Dupa cum vedeti acum 2 saptamani am dat eu interviul (multumesc votantilor).

4. Urmeaza partea a IV-a, de socializare. Pur si simplu te duci sa intri in vorba cu oamenii de p-acolo, fiecare cu fiecare. Daca ai tinut un pithc e clar ca vei deveni nitel mai interesant.

Inca un aspect: se filmeaza. Teoretic, filmate sunt doar partile 2 si 3 + interviul. Practic, se intra in direct la 10:20, deci se filmeaza ceva si din ultima parte. Asadar, camere de filmat sunt acolo peste tot.

Acum sa va arat un clip:

Clipul este de la ultimul Open Connect, cand am prezentat. Nu spun ce si cum, o sa va zic intr-un articol viitor. Explic doar clipul acesta de pe Kanal D (ca de obicei introducerea la mine e mult prea lunga).

Asadar, camere de luat vederi sunt p-acolo oricum. Nu stiam ce filmeaza si cat. Nu m-am dus in niciun caz ostentativ spre o camera, ele oricum exista. Ce-i drept, pe mine nu ma deranjeaza prezenta vreunei camere de luat vederi. E un adevar. In alte ocazii ma duc intenationat spre ea si uneori ma enervez cand sunt intervievati altii si nu eu (la noaptea alba a filmului romanesc un amic a stat fix in margine si el a fost intervievat si nu eu; mi-as fi dorit, in narcisismul meu, sa fiu eu cel intervievat). Nu a fost cazul acum. Asa se intampla la fiecare open connect.

Mai e un adevar: acolo te duci tinta spre anumnite persoane. In general spre cele pe care nu le cunosti. Daca acea persoana este deja intr-o discutie astepti si intervii. Sau intervii pur si simplu. Vrei s-o cunosti, vrei sa discuti cu ea. Nu este chestie de lipsa de bun simt ca nu vreau sa discut cu X. Pe X il cunosc, eventual cu X discut pe mess/facebook/mail, deci acolo, live, doresc sa intru in contact cu altcineva. Si in general mie-mi place sa discut doar cu o persoana, discutiile in 3 nefiind chiar utile (in acel context). Mai dau o carte de vizita, mai primesc una, mai las 2-3 pe masa (asta e regula, pentru cine nu apuca sa vorbeasca cu toata lumea). Cand prezinti vine lumea la tine pentru ca vrea sa te cunoasca.

Emotii? Nu am avut. Ok, recunosc ca am avut ceva emotii cand am prezentat. Dar asa sunt eu. Si nu emotii d-alea in sens negativ. Pur si simplu eu sunt un om agitat in general, iar cand prezint devin si mai agitat. Nu mi-e teama de ceva, asa sunt eu. Iar agitatia ramane nitel si dupa discurs (era cazul si joi). De gesticulat oricum gesticulez mult, asa ca aici nu e nicio diferenta.

Partea negativa (e si una d-asta) este ca am fost filmati fara acordul nostru. Din punctul MEU de vedere nu e nicio problema. Altii s-ar putea insa sa se supere. Stiu ce discutii au fost cu privire la filmarea primei parti. Unii pur si simplu nu vor sa se prezinte in fata catorva mii de oameni. Eu am votat si am sustinut filmarea acelei parti, dar pentru ca nu toti au dorit, s-a renuntat la idee.

Legat de stirea de la Kanal D, va spun sincer ca m-a bucurat. Narcisist am fost, narcisist voi fi, pana voi muri (adaptare de la o scandare). Mi-as fi dorit sa se spuna cine sunt. Sau macar sa se spuna in ce context a avut loc filmarea. Ar fi fost o chestie deontologica. Singurul lucru pe care-l sper este sa nu dispara prea curand inregistrarea. Din pacate ea nu este pe youtube (daca ma puteti ajuta cumva sa apara pe youtube v-as fi recunoscator), deci candva ar putea disparea. Imi doresc sa nu.

Gata, va las. Salutari BLOGOSFERICE tuturor!

Comments

comments

8 thoughts on “Open Connect si Kanal D

  1. Momentan am un net prost de orange. Nu pot sa si dl sa si uplodez cu el. Daca ai putea sa-l pui tu direct pe youtube ti-as fi recunoscator 🙂

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !