Omul-pubela la UnderCloud 2015

Omul-pubela la UnderCloud 2015

 

 

Un festival precum UnderCloud 2015 este un bun prilej de a descoperi spectacole, regizori si actori noi, dar si un prilej de redescoperi spectacole dragi, jucate acum in spatii atipice.

Daca as fi vazut Omul-Pubela intr-un bloc din cladirea Teatrului Mignon, unde se joaca in mod constant, probabil as fi fost mult mai socat. Eu l-am vazut la UnderCloud 2015, in sala Librarie, insa undeva la etaj. Undeva la etaj a insemnat plimbarea prin tot etajul, spectacolul fiind un amalgam de monologuri, fiecare in alt coltisor al etajului.

Omul-Pubela

In varianta sa originala, spectacolul are loc intr-un apartament, fiecare monolog avand loc in alta camera (ori in balcon, bucatarie si hol).

Un iluzionist caruia nu-i ies trucurile nu mai este un geniu, ci un impostor. Trainerul in cersetorie mi-a parut o continuare a filmului Filantropica. Un om se cearta cu o oglinda, gandindu-se cum s-o salveze. Toate povestile (mai sunt multe altele, pe care le veti descoperi singuri) au un numitor comun: cat de diferiti suntem si cat de usor putem deveni „anormali”.

Finalul mi s-a parut absolut fabulos, fiind cu totii implicati in el. Nu stiu daca in varianta originala era la fel, dar finalul m-a dus cu gandul la trainingurile de dezvoltare personala, unde toata lumea se ia cu toata lumea de mana si striga in cor ceva.

E clar ca trebuie sa-l vad si in habitatul sau natural, intr-un apartament din cladirea Teatrului Mignon, insa Omul-pubela poate fi jucat oriunde. Probabil s-ar adapta perfect si intr-un parc, fiecare coltisor al parcului putand dezvalui alta poveste.

Poza de la reprezentatia din cadrul Undercloud 2015
Poza de la reprezentatia din cadrul Undercloud 2015

Omul-Pubela este scris de Matei Visniec si regizat de Alexandru Nagy, din distributia sa facand parte Alexandru Bogdan, Andrei Hutuleac, Stefan Pavel si Vlad Dragulin. Oricate alte spectacole voi vedea la UnderCloud 2015, acesta imi va ramane in minte. Nu stiu daca e cel mai bun, dar este atat de diferit incat nu-l vei putea uita. Il recomand cu placere pentru toti doritorii de teatru ALTFEL! Despre el mai puteti citi pe Evz.Ro si la Ileana pe blog. Salutari INDEPENDENTE tuturor!

Comments

comments

One thought on “Omul-pubela la UnderCloud 2015

  1. Pingback: Omul-pubela la UnderCloud 2015Bloguri WordPress . ro | Bloguri WordPress . ro

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !