Omul perna. Povestea porcusorului verde.

Omul-perna. Povestea porcusorului verde.

 

A fost odata ca niciodata un porcusor verde. Toti ai lui erau roz, doar el era verde. Toata lumea il ura pentru asta, el, insa, se simtea bine ca era diferit. Pana intr-o zi cand niste fermieri au hotarat sa toarne o vopsea speciala pe el, prin care el sa devina roz si toata viata sa fie roz, acea vopsea nemaiputand fi spalata si peste ea nu se mai putea vopsi. Acesta se roaga la Dumnezeu sa fie in continuare diferit, se simtea atat de bine sa fie diferit, de ce altii nu au suportat faptul ca el era diferit? Cu ce gresise el ca era diferit? Dumnezeu i-a ascultat ruga si a dat o ploaie verde, una prin care toti porcusorii au devenit verzi, fara posibilitatea de a fi altfel vreodata. Iar el a continuat sa se bucure de faptul ca e diferit.

Omul Perna POSTER

Am aflat povestea acesta vineri seara, in cadrul spectacolului Omul Perna, de la Teatrul Act. Desi povestea era cea mai cuminte dintre toate cele spuse, mie ea mi-a atras atentia. Intr-o masura m-am regasit pe mine si modul in care ma imbrac eu. Tin minte prima mea camasa mov cumparata, un mov inchis, intens. Am purtat-o cu drag cateva luni, pana la alegerile prezidentiale din 2009. Atunci a aparut flacara violet si moda movului la barbati. Drept urmare, cateva luni bune, aproape 1 an, am renuntat la mov. Eu nu luasem movul pentru ca-mi placea neaparat movul, ci-l luasem pentru ca eram singurul (ori printre putinii) care purtau mov. Sa port alaturi de TURMA? Niciodata!

Din acest motiv, asa cum am mai scris in dese randuri, ca eu stric toate testele psihologice. In cazul meu, nu exista CULOARE PREFERATA, ci imi plac, la modul general, culorile. Imi place sa am multe culori, imi plac culorile vii, vreau sa fie cat mai multe si, de preferat, intr-o combinatie mai rar intalnita. Imi place movul atat timp cat il folosesc putini, imi place rozul atat timp cat 90% dintre barbati il refuza, mi-ar placea negrul atat timp cat toata lumea l-ar repudia.

Spectacolul Omul Perna, ca de la el plecasem, este si el, ca spectacol, unul diferit. El ne arata, pentru prima oara dupa mult timp, un sistem totalitar uman. Ne arata doi politisti care nu au ca unic scop torturarea si uciderea cuiva, ci ne arata doi politisti umani, doi politisti care doresc aflarea adevarului, care se bucura de salvarea unei vieti si care urasc sincer un criminal. Ne arata un sistem deloc politic deloc propice unor astfel de infractori. Si, sa ne intelegem, avand in vedere contextul actual social si politic, unii chiar si-ar dori un astfel de sistem. Si acesti UNII sunt din ce in ce mai multi.

Omul Perna

Nu zic mai multe despre Omul Perna, va sfatuiesc doar sa mergeti sa-l vedeti pentru a descoperi singuri despre ce este vorba. E la Teatrul Act, loc unde am fost pentru prima oara si unde imi propun sa revin, loc unde va sfatuiesc si pe voi sa mergeti. Despre Omul Perna mai puteti citi pe SemneBune.ro, dar si pe Site-ul oficial, respectiv pagina de facebook a spectacolului. Salutari TEATRALE tuturor!

Comments

comments

4 thoughts on “Omul perna. Povestea porcusorului verde.

  1. Pingback: Omul Perna
  2. Pingback: 29 noiembrie |

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !