Omul Horea Badau.

Acest articol este continuarea celui precedent si este, asa cum spune si titlul, despre omul Horea Badau.

Acum cateva cuvinte despre OMUL Horea Badau. Despre cartea lui am vorbit , despre blogul lui am vorbit. Hai sa va zic cateva chestii despre el.

1. Mentionez din start: vorbesc doar din ce stiu. Si din ce vad. Din zvonuri, din auzite ori din acuzatii prefer sa nu. Asa cum eu tot timpul voi numi HOT doar pe cel CONDAMNAT DEFINITIV SI IREVOCABIL pentru hotie, eu nu voi cataloga un om nici criminal, nici plagiator, nici mincinos, pana la proba contrarie. Asadar, vorbesc despre Horea Badau doar din ce stiu eu. Si din ce pot eu sa analizez. Daca altii stiu mai multe(studenti, studente, colegi de-ai lui), sunt invitati sa se exprime. Pe blogurile lor, aici in comentarii. Este libertate de opinie. Suntem tara democratica , nu?

2. Am fost invatat ca un profesor trebuie analizat conform urmatoarelor criterii:
– modul cum preda (cursul si seminarul) ; modul cum se face inteles, cum isi motiveaza studentii/elevii;
– activitatea sa de cercetare (ce lasa in urma), iar aici principala chestie ar fi CARTILE; asta desi in multe locuri miza principala sunt, paradoxal, articolele „cotate ISI” si nu cartile;
– modul de notare (e si el important, dar nu trebuie sa fie unicul criteriu); unii il incadreaza in prima categorie, ca notarea intra ca si modalitate de stimulare a studentilor;
– omul Horea Badau; activitatea sa „Extra-scolara”; apreciem un profesor care e si poet (desi preda cu totul altceva), care este un bun familist, poate apucam sa-l cunoastem si in alte circumstante.
Din pacate eu nu am avut ocazia sa -l cunosc ca si profesor. Deci nu stiu cum preda, cum se face inteles, cum noteaza. Zvonuri stiu, si pozitive si negative. Conform acestora, HB ar fi „controversat”. Dar care sa fie mai credibili: cei care susitn ca e un profesor bun, ca preda foarte bine si ca e corect, ori cei care sustin contrariul, indiferent in ce ar consta acesta? Atat timp cat EU personal nu stiu, prefer sa nu ma pronunt.
Cand am afirmat, pe fostul blog, ca „probabil este un profesor foarte bun”, m-am bazat pe ce stiu. Pe cartea scrisa de el, pe activitatea sa , pe felul in care e el. E o presupunere. Repet, pot sa ma insel.

3. Cu toate astea, desi unii bloggeri sustin ca eu as avea un interes in a-l „sustine” (daca are page rank 1, cat valoreaza oare un link la el pe blog, in cazul in care chiar ar exista asa ceva, lucru fals dupa cum se observa), eu am avut si cateva „mici” divergente cu el. Imi permit sa le spun, cu riscul ca el sa se supere pe mine.
Initial, acceptase ideea de a gazdui un articol de-al meu. Din „nebunia” mea de a avea articolul publicat marti, l-am rugat sa-l publice marti. I-am spus ca poate sa-l programeze, lucru pe care nu l-a facut. Cand a venit ziua cu pricina, nimic. Pe joi-vineri , m-a intrebat daca poate sa-l publice. I-am zis ca as prefera sa fie publicat marti. Martea urmatoare. Martea urmatoare se facuse ora 7 si nici urma de articol. I-am dat mail (ii mai dadusem) in care ii spusesem, pe un ton politicos altfel, ca daca nu e publicat nici azi ma voi simti nevoit sa-l dau altcuiva. M-a inteles gresit si a spus ca nu-l va mai publica. E clar ca „vina” imi apartinea si mie. Mai ales obsesia si obligatia ca toate articolele mele sa fie publicate martea. Si eu incapatanat, dar si el orgolios. Fiecare cu motivele lui.

4. A doua oara, la el la lansare. Nu stiu daca s-a suparat sau nu, dar nu a parut deloc multumit cu faptul ca am publicat autograful sau la mine pe blog. Legat de asta, o intamplare cu o profa draga mie de la sociologie. Mi-a facut cadou anul trecut, de ziua mea, doua carti. Pe ambele a dat o dedicatie. Am intrebat-o daca pot sa le public pe blog. Raspunsul ei a fost: sunt ale tale, treaba ta ce faci cu ele. Nu-mi ceri acordul mie sa publici ceva ce este AL TAU! Si l-am publicat. Iar apoi am aplicat acelasi principiu si la altele, inclusiv in cazul autografului de la Horea Badau. Asa gandesc/gandeam si eu, aveam nevoie doar de o confirmare.
„Legal” e clar ca dreptatea e de partea mea, culmea, eu zic ca si moral. E doar o opinie.

5. A treia si ultima oara a fost legat de un blog-meet. Il invitasem si pe el si m-as fi bucurat sincer daca ar fi venit. Initial acceptase invitatia mea. Apoi s-a aratat deranjat de faptul ca am scris un articol despre blog-meet (inainte de acesta, legat de asteptari) si l-am dat pe eventul creat in acest scop pe facebook. A considerat ca eu vreau doar sa-mi fac reclama si alte alea. Eu nu am luat neaparat de rau acuzatiile lui, nu neg ca poate fi deranjant. Dar repet, eu consider ca e o chestie fireasca. Nu organizez intalnirile alea ca sa-mi fac reclama. Chiar invitasem pe toti sa scrie atat inainte, cat si dupa eveniment. Nu consider nimic grav. Dimpotriva, stiam ca una din regulile nescrise ale blogosferei este sa scrii despre orice eveniment la care ei parte, fie ca ti se pare relevant sau nu. Important sau nu. Lucru pe care il aplic.

6. De asemenea, se aratase indignat de faptul ca nu am fost „complet” de partea sa in conflictul cu Zoso. Si aici cred ca m-a inteles gresit. Eu am evocat doar principiul: PROST NU E CINE CERE, PROST E CINE DA. Eu am considerat ca a face o cerere in instanta e ceva firesc si democratic. Daca i s-ar fi aprobat cererea atunci ar fi fost o problema. Altfel, exista oameni care fac plangeri penale la adresa presedintelui pentru ca ursii omoara oameni in tara condusa de el. E dreptul lor sa faca astfel de cereri. Si in unele cazuri, daca sunt indeajuns de argumentate, ele sunt initial acceptate. Ca intr-un final nu se intampla nimic e altceva, dar dreptul la un proces, penal sau civil, il avem cu totii. Raman la aceasta parere. Iar acum, dupa ce am citit si cartea, pot spune ca nu exista NICIUN MOTIV pentru ca aceasta sa fie retrasa. Ori PARTIAL cenzurata. Intr-un final sper ca a inteles ce am vrut sa spun atunci (oricum, atunci eram in imposibilitatea de a ma pronunta: nu citisem cartea, deci tot ce stiam era dintr-o singura sursa; acum am citit cartea si opinia mea este bazata pe o chestie clara ).

Pentru concluzii legate de omul Horea Badau, per total, am rezervat articolul urmator.

Salutari SOCIAL MEDIA tuturor ­čÖé

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !