Omul cel bun din Seciuan. Antrenament cu publicul.

Omul cel bun din Seciuan. Antrenament cu publicul.

 

 

Sambata seara am fost, pentru prima data, la un antrenament cu publicul. Prima oara fusesem invitat de Chris Simion la repetitiile pentru Mecanica Inimii. N-am reusit sa ajung, din pacate. Cum n-am reusit sa ajung nici la repetitiile a alte 2 spectacole de la Teatrul Rosu. Eram neimpacat cu ideea in sine: cum sunt aceste repetitii cu publicul? Cand am scris despre ele, am scris fara sa fi fost vreodata la asa ceva. Doar imi dadeam cu presupusul.

Joi seara insa, dupa ce iesisem de la Godot, de la spectacolul Fragil, o zaresc pe frumoasa Ana Ularu pe terasa. Tocmai venea de la repetitii. Ma intreaba daca nu doresc sa vin. Fara sa stau pe ganduri, accept propunerea. Chiar imi doream s-o revad pe scena de teatru (unde o vazusem o singura data, in spectacolul In Parc), iar ideea in sine, de antrenament cu publicul, chiar ma intriga. Eram tare curios sa aflu cum decurge acesta.

Si am fost sambata la Omul cel bun din Seciuan. Pentru ca oricum nu-mi plac spoilerele si, in plus, nici macar n-am vazut spectacolul, voi face 5 observatii scurte legate de spectacolul vazut. Despre spectacolul in sine voi scrie la toamna, dupa ce il voi vedea finisat. Asadar:

1. Spectacolul Omul cel bun din Seciuan are dubla distributie. Sunt cateva roluri dublate, nu toate, insa cel care atrage toate privirile este al personajului principal, SHEN TE. Eu am vazut spectacolul in care Ana Ularu interpreteaza acest personaj, insa rolul este interpretat si de Alexandra Fasola. Am tot respectul pentru ambele actrite, insa ele imi par atat de diferite. Nu stiu cum este spectacolul jucat cu Alexandra in rol principal, insa mi-l imaginez complet DIFERIT. Nu stiu care explicatia oficiala a acestor roluri duble, insa spectacolele imi par ca au un farmec aparte. Este, teoretic, un singur spectacol, insa un actor poate schimba complet un personaj. Imi amintesc, in acest sens, spectacolul Revizorul, de la Teatrul de Comedie. E un spectacol bun cu Stefan Banica Jr, insa absolut FABULOS cu Horatiu Malaele. Nu stiu daca voi spune la fel despre Omul cel Bun din Seciuan, tind sa cred ca Ana Ularu si Alexandra Fasola sunt LA FEL DE BUNE. Va anunt la toamna, cand vreau sa vad ambele variante.

2. A fost pentru prima oara cand am stat in picioare la teatru. Si n-am regretat nicio secunda. Un spectacol destul de lung, cu pauza de 10 minute, insa un spectacol la care nu regreti niciun minut petrecut in sala de teatru.

3. La inceput, regizorul Andrei Serban a vorbit cateva minute. La final ne-a rugat sa nu aplaudam in picioare. Eu n-am putut sa-l ascult: eram deja in picioare :)) Eventual putea sa-mi ofere cineva loc pe scaun, dar ar fi insemnat ca acea persoana aplauda in picioare. Oricum ar fi fost, cineva incalca rugamintea acestuia.

4. O singura data regizorul a intervenit. Nu stiu daca asta inseamna ca o singura eroare a fost in tot spectacolul sau, poate, celelalte erori vor fi corectate intre 4 ochi. E adevarat, mie mi s-a parut un spectacol care ar putea fi jucat oricand OFICIAL. Regizorul vorbea de ceva schimbari de decor, le voi vedea la spectacolul final.

5. Despre Omul cel bun din Seciuan au mai scris Ileana (de unde am luat si poza) si actrita-bloggerita Silvia Morosanu.

Asadar, am bifat primul antrenament cu publicul. A fost o experienta interesanta, sala a fost plina, iar spectatorii au savurat fiecare moment al spectacolului. Omul cel bun din Seciuan se anunta un succes comercial atat datorita regizorului si a distributiei, cat si datorita tematicii abordate. De asemenea, si titlul este deosebit de comercial (orice spectacol ori film avand ca titlu OMUL CEL BUN va atrage spectatori). Actorii s-au descurcat remarcabil, iar locatia, Teatrul Bulandra, este una oricum plina de spectatori. Toate motivele din lume sa se joace cu casa inchisa la toamna. Revin insa cu impresii dupa ce vad varianta finala a spectacolului. Salutari TEATRALE tuturor!

Comments

comments

5 thoughts on “Omul cel bun din Seciuan. Antrenament cu publicul.

  1. Sa stii ca eu iti admir ff mult interesul si perseverenta si autentica seriozitate plus mai ales sobrietatea echilibrata in exprimare de care dai dovada in recenziile tale despre filme si piese de teatru la tine pe blog. Plus cred ca esti simpatic. Adica eu sincer as vrea sa reusesti sa transferi pe viitor aceasta activitate pe care cred ca o desfasori in acest mai mult asa ca voluntar la un nivel de activitate profesionala.

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !