Om suspect

Despre vreun om suspect nu am mai scris inca. Si nu ca nu mi-as fi dorit, doar ca n-am avut ocazia. Adica din auzite nu-mi place…

Eu in continuare o sa va povestesc exact cum stau faptele. Verdictul il dati voi.

Asadar, sunt la Rasnov, la Festivalul de film istoric, in timpul caruia se desfsoara si o frumoasa scoala de vara. Atmosfera superba, prelegerile super-misto, tot tacamul. Sambata seara insa (a doua zi a festivalului) eram la masa cu cativa colegi, cu domnul Nicolae Pepene (directorul directiei de cultura – responsabilul cetatii) si inca 2 domni. Cateva din colege pleaca, raman doar eu, colegul meu de camera si distinsii domni. Era ora 00, filmul de seara se terminase. La acea ora vine un baiat la noi, care intreaba daca mai e deschis barul. E intrebat ce doreste si este servit cu un suc. E intrebat de ce suc si raspunde ca e cu masina. Insa aflam ca e SINGUR.

Si fara sa intrebe daca are voie se aseaza cu noi la masa. In teorie nu ne deranjeaza un om in plus, e destul aer pentru toti. In practica insa…

Iar tipul a stat toata noaptea tacut, nu a zis aproape NIMIC! A spus doar ca e din Rasnov originar, iar acum e in Brasov. Rezum: a urcat singur, cu masina, pana sus la cetate doar pentru a bea un suc.

Credeti ca totul s-a terminat? Astazi, duminica, acelasi tip vine la film de dimineata. Nu chiar dimineata, la prelegere, ci pe la 11 parca. Om harnic zic. Ne saluta si apoi se aseaza fix langa noi (alt loc in sala nu gasea). Se invarte el p-acolo, intra in vorba cu cateva colege (cu care nu interactionase cu o seara inainte) si se ofera sa ne plimbe cu masina prin Rasnov. Pe un coleg l-a si dus la pensiune cu masina, lui spunandu-i ca sta in Rasnov, NU DEPARTE de pensiunea noastra (ale dracu’ coincidente). Iar el cica ar MUNCI in Brasov, dar ar sta in Rasnov…

Apoi vede pe cativa colegi la o terasa, band cafea, si se autoinvita si acolo. Sta si acolo la masa cu ei. (Mea culpa: a fost invitat de colegi la masa, insa el trecea pe acolo „absolut intamplator”; nu se schimba cu mult datele problemei). Iar la masa de seara, unde o luam noi la alta pensiune, ghiciti cine era? Si-a platit cina, dar a luat-o CU NOI (de ce a preferat sa plateasca un meniu fix, ca acolo se gatea DOAR un fel de mancare, in loc sa comande ce dorea el in alta parte?). De data asta a cerut voie, dar nu intreband daca poate sa stea ci daca este OCUPAT. Pai daca nu e ocupat si eu nu prea as vrea sa stai, cum ar trebui sa-ti spun?

Si inca ceva, ca uitai sa spun: cand i-am zis dimineata de „neclaritatea mea” de aseara (De ce a urcat SINGUR la cetate), el intai a ras (un zambet care clar ascunde ceva) si apoi a spus ca stia de la taica-su ca ar putea fi lume p-acolo. Iar atunci cand fetele l-au intrebat ce lucreaza, le-a dat raspunsuri ambigue, ceva incert in Brasov.

Partea buna: m-a intrebat ce blog am iar memoria lui pare a functiona foarte bine. De ce e de bine? Pai inseamna ca va da de acest articol.

Sunt eu paranoic daca il consider om suspect? Adica habar n-am ce sa cred despre el, d-aia scriu aici. Ma puteti ajuta, puteti da mai departe sau simplul fapt ca am scris acest articol si-l va citi poate ii va schimba atitudinea. Nu stiu ce sa cred, insa atitudinea mea suspicioasa nu e singulara (e impartasita si de altii).

Serios, dati ceva hinturi.

Salutari SUSPECTE tuturor!

Comments

comments

2 thoughts on “Om suspect

  1. Era fantoma lui H.B., vRoia să vadă dacă ai rămas același mincinos agramat și dacă faci bășcălie de toată lumea pe unde apuci.

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !