Oare … sa urmez si eu cursuri pentru dezvoltare personala?

Oare …sa urmez si eu cursuri pentru dezvoltare personala?

 

Astazi voi aborda o tema care ar trebui sa stea in atentia fiecarui individ, indiferent de varsta sau etapa de dezvoltare in care se afla. Voi vorbi pe intelesul tuturor despre cursurile pentru dezvoltarea proprie, coordonate bineinteles de psihoterapeuti [caci altfel riscam sa ne lasam influentati si sa ne punem sufletul dar si „mintea” pe masa unor oameni care nu au habar cu adevarat ce responsabilitati uriase sunt in acest domeniu].

Cred ca este evident pentru fiecare faptul ca acest tip de cursuri nu au cum „sa iti prinda rau” si mai mult ca nu ai cum sa nu pleci de acolo cu o gramada de raspunsuri dar si posibile relatii cu oameni cu care simti ca rezonezi cu adevarat. De ce totusi ignoram propria fiinta sau suntem uneori convinsi ca nu avem nevoie de asa ceva atat timp cat nu ni se elibereaza o diploma la final care sa ne permita sa avansam profesional spre exemplu?

Poate ca nu suntem suficient informati sau nu ne imaginam posibilitatea de a avea o viata si mai satisfacatoare decat probabil este deja. Sau poate ca suntem in negare, in aparare si inconstient nu vrem sa atingem puncte sensibile pentru ca nu ne simtim pregatiti sa le imbunatatim. Si totusi in aceste intalniri putem descoperi cum sa ne simtim mai bine cu noi insine in aceasta viata cu provocari continue si nereusite firesti.

Facand  cursuri pentru dezvoltare personala iti poti raspunde mai multor intrebari care te macina, ajutat de coordonator si de grup. Indiferent ca ai probleme de natura emotionala, relationala sau comportamentala, vicii sau deziluzii, vei pleca acasa cu ceva in mod sigur.

Poti dezvolta oricand ceea ce ai obtinut la prima intalnire fie individual cu ajutorul unui psihoterapeut, fie in continuare in grup sau poti incerca chiar acasa citind si meditand insa asta functioneaza cand problemele sunt minore iar drumul tau ar putea fi mai anevoios in acest caz si ar fi pacat sa pierzi timp pretios.

La cursuri pentru dezvoltare personala oamenii nu te judeca pentru ca atmosfera este una pozitiva, calda, de intelegere si acceptare. Sufletele sunt deschise iar terapeutii coordonatori au de fiecare data grija sa se asigure ca atmosfera este prielnica fiecaruia dintre voi.

Poate ca vor fi momente cand iti va fi greu sa povestesti despre tine dar trebuie sa stii ca o faci doar daca doresti. Pe de alta parte atingand azi un punct sensibil vei constata ca maine vei fi mai puternic. Oamenii care au curajul sa spuna ce au pe suflet sunt oameni care au incredere in ei, sunt puternici pentru ca si-au lasat deoparte mecanismele de aparare si sunt responsabili pentru ca isi schimba vietile in mai bine chiar daca asta presupune iesirea din zona de confort. Mai multe idei despre mecanismele de aparare si autosabotare veti gasi pe siteurile mele.

Cand participa la cursuri pentru dezvoltare personala  participantii observa ca isi pot dezvolta creativitatea ceea ce este un mare plus cand vorbim de o evolutie personala. Am vazut oameni care incearca sa isi depaseasca propriile limite si bariere si sa se adapteze la situatii care nu le sunt confortabile dar sa ramana pozitivi si triumfatori pentru ca au reusit ce si-au propus, pentru ca si-au depasit conditia.

 Ar fi mai simplu la prima vedere sa renuntam la ceea ce pare inaccesibil sau greoi insa pierdem mult pe termen lung. Am auzit oameni care zic „imi doresc din tot sufletul sa fac asta dar nu m-as descurca” asa ca multi lucreaza o viata intreaga in locuri pline de insatisfactii doar pentru ca nu isi pot depasi temerile, limitele autoimpuse.

Facand cursuri dezvoltare personala  oamenii afla ca ei pot realiza ce isi propun, tot ce au de facut este sa isi vindece traumele din trecut si sa constientizeze ca propriile limite vin de fapt de la cei din jur si adesea din familie.

Exista in capul multora o voce care iti zice ca nu vei reusi, sa te opresti, e prea mult pentru tine, ai putea esua si din pacate aceea poate fi vocea mamei sau a tatalui care nu a crezut in visul tau sau care a crezut ca asa te protejeaza de viata in saracie financiara de exemplu si in schimb te-au obligat oarecum sa duci o viata in plina frustare si neimplinire facandu-le pe plac cand ti-ai ales facultatea, partenerul sau orice altceva sau facandu-le total invers dar asta neaducandu-ti totusi fericirea.

Sfatul meu este sa nu mai astepti si sa descoperi si tu cat de mult te poate incanta o astfel de experienta , pentru ca meriti!

Psihoterapeut Bucuresti Emi Ghinea – www.cursuri-dezvoltare-personala.ro si www.psihoterapeut-bucuresti.com

Comments

comments

One thought on “Oare … sa urmez si eu cursuri pentru dezvoltare personala?

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !