Oamenii mai dispar …

Oamenii mai dispar. Nu ne dorim acest lucru, nu ne bucuram cand se intampla, insa nu este o noutate. IN 2008 (statisticile pe acel an le-am gasit) erau 5025 persoane disparute, dintre care 3363 minori (sursa). Multi dintre ei provin din familii sarace, familii fara posibilitati materiale. Tind sa cred ca pe 2014 statistica nu este cu mult diferita.

Din 5025 de disparitii, celebre sunt insa 2:

– Avocata Elodia Ghinescu, disparut de ani buni, negasita nici pana acum, care INCA tine prima pagina a ziarelor;
– Cea mai noua disparitie, micuta Iulia, de 15 ani, gasita in trenul Suceava-Bucuresti.

Faptul ca aceste persoane trebuiau cautate este un adevar. Ma bucur ca eleva de 15 ani a fost gasita. Insa stau sa ma intreb de ce a fost nevoie de o atat de mare mobiilizare? Se facuse o celula de criza la guvern, supravegheata de vicepremierul si ministrul interimar de interne, Gabriel Oprea. Ce avea asa special aceasta micuta? In afara de faptul ca devenise celebra datorita ori din cauza presei in cautare de subiecte, ea nu era cu nimic mai speciala decat alte tinere disparute.

Sau poate avea ceva special: avea o familie cu posibilitati. Isi amanetase Iphone-ul si bijuteriile de aur (in clasa a IX-a avea iphone), obiecte care insa au fost intre timp rascumparate. Si, nu radeti, norocul familiei a fost si faptul ca era implicata si Biserica.

Daca ea ar fi fugit cu un amic care o ducea sa se prostitueze in Italia ar mai fi fost gasita atat de usor si atat de repede?

Nu, nu-mi pare rau ca a fost gasita. Ma enervez insa pe situatie: televiziunile au raportat vineri, toata ziua, eliberarea lui Cioaca (un politist obscur care are unicul merit de a fi sotul avocatei disparute, pe nume Elodia) si gasirea Iuliei. Incep sa-mi doresc stirile politice, alea mizerabile in care X e cel mai bun si Y cel mai nenorocit. Macar cu alea ne-am obisnuit.

Fratilor, oamenii mai dispar (asa cum BINE se zicea intr-un film vazut anul trecut). Trebuie sa facem celule de criza pentru fiecare disparitie? Si macar de-am face pentru toate, insa nu, noi facem pentru disparitiile oamenilor cu bani. Aia sunt mai valorosi, aia trebuiesc gasiti. Daca dispare unul dintre copiii vostri, nu va bazati ca vicepremierul o sa vi-l caute. Serios.

In final, inchei cu o gluma vazuta pe 5 profile de facebook (ce-i drept, toate adversare politic ale PSD-ului): Victor Ponta s-a pozat cu eleva disparuta? Inca nu?

(pe cand o manea despre Iulia Ionescu?)

Oamenii mai dispar, fie ca ne convine sau nu acest lucru. Ar trebui sa luam masuri pentru ca aceste disparitii sa fie, ca numar, cat mai putine. Si ar trebui sa evitam sa mai facem discriminari de genul. Fiecare om este la fel de important, fiecare gasire de persoana disparuta ar trebui sa fie la fel de importanta. Oare in America Obama se implica pentru gasirea vreunei persoane disparute? Intreb doar. Salutari BLOGOSFERICE tuturor!

One thought on “Oamenii mai dispar …

  1. Pingback: Oamenii mai dispar …Bloguri WordPress . ro | Bloguri WordPress . ro

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !