Oameni invechiti

Oameni invechiti

 

Atunci cand inlocuim un obiect, o facem fara regrete. Sunt persoane care se ataseaza de obiecte, in special de ce importante: masina, chitara, pian, telefon mobil, camera foto.

Gradul de atasament fata de aceste obiecte este influentat de cat de greu am strans banii pentru acestea, de perioada de viata in care le-am folosit si, zic eu, de faptul ca ele au fost sau nu primele. PRIMA masina n-o uiti niciodata, urmatoarele sunt doar niste inlocuitori palizi. Niste copii amarate.

Ce se intampla, insa, in cazul oamenilor? Cum ii spui unui om care este invechiti? Cum ii spui ca nu ai nimic sa-i reprosezi, dar ca vrei ceva nou?

Citeam azi despre plecarea intregului staff medical al echipei nationale de fotbal. Partea interesanta este motivul plecarii: jucatorii i-au parat ca ar fi invechiti.

Sursa foto: Libertatea.ro
Sursa foto: Libertatea.ro

Pompiliu Popescu, seful staff-ului, era acolo din 87. Aproape 30 de ani. A prins mai multi selectioneri, pe unii la al doilea ori chiar la al treilea mandat. Acum, indirect, a fost convins sa plece.

Omeneste nu ai ce sa-i reprosezi. Cu totii, jucatori, antrenori, presedinti, il considerau si inca il considera un om de caracter. Cum te-ai putea descotorosi de un om de caracter? De ce sa-i faci una ca asta, cand te-a ajutat in atatea si atatea randuri? Ce fel de om esti tu daca renunti atat de usor la oamenii fideli?

Si acum, la modul sincer vorbind, avem noi vreun doctor sportiv cu adevarat bun? Pe mainile cui lasam picioarele fotbalistilor nostri? Ca tot vorbeam nu demult despre sistemul de invatamant si cel sanitar, intreb acum, de curiozitate: exista in Romania specialitatea MEDICINA SPORTIVA?

Iar tara asta este plina de oameni invechiti, oameni de caracter, cu familie, pe care nu te induri sa-i dai afara, dar alaturi de care nu poti progresa. Vorbim despre Pompiliu Popescu pentru ca el este vizibil, dar in fiecare domeniu exista astfel de exemple. Poate sunt eu mai cinic, dar solutia corecta este binele tuturor, nu binele unor indivizi. Acum ramane de vazut pe cine angajam in locul lor si care vor fi rezultatele noilor veniti. Salutari INVECHITE tuturor!

Comments

comments

One thought on “Oameni invechiti

  1. Sigur, da! Exista specializarea mediina sportiva. Exista si un Institut Medical pe aceasta specializare ,in Bucuresti, dar nu im cere, sa-ti spun, daca vizele medicale se dau si pe „o mica atentie”.

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !