O viata cat mai bogata sau iesiti dracu’ din bulele alea

O viata cat mai bogata sau iesiti dracu’ din bulele alea

 

 

De la fiecare conferinta ori eveniment la care particip mi-am propus sa plec cu o idee. Da, la orice conferinta se transmit mai multe idei. Fiecare-i interesanta in felul ei, fiecare ti-ar putea fi utila. Eu, insa, am nebunia asta: sa nu alerg dupa 2 iepuri, ci sa plec de fiecare data cu o idee. Una care-mi suna mie cel mai bine, care ma coafeaza cel mai bine.

Iar ideea cu care am plecat de la Future of Media 2017 este cea legata de diversitate, de bule si de deschidere. Lorand Balint, care de ceva timp se ocupa si de marketingul Federatiei Romane de Handbal, a inceput sa povesteasca cum a stat de vorba 20 de minute cu un homeless in New York, cum vorbeste cu necunoscuti pe strada, cum invita pe nu stiu cine la el in birou. Pur si simplu din dorinta de a cunoaste un om care e complet diferit, dintr-un mediu complet diferit.

Tot el ne spunea cum si-a dat seama ca pierde foarte mult timp intr-o bula de pasionati de handbal. Era misto, se discuta despre handbal, o pasiune in fond, dar nu afla nimic nou. Adica inveti mult mai mult de la un om complet diferit fata de tine decat de la unul care gandeste fix ca tine.

Imediat cum si-a terminat discursul am ridicat mana sa pun o intrebare, prima intrebare pe care am pus-o la conferinta de ieri. De fapt, era mai mult o subliniere, pe care am simtit nevoia s-o fac. Voiam sa ma auda sala, aia plina de persoane ce traiesc doar in bula lor de internet, fara hateri, fara negativisti, fara persoane care sa gandeasca diferit. Toti sunt tineri frumosi si liberi, toti sunt voteaza la fel, toti gandesc la fel, toti se opun Coalitiei pentru Familie.

Ca sa ies din zona mea de confort, am mers la Gala Forbes. Printre afaceristi, corporatisti si alte specimene cu care nu prea am de-a face. Dar da, ca experienta e ceva interesant ­čÖé

Nu stiu cine m-a auzit, nu stiu cine s-a gandit, macar o secunda, la ce a spus cel de pe scena si la ce am tinut mortis sa subliniez. Simt, insa, nevoia sa las si scris. Vreau sa ramana consemnat ca eu am declarat razboi bulelor. Imi doresc sa frecventez bloguri si site-uri cat mai diverse, sa am in lista persoane cat mai diferite. Si sa ma bucur de dezbateri si schimburi de idei cat mai multe si cat mai bune.

Sper, doar, sa-mi fie permis acest lucru, caci, repet, tolerantii sunt, de fapt, extrem de intoleranti. Ceea ce, in sine, e periculos, caci daca ceilalti sunt din start intoleranti, inseamna ca, de fapt, nimeni nu prea e tolerant pe aici. Cu totii sunt intoleranti la opinii contrare, asa ca democratia noastra se cam duce dracu’.

De fapt nu se duce, caci intolerantii astia care traiesc in bule lupta pe baricade pentru ea. Rezista. Da, da, sigur.

Redevenind seriosi, va rog eu frumos, astia putini care ma cititi si va si uitati in gura mea (exclus dentistii, aia se uita-n gura mea pe lovele): iesiti dracu’ din bulele voastre. Incercati sa aveti prin liste si oameni mai putin cool. Incercati sa frecventati si locuri diferite de cele cu care v-ati obisnuit. Incercati sa iesiti din zona voastra de confort. Sau aveti impresia ca CEILALTI nu merita atentia voastra?

O viata cat mai bogata. Da, asta era exprimarea lui Lorand Balint. Hai, tineti-o minte asa, ca voua va suna mai frumos. Indemnul meu cu iesitul din bula e plin de venin, provine de la un hater, asa ca nu-l veti asculta. Pe celalalt, insa, il veti asculta. Cred. Ori macar sper.

 

Comments

comments

One thought on “O viata cat mai bogata sau iesiti dracu’ din bulele alea

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !