O vara foarte instabila

O vara foarte instabila este cel mai nou filmat semnat Anca Damian. Despre film am numai lucruri bune de spus. Pe scurt:

1. Ideea de la care pleaca este una foarte originala (cel putin in cinematografia romaneasca). Nu mai avem un triunghi amoros, ci un patrulater. Daniel este cel care oscileaza intre 2 femei: Irina, actuala sa prietena, si Irina, fosta lui prietena. Toata actiunea porneste din momentul in care Daniel afla ca este personaj in povestea Irinei. Al IV-lea „membru” al patrulaterului este Alex, scriitorul de la care porneste de fapt tot conflictul. Nu, nu fac spoiler, nu dezvalui nimic din desfasurarea actiunii.

2. O idee care vad ca incepe sa prinda contur: filme romanesti in alta limba. Aici a fost aleasa limba engleza, limba conventionala, insa am vazut si un film in aromana (Nu sunt faimos, dar sunt aroman – voi scrie despre el cat de curand). Filmele in limba engleza sunt construite comercial, pentru public (in special cel din afara). O idee interesanta, sa vedem cat de mult va fi exploatata.

3. O vara foarte instabila are o distributie foarte bine aleasa:

– Ana Ularu (Sunt o baba comunista – Alice; Periferic – Matilda, ca sa numesc 2 dintre cele mai celebre filme romanesti unde a avut roluri principale);

– Kim Bodnia (Love is all you need, Truth about men);
– Diana Cavallioti (Amintiri din Epoca de aur);
– Jamie Sives (One day, Crulic)
(am enumerat doar filmele vazute de mine; altfel, Jamie Sives joaca in celebrul serial Urzeala Tronurilor)

4. Anca Damian este regizorul celebrului Crulic. In mod paradoxal, Crulic nu mi-a displacut, n-am rezonat modului in care a fost prezentat cazul romanului mort in inchisorile poloneze. Chestie de gusturi, filmul altfel a fost premiat la multe festivaluri internationale.

5. O vara foarte instabila a avut parte de o „promovare” interesanta. Totul a pornit de la urmatorul trailer:

Din cauza acestui trailer unii oameni au avut impresia ca vom avea filmul cu cele mai multe scene de sex. Inainte de vizionare o amica ma pusese sa NUMAR scenele de sex din film. Dezamagire maxima: is doar 3. Deci nu, filmul NU este porno, oricat v-ati dori sa fie.

Original, antrenant, indraznet, bine realizat, cu un mix de actori foarte bine ales, O vara foarte instabila poate fi si un succes din punct de vedere comercial. Sper sa nu ma insel. Oricum, tinta nu e doar publicul din Romania, asa cum am spus mai sus.

O vara foarte instabila va fi incepand de vineri, 1 noiembrie, in cinematografe. Salutari CINEFILE TUTUROR si vizionare placuta ­čÖé

ps: O vara foarte instabila este foarte bine promovat online: are atat site, cat si pagina de facebook, ambele foarte active. Felicitari celor care le administreaza.

ps2: Oare de ce filmul O vara foarte instabila este lansat pe 1 noiembrie, fix in mijlocul toamnei? Eu l-as fi lansat la 1 iunie, sa inceapa vara cu filmul asta (titlul m-ar fi ajutat). Glumesc, probabil au fost N motive pentru care filmul a fost lansat acum. Iar contrastul lunii noiembrie cu titlul s-ar putea sa atraga spectatorii ­čÖé

Comments

comments

6 thoughts on “O vara foarte instabila

  1. Pingback: In parc | blogger CU GREUTATE pe un blog CU DE TOATE

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !