O telecomanda, DOUA

Probabil toata lumea stie viralul de pe youtube cu acel nene care zicea, atat de frumos, DOUA! O telecomanda, … DOUA! Si apoi urma celebra replica NU STIU D-ASTEA (care ne-a innebunit pe toti cam acum 2 ani). Anii au trecut, nu mai auzim acel NU STIU D-ASTEA, insa viralul ne-a ramas in minte. Ca un virus de care nu putem scapa.

Eu inca n-am scapat de acea voce si de replica lui celebra. Nu stiu cat de bine sau de rau este, cert este ca acum asociez acea replica telecomenzii. Ea saraca n-are nicio vina, dar cand vad o telecomanda, cand o folosesc, cand aud cuvantul telecomanda ori cand il vad scris ma gandesc la acea replica. Atat de sincer si frumos spusa …

Telecomenzi deci… Ati cumparat vreodata telecomanda la televizorul vostru? Stiti voi: sa se strice cea veche si voi sa trebuiasca s-o inlocuiti. Televizorul sa fie functional, chiar foarte bun, doar ca telecomanda, in urma chinuirii intensive, a hotarat sa moara. Sau refuza sa mai raspunda la comenzi.

La televizoarele vechi am patit constant asta. Schimbam telecomenzile des. Si iarasi se stricau, iarasi erau necesare altele. La asta nou, paradoxal, n-a fost nevoie. La ASTEA noi, pardon, ca avem in casa 2 televizoare LCD.

Pe unde gasim telecomenzi? Pai prin alde Bucur Obor. Iei modelul televizorului (scrie undeva pe spate) si te duci cu acel cod la magazin. Ti se da o telecomanda. Mai sunt si alte magazine specializate, pe unele le-am vazut mergand cu RATB-ul (e unul pe Vatra Luminoasa).

Pe net pana acum nu vazusem asa ceva. Acum am descoperit un site, http://www.electronicsil.ro/ . unde printre alte produse electronice au si asa ceva. Nu-mi dau seama dupa model daca au si pentru LCD-uri, dar probabil vor baga cat de curand. Altfel ce ar trebui sa faci cu un LCD (ori LED) daca ii pierzi telecomanda? Sa-l arunci? Ca oricum butoane pe televizor, ca pe vremuri, nu mai ai…

Salutari TELECOMANDATE tuturor 🙂

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !