O scurta incursiune in istoria pariurilor

O scurta incursiune in istoria pariurilor

 

 

Sunt un blogger curios, cu simtul umorului, inteligent, sunt minunat, iar prietenii stiu ca sunt modest cand incep un post pe blog astfel ­čÖé Si pentru ca e weekend m-am gandit sa mai caut lucruri interesante pe net din ciclul #casastiti.

Asa am aflat, de exemplu, ceva previzibil. De exemplu, daca astazi majoritatea oamenilor, din comoditate, aleg cele mai bune agentii de pariuri, folosind desktop-ul, laptop-ul sau, de ce nu, tableta sau mobilul, in Antichitate, nu numai ca pariorii ieseau din case dar mergeau chiar acolo unde aveau loc competitiile sportive, chiar daca pentru asta trebuiau sa mearga pe jos si cateva sute de kilometri. Asta da pasiune, zic!

Acum, desigur ca exista agentii offline, dar oricum nu poti paria live (adica nu esti chiar acolo in fata evenimentului) si, in plus, ai parte de cote mai slabe si de un „pachet” de dezavantaje, daca faci comparatia cu pariurile online… O idee buna pentru adrenalina la maximum ar fi urmatoarea: mergi pe stadion la un meci de fotbal (de preferat cu echipe cat mai bune) si intri de pe smartphone (eventual cu o aplicatie Android / iOS) in contul tau de pariuri online. Cel mai probabil, vei avea posibilitatea de a juca la pariuri live, adica sa pariezi pe diverse elemente in timp de jocul se desfasoara! Partea cea mai cool este ca, fiind chiar pe stadion, se poate spune ca totul este cu adevarat live, asa cum se intampla cu mii de ani in urma. Ei bine, nu chiar la fel, caci mai nou exista ceva tehnologie la mijloc ­čÖé Dar ai si certitudinea ca banii tai sunt in siguranta!

Olimpiada greaca

In Grecia Antica, elenii erau „lideri” in sport. Nu intamplator de acolo vin Jocurile Olimpice, modernizate peste secole. Din ce am gasit pe net, existau in trecut multe jocuri unde oamenii pariau diverse sume de bani – jocurile Pytice din Delphi, jocurilor Istmice din Corint sau Nemeea… Romanii au aduc ceva in plus, au marit miza, ca la poker: pariuri pe competitiile cu gladiatori. Au dus totul la extrem, iar pariurile au inflorit si mai puternic. Pariurile nu au lipsit nici macar in Evul Mediu, deci se poate spune ca au fost mereu existente in istorie, in diverse locuri si civilizatii.

Pariurile moderne se leaga insa de Marea Britanie. „Insularii” sunt innebuniti dupa sport (fotbal) dar si dupa pariuri. Am aflat ca celebra casa de pariuri William Hill a fost infiintata in 1934, iar acum, cu ocazia euro 2016, este pregatita mai bine ca niciodata. Poti paria pe o multime de evenimente sportive, dar cred ca tot fotbalul este rege si la pariuri. Pentru cei ce pariaza online in Romania, un singur sfat: alegeti doar agentii licentiate in tara noastra!

Fotbal Galic

Cam atat despre istoria pariurilor. In loc de concluzie,┬ácred ca lumea ar fi fost mai trista fara pariuri ­čÖé Salutari BLOGOSFERICE tuturor!

Comments

comments

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !