O piesa desantata

Va ziceam zilele trecute ca URMEAZA sa merg la O piesa desantata, in B52. Am facut acest lucru miercuri seara, in B52. In continuare voi spune, pe scurt, impresiile mele despre spectacol

Tema acestuia este, pana la un punct, schimbul de neveste (asa numitii swingeri). Doua cupluri decid sa aiba o astfel de intalnire, in apartamentul unuia dintre cupluri. Planurile lor sunt date insa peste cap de venirea unui hot, care primise #pesurse o informatie gresita.  De fapt, cuplul gazda isi anuntase prietenii ca vor fi plecati din oras tocmai pentru ca nu doreau sa se afle de ce urmeaza sa faca … Cum se termina toata aceasta „ciocnire” o sa descoperiti singuri. Pana atunci, trebuie sa evidentiez 5 chestii:

1. Incep cu finalul si spun despre el ca este surprinzator. La fel de surprinzator ca intregul spectacol de altfel 🙂

2. Este al treilea spectacol in care o vad pe Lia Bugnar SI ca actrita. Merita sa mergeti sa-l vedeti SI pentru acest aspect. Pare la fel de buna pe scena, ca actrita, precum este ca scenarista. La spectacolul urmator, de astazi, voi fi mai atent la ea. Celelalte spectacole vazute in care a jucat ea au fost Noi4 si 7 dintr-o lovitura.

3. Este unul dintre cele 40 de spectacole ale lui Marius Manole din luna februarie. Chiar nu stiu cum are omul asta atata energie. Nu mai zic de puterea de a memora atatea replici… Si imi pare din ce in ce mai bun. Cu fiecare spectacol in care joaca pare ca se perfectioneaza…. E un adevarat fenomen acest Marius Manole.

4. Este al doilea spectacol vazut in B52. Teatrul nu e o cladire si e bine sa fie asa. Nu refuz teatrele clasice, insa din multe puncte de vedere le prefer pe cele alternative. De exemplu, intr-un teatru normal asteptarea pana incepe spectacolul este uneori enervanta (mai ales cand nu ati prins bilete chiar unul langa celalalt). Intr-un bar, cu o bere in fata si cu amicii langa tine, asteptarea devine chiar o placere.

5. Revenind la spectacolul in sine, unii ar fi preferat ca O piesa Desantata sa fie mai mult despre relatiile tip Swing. Probabil pe acest subiect s-ar preta mai degraba un film.

Per total, O piesa desantata nu este atat de desantata pe cat v-ati astepta. Nu este nicidecum un Nymphomaniac teatral, asa cum se astepta un amic sa fie dupa ce-i spusesem titlul spectacolului. Este un spectacol agreabil si amuzant, adresat oamenilor deschisi la minte si la suflet. „Este o piesa desantata, desi personajele sunt pure ca omatul” – Lia Bugnar…

Urmatoarea reprezentatie a spectacolului O piesa desantata va avea loc la Teatrul Godot in data de 28 februarie, la orele 22. Va sfatuiesc sa mergeti sa-l vedeti. Salutari DESANTATE tuturor!

Comments

comments

4 thoughts on “O piesa desantata

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !