O lume nebuna …

Teatrul InCulise ofera spectatorilor sai, in mod constant, spectacole ale cursantilor Teen Media. Dupa ce vazusem, nu cu mult timp in urma, spectacolele We are Hollywood si Just About Love, de aceasta data am vazut spectacolul O lume nebuna. Spectacolul era al cursantilor incepatori, sau, ma rog, incepatori scrie pe hartie … Pentru ca pe scena ei nu au parut deloc incepatori.

Ca si celelalte spectacole ale cursantilor Teen Media, si acesta a fost format din mai multe scenete. Fiecare sceneta era diferita, fiecare avea alti actori, fiecare iti ramanea in minte in felul ei. Nu le voi spune pe toate, nu doresc sa fac spoiler, insa amintesc cateva:

1. Scena cu o tipa prinsa fara bilet in tren. De fiecare data cand vad glume pe tema asta imi dau seama ca-s cetatean model: nu am fost prins niciodata fara bilet nici in tren, nici in RATB. Imi permit, deci, sa rad de cei care sunt prinsi.

2. O sceneta de la doctor, in care doctora era suparata pe viata, iar pacienta, desi grav bolnava, prefera sa mearga sa se trateze in alta parte. Sau sa nu se trateze deloc.

3. O scena, preferata mea, cu proful de romana si consoarta sa. Proful de romana ii tot repeta: DACA ma vei parasi, viata mea se va sfarsi. Ea nu dorea sa-l paraseasca, insa el era obsedat de aceasta posibilitate. O repeta in mod constant. Pana cand, bineinteles, aceasta posibilitate s-a infaptuit.

Din scena mea preferata
Din scena mea preferata

In 12 ani de scoala la romana am avut numai profe. In generala una singura, in liceu 3. Cu una m-am certat, una mi se parea aiurita, cu celelalte 2 m-am inteles bine. Niciodata insa n-am facut romana cu un profesor. Oare din acest motiv, pentru ca profii de romana is nebuni cu totii?

4. O scena, destul de ciudata altfel, inca una isi povestea visul, vis in care-si omora cea mai buna prietena. De fapt voia doar sa faca misto de ea. Scena este plina de suspans, daca n-as fi fost In Culise si n-as fi stiut ca este comedie poate m-as fi speriat un pic.

Care a fost principala caracteristica a spectacolului O lume nebuna? Eu as zice caracterul UNIC al spectacolului. Ma rog, el s-a jucat de 2 ori, eu l-am vazut a II-a oara, insa cei de pe scena stiau ca NU vor mai avea ocazia sa-l joace. Cum ar spune ziaristii sportivi, au dat tot ce au avut mai buni din ei pe scena.

Iar incepatori scria doar pe hartie, ei s-au dovedit niste actori foarte buni. Sper sa-i revad pe multi dintre ei pe scena. Merita.

La final, atmosfera era una studenteasca. Se fluturau diplomele, lumea se imbratisa, cei de pe scena erau felicitati. Parca as fi mers la o festivitate de absolvire. Lipseau robele si Gaudeamusul din final. Si nu ma intelegeti gresit: nu e nimic rau in asta. Dimpotriva: devenisem nostalgic. Eu am trait de 2 ori aceasta festivitate. Si parca retraiam acele momente.

O lume nebuna este un spectacol Teen Media, vazut la Teatrul InCulise. Intregul program al spectacolelor acestui teatru gasiti pe pagina lor de internet. Recomand cu caldura acest loc, pentru oamenii primitori, berea rece si atmosfera intima. Si, ca o veste buna: localul va avea spectacole de teatru pe intreaga perioada a verii. Teatrele de stat se inchid, In Culise va asteapta insa cu bratele deschise. Salutari TEATRALE tuturor!

ps: O lume nebuna nu stiu daca se va mai juca, insa Just about love s-a mai jucat de cateva ori si se va mai juca si luni, 26 mai. Mergeti sa-l vedeti, MERITA! Si e si intrarea libera!

3 thoughts on “O lume nebuna …

  1. Pingback: O lume nebuna …Bloguri WordPress . ro | Bloguri WordPress . ro
  2. Cand o sa ajunga si la mine sigur nu-mi va scapa, pana atunci vizionez serialul O saptamana nebuna!!!

    E cea mai buna comedie romaneasca, din ultimii ani! Parerea mea!

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !