O emisiune este definita de pauza publicitara?

O emisiune este definita de pauza publicitara?

 

 

 

Eu tot timpul am vazut advertorialele drept pauza publicitara. Uneori pauza publicitara este interesanta, sunt atatea reclame misto, la orice vreti voi, exista evenimente speciale pentru spoturi, exista spoturi pe youtube cu milioane de vizualizari. Ele raman, insa, niste reclame.

Acum, fara sa lucrez in industria publicitatii, vreau sa va vorbesc despre pauza publicitara, asa cum se vede ea de la un telespectator. Eu, Emil Calinescu, sunt cititor de bloguri (va indemn sa cititi si voi mai des blogurile altora) si telespectator, din aceasta perspectiva voi judeca lucrurile.

Asadar, cum sta treaba cu pauza asta publicitara si cat de importanta este ea? Cand pauza publicitara este nociva, cand este ea utila, cand este ea neinteresanta?

Hai sa le luam pe rand (repet, sunt puncte de vedere STRICT personale):

Sursa: CurierulNational
Sursa: CurierulNational
  1. Nu-mi plac emisiunile fragmentate excesiv de pauze publicitare. Acum vreo 3-4 ani m-am uitat ultima oara la Vocea Romaniei si se ajunsese la situatia absurda de a vedea o melodie, 2 reclame, inca o melodie, alte 2 spoturi.
  2. Evenimentele sportive sunt, de obicei, scutite de fragmentari. Un singur exemplu a iesit in evidenta: Grecia-Romania de acum 3 ani (2013). Meciul a fost transmis in direct de RTV si a fost MALTRATAT de reclame (constant se facea ecranul mic pentru a intra reclame). Au si bagat spoturi de cateva secunde. Enervant pana la cer.
  3. La filme nu ma mai uit demult la tv. O pauza publicitara plasata intr-un moment de maxim suspans ma scoate din atmosfera filmului. Noroc ca exista platforme legale, online, tip Hbo GO si Netflix. Nu am ceva impotriva platii filmelor, am ceva impotriva maltratarii lor cu reclame.
  4. Emisiunile tip Talk-Show pot fi intrerupte si fragmentate, insa acolo regula e cam invers: daca in momentul de maxima tensiune bagi publicitate, s-ar putea ca spectatorii sa ajunga pe alt canal si sa nu mai revina la tine.
  5. La fotbal, in pauza meciului, reclamele sunt ceva firesc. Unele posturi au si o mini-analiza, altele au doar reclame. Nu ma deranjeaza reclamele din pauza, nu ca m-as uita la ele. Exista, totusi, persoane care se uita.

Acum, la modul serios, ati judecat vreodata vreun post tv per ansamblu sau vreo emisiune tv in particular pentru reclamele pe care le pune? V-ati aratat vreodata deranjat de reclama vazuta? „Bai, nu ma mai uit la astia, uite ce/pe cine promoveaza?”. Serios, niciodata n-am vazut asta, desi exista o gramada de lucruri care n-ar trebui promovate (in frunte cu camatarii legali adica firmele de imprumuturi rapide, cu dobanzi exorbitante).

Acum, la modul sincer, daca pe televiziuni nu va suparati, pe bloggeri de ce va suparati? De ce va suparati cand scriu despre credite rapide, despre masaj erotic, despre videochat ori despre … strudele cu mere.

Daca nu va plac articolele platite, si aveti extrem de multe motive sa le dispretuiti, de ce nu treceti pur si simplu mai departe? Sunt o pauza publicitara fara de care acea entitate, acel blog, acel site, acea emisiune, acea televiziune, nu poate trai. Serios, de ce de la bloggeri avem pretentii mai mari decat de la televiziuni? Salutari BLOGOSFERICE tuturor!

Comments

comments

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !