O altfel de dezvoltare personala

O altfel de dezvoltare personala

 

V-am spus de atatea ori cat urasc eu cartile de dezvoltare personala. Alea pline de truisme, care-ti spun sa te uiti in oglinda si sa crezi ca vei ajunge pe Luna. Nu zic, acum exista excursii pe luna, chiar poti ajunge acolo, dar nu asta e ideea. Sau, ma rog, nu asta ar trebui sa fie.

Vorbim astazi despre o altfel de dezvoltare personala si altfel de carti. Unele, zic eu, mai utile, dar, si aici e o mare problema, mult mai greu de inteles. Ceea ce, zic unii, nu e o problema, insa, zic eu, din acest motiv cartile de dezvoltare personala prind: sunt pe intelesul tuturor.

Acum voi vorbi despre cartile esoterice. Da, singurul lucru despre esoterism pe care-l stiti este celebra flacara violet din campania electorala din 2009. Ideea, in sine, nu a fost deloc inteleasa si s-a preferat doar bagatelizarea ei, iar domeniul, din cauza acelei intamplari (sa-i zicem asa) a fost constant ironizat. A ajuns o rusine sa citesti carti de esoterism.

Maria Cristina Stroiny

Nu ma pricep la domeniu, dar urmatorul lucru pe care as vrea sa-l invat acesta este. Maria Cristina Stoiny, de exemplu, activeaza in domeniul astrologiei, bioterapiei, clarviziunii si stapaneste tehnica Reiki. Cartile scoase de aceasta sunt la editura online Agnimundi, editura specializata in ezoterism.

Agni Mundi

Pentru inceput, vreau sa invat ceva astrologie. Dupa mine, pentru a fi astrolog nu iti trebuie niciun fel de TALENT, poti pur si simplu invata si interpreta anumite lucruri. O amica, acum vreo 3 ani, mi-a facut o astrograma completa. Plus numerologia. Si, la dracu’, se cam potriveau chestiile p-acolo.

Pentru alte lucruri (alte tehnici, alte domenii) iti trebuie si o baza genetica. Sau, ma rog, asa am eu impresia, inca nu m-am apucat de invatat. Dupa ce bag ceva la cap si vad cum sta treaba, poate voi constata ca nu-i deloc asa.

Altfel, ideea de dezvoltare personala imi displace, dar un domeniu atat de misto precum esoterismul ma atrage. Un paradox, ar zice unii. Eu zic ca nu, eu zic ca e ceva firesc, este diferenta dintre stiinta si pseudo-stiinta. Sau considerati Stiinta arta de a spune citate pline de truisme? Daca da, imi cer scuze si voi considera toti vracii motivationali drept reputati oameni de stiinta.

Cam atat despre aceasta dezvoltare personala extrem de diferita, care ma atrage din ce in ce mai mult. Salutari BLOGOSFERICE tuturor. Era sa zic ESOTERICE, dar (inca) nu!

 

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !