O altfel de celula. RoomXcape.

O altfel de celula. RoomXcape.

 

Cel mai intuitiv scenariu pentru o camera de evadare este o celula. Uneori nici nu e nevoie de poveste, poti fi pur si simplu un puscarias (nevinovat sau nu) care incearca sa evadeze. Miza, totusi, ramane: cat de realista este celula, din ce perioada este, cat de greu este sa evadezi din ea.

Totusi, celula nu trebuie sa fie neaparat o inchisoare, iar jocul nu trebuie sa-l incepi musai incatusat. In plus, tehnologia nu trebuie exclusa din discutie.

RoomXcape

O altfel de celula am intalnit la RoomXcape, o camera extrem de inteligenta, insa nu atat de grea precum ar putea parea. Localizati pe strada Daisoara, la numarul 4 (vreo 10 minute de mers pe jos de la Unirii), intr-o frumoasa si linistita casa, veti gasi o altfel de celula. Povestea oficiala suna cam asa:

Te trezesti in ceea ce pare sa fie… o celula. Atmosfera apasatoare si dezolanta. Peretii scrijeliti stau marturie chinurilor celor de dinaintea ta. Simturile iti sunt incordate la maximum, nu stii daca e zi sau noapte si nu dupa mult timp te intrebi daca o iei razna sau chiar auzi urletele celor din iad? …

RoomXcape A Catching Game

Cum ai ajuns aici? Erai in bar si ultimul lucru pe care ti-l amintesti este gustul ciudat al whisky-ului. Incearca sa-ti pastrezi calmul. Respira. Exista o cale de scapare. Cat timp ai la dispozitie? Nu esti Edmond Dantes in Castelul d’If, asa ca o sa te multumesti cu 60 de minute. Acum esti doar un pion pe tabla de sah. Crezi ca poti scapa de nebun si sa te transformi in regina jocului?

Fara sa va dezvalui prea multe din camera, va spun doar atat: este un puzzle extrem de misto care implica un laser, pe care, insa, noi l-am sarit. NU am vrut asta, insa fara sa vrem deschisesem un lacat care … nu trebuia sa se deschida. Alex, gamemasterul, a tinut cu noi, indicandu-ne constant ca de asta nu aveti nevoie, asta nu veti folosi acum, totul culminand cu aceasta este cheia finala. Instinctul nostru ne zicea ca nu ar trebui sa fie cheia finala atat timp cat mai sunt lacate de deschis. Recunosc, insa, ca acel puzzle, cu laserul, este cel mai greu din camera, probabil ne-ar fi pus probleme foarte mari.

RoomXcape Team

Un singur lucru mai spun: cei de la RoomXcape urmeaza sa-si mai deschida o camera avand o tematica bazata pe jocul FallOut. Pasionatii acestui joc vor fi extrem de interesati de camera.

Asadar, pe scurt: o altfel de celula, RoomXcape (gasibili si pe facebook), Daisoara nr 4, 10 minute de Unirii, camera nu foarte grea, dar nici extrem de usoara, am evadat sarind niste pasi (fara sa vrem), vom reveni cu drag pentru a doua camera. Despre experienta de acolo a mai scris, pana acum, Andreea Mihaila (pentru ea fiind prima camera de evadare). Salutari LIBERE tuturor!

Comments

comments

2 thoughts on “O altfel de celula. RoomXcape.

  1. Pingback: Escape Room 5 RoomXcape - Morosanu

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !