Nunta este a miresei!

Nunta este a miresei George Simion Ilinca

Nunta este a miresei este o zicere romaneasca perfect adevarata. Personal, toate nuntile la care am fost s-au bazat pe aceasta zicala. TOATE miresele la nuntile carora am fost mi-au confirmat acest lucru. Putine, foarte putine, vorbesc despre NUNTA NOASTRA, ele preferand sintagma NUNTA MEA. Deloc intamplator.

Ultima nunta la care am fost. Sper sa fie ULTIMA pentru mult timp.

Zicala Nunta este a miresei a fost valabila dintotdeauna. Nunta este a miresei in prezent, dar asa era si in trecut. Si, zica-se, asa va fi si-n viitor.

Oricat de progresist ar fi acel cuplu, oricat de liberale ar fi vederile lor, Nunta este a miresei si va ramane asa.

Poate din acest motiv multi concetateni nu inteleg cuplurile de acelasi sex: cine este femeia in cuplu? A cui va fi eventuala nunta?

Sa ne intelegem: lucrurile sunt mai accentuate la noi decat in alte tari. Noi, romanii, suntem ahtiati dupa nunti, botezuri si inmormantari. D-aia la noi cel mai cunoscut fake-news este moartea lui Florin Salam. Daca s-ar fi anuntat intrarea Romaniei in razboi nu ar fi interesat atata lume …

Drept urmare, ca sa ajung la subiectul fierbinte al zilei, nunta lui George Simion a revoltat si intrigat intai si intai persoanele de sex feminin pentru ca ele nu pot sa conceapa cum o mireasa poate sta intr-un plan atat de indepartat, atat fizic, cat mai ales psihic. Multe pot intelege si accepta romancele, sa stai acasa fara sa muncesti, sa nu scoti o vorba, sa accepti orice decizie ia barbatul, sa-i accepti si eventualele injurii (pentru bani si nu numai), unele mai „feudale” pot accepta si intelege bataia sotului, insa nu par a concepe faptul ca nunta nu a fost a ei. Este ceva peste puterile lor de intelegere.

Drept urmare, au inceput sa arunce la intamplare cu:

  • Acuze cum ca nunta este fake, este instrument de PR politic, nu este ceva real. Chiar asa, cum ar putea fi REALA o nunta unde mireasa NU are prim-planul?
  • Acuze si injurii la adresa lui, George Simion facandu-se vinovat de … furtul nuntii. Politicienii sunt hoti, stim deja asta, insa sa fure si el bani, ca toata lumea, si sa lase Sfanta Nunta, care trebuie sa fie MUSAI a miresei, in pace.
  • Misto-uri la adresa PARTICIPANTILOR, care se faceau vinovati de LEGITIMAREA unei astfel de mascarade.

Sa ne intelegem: daca politicianul ar fi fost o EA, fie si o ea aflata de partea cealalta, Gabriela Firea, Olguta Vasilescu ori habar n-am cine altcineva, 80% dintre romance ar fi tacut. Ar fi invidiat-o. Ar fi aplaudat-o, fie public, fie pe ascuns.

Insa pentru ele este de neconceput ca MIREASA sa se afle intr-un plan secund, indepartat, la PROPRIA nunta.

Nunta este ACEA SEARA in care TOTI ochii sunt atintiti asupra ta. Este SEARA TA! Ce fel de femeie esti tu daca ti-ai cedat si acea UNICA zi (seara) in care toti ochii erau atintiti asupra ta?

Apropo, ca o paranteza, vreau sa va spun cea mai dubioasa definitie a rochiei de mireasa pe care am auzit-o: este acea rochie in care orice femeie arata superb, indiferent cat de urata este de fapt. Evident, trebuie sa respecte niste minime reguli, dar cam atat.

Revenind la ideea articolului, Nunta este a miresei se mai poate traduce si prin sintagma … dar sa nu-mi iei niciodata NUNTA! Asta apropo de o melodie celebra a formatiei Holograf.

Nunta este a miresei George Simion Ilinca Cununie Civila

Nunta este a miresei, iar George Simion pare sa fi incalcat aceasta regula sacra. Din fericire pentru el, putine femei au curajul sa spuna public nemultumirea lor principala. Multe dintre ele sunt prea feministe ca sa recunoasca acest lucru. Dar despre implicatiile politice ale nuntii voi vorbi separat pe blogul politic. Acesta este doar un capitol, nicidecum cel mai important in ceea ce priveste acel eveniment.

Comments

comments

3 thoughts on “Nunta este a miresei!

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !