Nume rusinoase

Vad la din ce in ce mai multe persoane tendinta de a se rusina de propriul nume. Fiecare are motivul lui, fiecare considera ca asta e atitudinea corecta. Daca si eu as avea nume rusnioase, as face la fel. Oare asa sa fie? Sa va spun, pe scurt, cum sta treaba:

1. Exista persoanele care au 2 prenume. Si care vor MUSAI sa le zici pe unul dintre ele. Celalalt e rusinos. Nu, NU am celalalt nume. Cum sa-mi zici pe celalalt nume. De faze de genul auzeam in scoala. Profii strigau catalogul si vedeau ca X are 2 prenume. Si intrebau: CUM PREFERI? Persoana in cauza, baiat sau fata, fara sa-si dea seama ca-si face singur rau, spunea: SPUNETI-MI VA ROG ASA, URASC SA MI SE SPUNA IN FELUL CELALALT. Si bineinteles ca „haterii”, adica acei colegi rai care vroiau s-o enerveze, fix asa ii ziceau. E firesc. Iar la unii chestia de enervare

2. A doua categorie de oameni sunt cei care-si urasc numele de familie. La unii exista doar „nu-mi place”, altii si-l urasc de-a dreptul. Ca si cum eu as spune ca sunt EMIL si nu EMIL CALINESCU. Emil ar fi cica de ajuns. Iar ca blog nu ar trebui sub nicio forma sa pun EMIL CALINESCU, ci Emilblog, Emilstudent , sau orice alta combinatie care sa excluda numele meu de familie. Si MUSAI ar trebui sa ma supar pe cei care in agenda telefonica m-au trecut EMIL CALINESCU. Adica MAI EXISTA ALT EMIL? EU SUNT SEC EMIL CALINESCU PENTRU TINE? HUO! A, si inca ceva: la fete cica e mai simplu, ele isi schimba numele asta de familie. Pentru baieti e nasol: daca familia vreunui baiat afla ca acesta si-a schimbat numele de familie, il reneaga. E clar ca nu mai are ce cauta in casa parinteasca!

3. A III-a categorie este una combinata. Ei isi urasc ambele nume. Sau toate 3, sau cate or avea. Si prefera sa scrie cu diverse pseudonime. Pe facebook la fel: nu apare numele lor REAL. Nu mi-au zis inca daca au un nume prea urat, prea scurt, prea lung ori prea ciudat. Pur si simplu nu vor sa apara. Sub pseudonim e MULT mai bine. Cum adica sa dea cineva search pe google cu numele lor si sa dea de blog? RUsinos asa ceva! Doamne-fereste!

Pe bune acum: de ce ti-ar fi rusine de numele tau, oricare ar fi acela? Si nu, nu am avut amici cu nume gen Cacat, Pisat, Cacareaza ori chestii de genul. NU zic numele, pentru ca articolul nu este contra cuiva anume. Este contra unei atitudini generale. Nu sunt de acord nici cu pseudonime, nici cu ascunderea unui prenume sau a numelui de familie, indiferent de motiv. Ori e prea urat, ori e prea ciudat, ori e prea comun. Si nici macar cu sintagma NU-MI PLACE SA-MI ASOCIEZ NUMELE CU BLOGUL?!

Dar sa nu credeti ca articolul e doar despre bloggeri. Nicidecum. Intalnim la tot pasul astfel de oameni. In blogging atitudinea lor doar iese in evidenta. La scoala, la facultate, peste tot sunt. Apropo, cum vi se pare ca la facultate, pe lista de prezenta, cineva sa-si treaca Prenumele si initiala numelui de familie? Ca si cum eu m-as trece EMil C. . Am auzit, nu am intalnit personal aceasta situatie.

Salutari BLOGOSFERICE tuturor!

4 thoughts on “Nume rusinoase

  1. Pingback: Leapsa cu optiuni | Probiu.ro
  2. Eu am 3 prenume :)) O sa consider ca intru la prima categorie ;)) Cat despre pseudonim 😕 eu sunt una dintre persoanele care foloseste un pseudonim in blogosfera, dar totusi numele nu’mi este secret:)) multe persoane imi stiu numele+prenumele (cel putin unul dintre ele;)) ), iar pe facebook apar cu numele meu:-? deci sunt in mai multe categorii de aici de la tine :))

    1. Pai ai 3 prenume, dar ti-e rusine de vreunul? Sau te enerveaza cand te strica cineva cu unul din ele?
      Si chiar daca ai „pseudonim” pe blog, apare si numele tau real. Ca si pe fb. Esti intr-o situatie fericita totusi 🙂

  3. Pingback: Leapsa de sarbatori | Probiu.ro

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !