Nu vremea blocheaza traficul.

Inca circula un mit printre noi, bucuresteni sau nu: vremea proasta blocheaza traficul. Continuarea: zapada te impiedica sa ajungi la munca. Cat de neadevarat este voi arata in randurile urmatoare. O sa va dau 2 afirmatii auzite astazi:

1. In autobuz am auzit pe unul: bai, toti colegii mei si-au luat masinile, doar eu ca proasta merg cu ratb-ul. Uite cat fac…

2. Asteptam troleul la ROmana si aud discutia dintre 2 taximetristi: bai, azi era ziua mea libera, dar cand am vazut vremea d-afara, am zis ca trebuie sa ies pe traseu!

Recititi afirmatiile de mai sus. Si acum mai puteti afirma ca ZAPADA BLOCHEAZA CIRCULATIA? Mai puteti afirma ca vremea proasta blocheaza traficul? Pe bune acum: cand noi, individual, luam o decizie, de ce ne gandim de fiecare data la noi. Si la confortul nostru. N-o fi placut sa asteptam in statii autobuzul, dar daca toti ne-am duce cu masina, pe unde am mai putea circula? Si macar sa anunte tot bucurestenii: azi mergem cu totii cu masina, sa nu mai circule ratb-ul. E simplu.

Presupunand adevarat faptul ca zapada ar putea ingreuna fizic traficul. E corect. Insa acelasi lucru se intampla si vara ori toamna cand ploua. Sa inteleg ca si apa, in forma ei lichida, ingreuneaza fizic traficul? Sa pricep si eu.

Vazand tot traficul asta, ma gandesc ca solutia data in alte tari, cu taxe pe traversarea centrului si transport in comun gratis, e indicata. Un pret de 100 de lei pe traversarea centrului ar goli instant doritorii.

Sau poate traficul asta greoi e semn ca vine sfarsitul lumii? Om vedea ­čÖé

Salutari BLOGOSFERICE tuturor ­čÖé

ps: Nu uitati de maratonul meu blogosferic de marti ­čÖé 6 guest-uri primite pana acum ­čÖé Hai ca se poate.

ps2: Pe acelasi principiu, cum am zis si la Daniel Botea: pronostichez panica mare vineri pe 21. Posibil sa pice si niste burse ori niste monede nationale din cauza panicii.

Comments

comments

One thought on “Nu vremea blocheaza traficul.

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !