NU sunt o persoana matinala. Din nou la TV!

NU sunt o persoana matinala Emil Calinescu FRESH ACCES a7tv

Vreau sa va vorbesc despre faptul ca NU sunt o persoana matinala, vorbind in acelasi timp despre ultima mea aparitie TV. De fapt, vreau sa o compar cu penultima STRICT din aceasta perspectiva.

Cele 2 clipuri sunt mai jos:

respectiv

Asadarm diferentele dintre cele 2 emisiuni sunt fix 2:

  1. Diferenta dintre a vorbi despre mine si a vorbi despre altceva (despre filme mai precis);
  2. Diferenta dintre o emisiune de dimineata si o emisiune de seara.

Voi vorbi doar despre a doua diferenta, prima lasand-o pentru un articol ulterior.

Ideea este simpla: eu CRED ca nu am prestat foarte bine la emisiunea de dimineata pentru ca NU sunt o persoana matinala. Doar ca, vedeti voi, de aici decurg si alte lucruri, la fel de relevante, importante:

  • Nu cunosc specificul emisiunilor matinale. Ele trebuie sa fie dinamice, amuzante, iar eu eram inert si serios. Mult prea serios.
  • Nu percutez la glume si la replicile celorlalti. Pur si simplu gandesc mai greu.
  • Nu sunt in starea necesara de a SPUNE ceva, oral sau in scris. Fix d-asta eu scriu cel mai bine noaptea.

Am spus chestia asta in emisiune, penultima data, si cred ca n-am explicat suficient. Adica evident ca nu am explicat, nu am avut timpul necesar. Ideea este simpla (pentru mine): in timpul zilei acumulezi, citesti, te uiti la filme, faci diverse alte chestii, pentru ca la finalul zilei sa „impartasesti” ce ai acumulat. Era sa zic sa dai din tine, dar suna oribil. Ma rog, in engleza „to share” suna parca mai bine.

Fix din acest motiv EU scriu cu precadere dupa ora 11 noaptea. Fix din acest motiv nu pot scrie ori o fac foarte prost ziua.

Si, desi unii au opinii contrare, eu chiar cred ca exista persoane matinale si persoane care nu sunt asa. EU NU sunt o persoana matinala si nu e neaparat vina mea.

In mod cert as putea sa ma fortez sa ma trezesc, sa fac chestii din obligatie, insa asta, credeti-ma, NU m-ar transforma intr-o persoana matinala. Adica probabil as fi exact ca un drogat: s-a lasat de droguri, are vointa necesara sa nu mai ia, dar el tot se gandeste la ele. Eu TOT m-as gandi ce bine ar fi sa ma trezesc la 12 ziua. Eu in weekend tot la 12 ziua m-as trezi, culcandu-ma, evident, la 2 noaptea. Da, as face robotic niste chestii de la 8 la 12, dar abia de la 12 incolo as fi cu adevarat bun, util.

Iti poti forta organismul sa faca multe. Te poti forta pe tine sa faci diverse chestii. Insa eu chiar cred ca suntem diferiti, ca nu suntem setati la fel.

Cred, totodata, ca nu trebuie sa fii la fel pe toata durata vietii. Si aici, cu riscul de a fi injurat, chiar cred ca tine si de activitatile tale. De pilda, am crezut dintotdeauna ca (doar) oamenii antisociali (asociali, de fapt) se culca inainte de ora 23. Doar cei care nu au niciun fel de activitate sociala si culturala. Adica cei care muncesc pana la 18, ajung acasa, mai stau 2-3 ore si se culca. Se culca pentru ca NU AU CE ALTCEVA SA FACA.

Daca simti nevoia sa faci multe, sa mergi la teatru, sa mergi la cinema, sa bei o bere cu cineva, sa vezi un meci (pe stadion sau la terasa) si, mai ales, daca simti nevoia sa faci ceva productiv din punct de vedere intelectual, nu prea ai cum sa te culci la ora 22. Nici macar la 23. E cam imposibil. Chiar daca admit ca pot fi si exceptii.

Eu NU sunt o persoana matinala si imi asum asta. Nu inseamna ca sunt neaparat superior. Este o realitate. Este ca si cum as spune ca sunt inalt. Daca sunt mai inalt decat X nu inseamna ca ii sunt superior. Dar este o realitate pe care nu o pot nega. 

Eu NU sunt o persoana matinala, asta stiati deja. Dar voi cum sunteti? Astept sa-mi spuneti. Si sa-mi justificati de ce.

One thought on “NU sunt o persoana matinala. Din nou la TV!

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !