Nu mai incurajati cenzura!

Nu mai incurajati cenzura!

 

 

Atunci cand Facebook a anuntat ca va lua masuri impotriva paginilor care propaga Fake News, multi internauti, fie ei bloggeri ori lucratori in PR (exprimarea e cat pot eu de neutra), au aplaudat. Erau incantati de decizia Facebook. Isi frecau mainile de bucurie. Abia asteptau momentul.

Astazi, 1 august, o stire zguduie internetul: Site-ul de satira TimesNewRoman a fost catalogat, de catre aceasta minunata retea de socializare, drept un site care propaga Fake News.

 

Daca faci parte din ambele categorii, atat din categoria celor care aplauda cenzura, cat si din cea a celor care-s revoltati de „intamplarea” de azi, inseamna ca esti ipocrit sau prost. Ori ambele.

Nazistii si comunistii gandeau la fel: trebuie cenzurate anumite chestii, oamenii sunt prea prosti sa discearna singuri. Gandim noi pentru ei, scopul este nobil: o societate mai buna.

Ceilalti mint, noi avem dreptate. Daca ti se pare corecta afirmatia, esti fix cum am zis mai sus.

Iar daca gandesti asa si detii un site, indiferent ca-i vorba de un site de stiri ori de un blog, unica mea dorinta pentru tine este ca al tau site sa intre, cat de curand, in categoria fake-news. Ca pagina aferenta site-ului sa nu se mai indexeze pe Facebook. Daca as avea habar cum te cheama, te-as reclama cu mana mea. Iti meriti soarta, ipocritule!

Ca idee, ca dorinta personala si ca indemn pentru toti cei care ma citesc; NU MAI INCURAJATI CENZURA! Cenzura este ceva naspa, in orice sens ar fi ea. Daca nu ma crezi, intra pe site-ul etalon impotriva Fake-News si vezi ce site-uri sunt acolo: pe langa cele pline de bazaconii sunt strecurate, smekereste, site-uri care au alta pozitie decat cea „corecta”: StiriPeSurse, PsNews, Enational ori Aktual24. Care-i diferenta dintre StiriPeSurse si Hotnews? Pai in afara de faptul ca unu-i de stanga si unu-i de dreapta, niciuna. Ah, ba da: unu-i bun, altu-i rau. Uitasem asta!

PS: Exact cum zice Larry Flint in celebrul clip al formatiei Parazitii, sunt socat ca romanii, dupa 50 de ani de cenzura, inca-si doresc cenzura. Iar cei care si-o doresc cel mai mult sunt cei care se bat cu pumnu-n piept ca-s democratici, toleranti, deschisi.

 

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !