Nu inteleg oamenii care merg cu capul descoperit. Orice casa are acoperisul potrivit.

Acest articol este, deopotriva, despre case, despre acoperisul potrivit, dar si despre oameni. Despre vestimentatia lor, despre modul cum se imbraca, despre alegerile lor.

Sa ne intelegem: nu condamn in general pe nimeni. Nu consider ca o alegere este corecta si o alta este gresita. Daca e sa fi facut ceva gresit scoala romaneasca, acel lucru este inocularea unei gandiri binare, in alb si negru. Fiecare intrebare are un raspuns corect si mai multe (o infinitate?) de raspunsuri gresite. Lucru care imi displace profund.

Daca e sa ma intrebati vizavi de vestimentatie, la modul general, repudiez cam orice specialist in mod si cam orice sfat pe care-l da. Nu ca acel lucru ar fi eminamente fals, ci pentru ca a fost formulat ca un adevar absolut. 

Nu cred, de exemplu, ca o femeie cu ochii verzi trebuie sa se axeze pe verde, chiar daca nu pot fi de acord cu contrariul, ca ar trebui sa evite cu orice pret verdele. Este un exemplu la intamplare, care mi-a venit in minte.

Va mai dau unul, printre preferatele mele: rozul este o culoare feminina, barbatii ar trebui sa-l evite. Ori macar anumite nuante ale sale. Lucru cu care iarasi nu sunt de acord, chiar daca nu pot fi de acord cu opusul, cu un barbat care se imbraca EXCLUSIV in roz.

Nu pot intelege, insa, persoanele, de sex masculin ori de sex feminin, care REFUZA sa-si acopere capul. Sunt persoane care merg cu capul descoperit si la 41 de grade, si la 25 de grade, si la 4 grade, si la -15 grade. Refuza atat palariile ori sepcile de vara, racoroase, cat si sepcile ori caciulile de iarna. Iarna vad tot felul de haine si accesorii: paltoane ori jachete cu gulere mari, fulare masive, care acopera si urechile. Insa efectiv pe cap NIMIC.

Nu va zic de palarii, preferatele mele. V-as zice cat de mult le iubesc si cat de mult mi-ar placea sa vad mai multi oameni purtandu-le. Va zic, insa, la modul general: nu imi plac oamenii care merg cu capul descoperit.

Completez chiar: ii apreciez pe cei care, cu curaj, stau cu capul acoperit, de palarie ori de sapca, si inauntru. Expresiile zeflemitoare, Ploua-n casa?, ma irita. Nu, nu poti sta pe cap cu o caciula calduroasa, de iarna, dar cu o palarie de paie ori cu sapca e ok sa poti sta. Si mi se pare aiurea sa-l obligi pe om sa si-o dea jos.

Acum, trebuie sa acceptam ca unor oameni le sta mai bine cu sapca, altora cu palarie, altora cu caciula (ma rog, eu unul nu le suport, dar pot accepta ca unora le sta decent). Pentru mine, de exemplu, palaria este acoperisul potrivit. Nu radeti, expresia nu am folosit-o intamplator.

Incercati sa va ganditi ca o casa ar fi, de fapt, un om. Ganditi-va ca sapca, palaria sau caciula reprezinta acoperisul acelei case. Va puteti imagina o casa fara acoperis? Eu, unul, nu prea pot. Exclus.

Totodata, Acoperisul potrivit al casei este in functie de zona in care e construita, in functie de materialele din care este facuta, in functie de inaltimea ei.

Nu ma pricep la acoperisuri, drept urmare nu stiu cand ar fi util un acoperis din tigla metalica ori unul din tabla cutata zincata. Nu stiu diferenta dintre tigla metalica Viking Pruszynski si tigla metalica Wetterbest.

Stiu, insa, ca cei de la Divizia de acoperisuri se pricep si iti pot da cel mai bun sfat pentru a avea acoperisul potrivit pe casa.

In cazul in care nu ati aflat deja (fie din articolul meu precedent despre ei, fie din alte surse), ei o campanie foarte misto: daca vei comanda de la ei orice fel de material de constructie si te vei filma in momentul livrarii, vei face o mini recenzie video, vei primi o reducere, niste bani efectivi, pentru munca ta. Recenzii video platite, facute nu de oameni care habar n-au cu ce se mananca, de pareristi de profesie, ci de oameni priceputi, de cei care se ocupa efectiv cu asa ceva.

Acum, sa va zic avantajele celor de la Divizia De Acoperisuri / Vindem-Ieftin.ro:

– Cumperi totul dintr-un singur loc.
– Materialele iti vor veni de la producator direct acasa ori la locatia santierului;
– Compari ofertele tuturor producatorilor;
– Ai garantia ca materialele au ajuns in siguranta la tine. Am auzit multe cazuri de oameni care si-au transportat, pe cont propriu, bucatile de gresie ori faianta, pe care le-au ciobit pana la locul faptei;
– Nu exista riscul ca un produs sa fie de mult timp pe stoc/in magazin. El vine direct de la producator, avand calitatea maxima a unui produs nou.
– Beneficiezi si de consultanta unor specialisti. Un specialist adevarat nu este cel care stie tot, ci este cel care stie cand sa asculte si de cine.

Vazand toate astea, imi vine sa exclam: de ce nu exista, oare, un magazin online special dedicat chestiilor care sa acopere capul? Mi-as dori un magazin de genul, de unde sa pot comanda, la cel mai mic pret, palarii, sepci ori caciuli de iarna. Sa pot compara preturile, sa stiu exact cine vinde mai scump si cine vinde mai ieftin. Ce produse sunt de calitate si ce mi s-ar potrivi pentru capul meu. Sa iau de acolo acoperisul potrivit pentru capul meu mare si blond.

In final, ramane dilema mea: daca nu va imaginati casa fara acoperis, de ce exista oameni care merg fara acoperis pe cap? Inteleg, nu si-au gasit acoperisul potrivit, nu le place niciuna dintre optiuni.

Si, sa nu uitam: cea mai simpatica expresie din limba romana este Sa mergi cu capul gol. Deseori imi dau seama ca, intr-adevar, cei care merg cu capul descoperit tot timpul, indiferent de anotimp, cam au capul gol. La fel de gol il au si cei care fac economie la acoperis, care accepta sa le ploua in casa, considerand ca altele-s prioritatile.

Acum incercati sa va ganditi: pentru voi ca oameni, dar si pentru casa in care locuiti, care este acoperisul potrivit si de ce? Nu trebuie sa-mi raspundeti mie, ci VOUA.

Nu inteleg oamenii care merg cu capul descoperit. Orice casa are acoperisul potrivit. este inscris in competitia Super Blog 2018.

One thought on “Nu inteleg oamenii care merg cu capul descoperit. Orice casa are acoperisul potrivit.

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !