Noul Locatar de Eugen Ionesco

Noul Locatar

 

Va povesteam in luna mai a acestui an primul meu contact cu Eugen Ionesco. Atunci vazusem Tabloul, la Teatrul Mignon. Spectacol absurd, greu de inteles si greu de digerat. Totusi, mie mi-a placut, spunand atunci ca vreau sa revin, sa vad un alt spectacol absurd.

E drept, printre cele mai des puse in scena piese de Eugen Ionesco se afla Scaunele si Rinocerii. Daca as avea ocazia sa le vad undeva, cu siguranta as merge.

Insa nu am refuzat nici invitatia Teatrului Nottara de a vedea Noul Locatar. Nu citisem piesa, nu stiam la ce sa ma astept.

Un locatar se muta intr-o casa noua. Aici el are de furca cu portareasa, care se intelesese atat de bine cu fostii proprietari. El se apuca apoi sa isi care mobila in casa, hamalii trebuind sa o puna exact acolo unde dorea el. THERE! THERE! THERE!

Noul Locatar este un strain, care nu stie foarte bine limba locului. Pe langa dificultatea in a ne adapta dupa mutare, mai este vorba si de bariera lingvistica.

Ne adaptam din ce in ce mai greu, luam cu noi toate amintirile, trecutul nu ne lasa sa ne traim prezentul. Putem oare construi ceva durabil in viitor cu tot bagajul de amintiri in spate?

Noul Locatar este un spectacol nou, aceasta fiind prima stagiune in care se joaca la Teatrul Nottara. Este un proiect ambitios al acestui teatru, proiect pentru ca ei merita felicitati. A presupus mari eforturi, financiare si nu numai.

Mentionez ca acest spectacol se va juca si in cadrul Festivalului Fest(In) pe Bulevard, ce va avea loc intre 11 si 18 octombrie. Data este 15 octombrie, ora este 18, sala fiind George Constantin. Despre festival voi scrie pe larg intr-unul dintre articolele viitoare.

Noul Locatar de Eugen Ionesco este, per total, un spectacol care mi-a placut si pe care-l recomand tuturor. Fanii Eugen Ionesco il vor aprecia la adevarata lui valoare si ii vor gasi multe alte intelesuri si simboluri. Este tipul de spectacol pe care merita sa-l vezi de mai multe ori, fiecare vizionare putand deschide o noua perspectiva. Despre Noul Locatar a scris si Raluca Uluiteanu. Salutari TEATRALE tuturor!

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !