Northmen: Saga vikingilor

Northmen: Saga vikingilor

 

 

Introducere Northmen: Saga vikingilor

Northmen: Saga vikingilor urma sa fie filmul de inchidere de la Dracula Film Festival. Mi-a atras atentia acest lucru: de ce un astfel de film sa inchida festivalul filmelor horror? E drept, erau si filme fantasy, dar oricum. Avand in vedere ca deschiderea o facuse Dracula, lucrurile nu mai erau atat de ciudate. Asadar, un Dracula mai nordic urma sa inchida festivalul deschis de Dracula cel Transilvanean. Mai multe despre film nu vazusem, insa asteptarile nu erau deloc mari.

Puncte de interes  Northmen: Saga vikingilor

  • Un prim punct de interes este muzica. Prefer sa n-o pun nici la plusuri, nici la minusuri, pentru ca este subiectivitatea data de gusturi. Spun doar ca e un important punct de interes.

  • Poveste cu Vikingi, ca multe altele. Nu stiu daca exista o specie distincta, filme cu vikingi, dar e clar ca ele au publicul lor.

Puncte tari Northmen: Saga vikingilor

  • Actiunea filmului este legata, avand cate un pic din fiecare: actiune (scenele de lupta sunt bine redate), suspans, ceva umor, un pic de romantism, totul parand a constitui un mix inchegat.
  • Personajul principal, liderul Vikingilor, este bine conturat si foarte bine jucat. Asbjorn, interpretat de Tom Hooper, este personajul, respectiv actorul vizat.
  • Durata filmului, sub 100 de minute, face ca actiunea sa fie compacta, momentele moarte fiind extrem de putine.

Puncte slabe Northmen: Saga vikingilor

  • Senzatia generala este de film sec. Desi povestea se leaga, din ea inveti (prea) putine. Poate mai accentuat ca la Serena, filmul poate fi caracterizat drept INUTIL.
  • Perioada este prea vag determinata: stim ca suntem in perioada medievala, insa nu avem niciun alt reper in acest sens. Acest lucru are sens la filmele asa numit atemporale, atunci cand actiunea se poate petrece oricand. Nu e cazul aici, un film medieval atemporal fiind un construct aparent lipsit de sens.
  • Un astfel de film, in anul 2014, ar fi trebuit sa aiba EFECTE bune. Un 3D, poate un IMAX. Nimic din toate astea. Dupa ce ca este un film medieval, deci unul istoric, vechi, mai avem parte si de un film vechi ca tehnologie: pare facut cel mult in 2008, cu tehnologia si mijloacele de atunci. Bataliile, decent redate, puteau fi facute in 3D, efectul putand fi multiplicat.
  • Calugarul acela crestin era extrem de ciudat: se inchina ba precum catolicii, ba precum ortodocsii, insa manuia armele precum un budist-shaolin. Este printre cele mai ciudate personaje vazute in 2014. Nu stiu daca a fost construit intentionat asa sau asa a iesit in final.

Opinii Northmen: Saga vikingilor

Pe scurt, nu mi-a placut Northmen: Saga Vikingilor. Mi-a atins exact asteptarile cu care am mers sa-l vad: un film sec, inutil, destul de bine jucat, care nu are nici macar efecte care sa-ti ia ochii. Nu este un film rau, are punctele sale pozitive evidente, insa cu siguranta nu este genul meu. Efectiv, ca film, este mai slab decat Dracula, avand, insa, avantajul ca face misto de istoria altora si nu de istoria noastra. Zic, totusi, sa-i dati o sansa, poate pe voi va prinde. Despre Northmen: Saga vikingilor au mai scris: Angela, Ioana, Bogdan Daradan, Razvan Nistor, Trif pe AndreiCiobanu.eu, Malaezu, Lucian Slim – MovieNews.

Northmen: Saga vikingilor este deja in cinematografe, fiind distribuit de RoImage2000. Vizionare placuta si salutari VIKINGE tuturor!

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !