NOI avem 75% oameni NOI

E campanie electorala, miza se pare ca este mare (foarte mare as zice), asa ca ar trebui sa scriu si despre asta. Am niste articole restante, le voi scrie si pe acelea. Pana atunci sa vedem cum e cu sloganul ARD „NOI avem 75% oameni NOI”. Pentru cine nu stie, ARD este o alianta electorala creata in jurul PDL. Din ea mai fac PNTCD (una din aripi), Forta Civica si Noua Republica (ce nu a fost inca inscrisa, asa ca ei vor candida sub sigla PNTCD). Printre afisele din oras apare si cel invocat in titlu, pe fundal aparand pozele lui Vasile Blaga si Mihai Razvan Ungureanu.

Ce probleme am cu acest slogan? Pai multe:

1. Intai si intai sa fim precisi: ce inseamna OAMENI NOI? Cat de noi? Aurelian Pavelescu e OM NOU? Dar Mihai Razvan Ungureanu? MRU nu a fost parlamentar pana acum, si totusi un fost premier si un fost sef al SIE poate fi numit OM NOU? Ca sa nu mai zic de confuzia care se poate crea: OMUL NOU insemna inainte de 89 altceva. Deci despre ce om nou vorbim? Cat de nou este acel om?

2. Sa vedem acum UTILITATEA unui om nou. Cand a intrat in politica, Elena Udrea era si ea UN OM NOU! La fel si Ritzi (care acum s-a dat cu poporul). Si exemplele pot continua. Oare putem afirma ca Elena Udrea este mai buna ca si parlamentar decat Radu Berceanu? Ori decat Adrian Videanu? Greu de spus.

3. Inca o problema, e legata tot de precizie, de data asta matematica: 75% din CATI? Inca din clasa a V-a am invatat ca nu putem vorbi de procente IN AER. Cand spunem 25% , spunem 25% DIN CEVA? Dintr-un intreg X. Parca o si vad pe profa mea de matematica explicand asta. Deci 75% DIN CE?

4. Ca sa continui punctul anterior, va pun sa va uitati nitel pe sondaje. Si ce vedem? Cat are ARD? Maxim … 25%, nu? Asa ca ma intreb, iarasi: 75% din NUMARUL TOTAL de parlamentari sau 75% din LOCURILE ELIGIBILE(care or mai fi si alea e greu de zis, dar orisicum)? Pentru ca tare imi pare ca de fapt, vazand scorul electoral, s-au decis sa trimita niste candidati de sacrificiu, care macar sa moara frumos. De castigat nu prea mai au cum castiga, unele colegii sunt din start pierdute. Asa ca spera intr-o aritmetica ciudata: la redistribuire sa primeasca niste locuri, uneori DUBLATE(despre asta o sa mai scriu).

5. Iar a pune pe un astfel de afis POZA LUI BLAGA mi se pare o decizie cel putin deplasata. INca nu mi-e clar daca MRU este sau nu OM NOU. Nici macar nu ni se zice acest lucru. Incurcate-s caile ARD-ului…

Despre campaniile cu prezervative si super-glue nu are rost sa vorbesc. Ele oricum au fost introduse smechereste: exista, dar nu sunt asumate public de sefii de la centru. Care sefi sunt printre cei 25%, bineinteles!

Concluziile le veti trage singuri. Sau daca nu, aveti timp de gandire pana pe 9 decembrie.

Salutari NOI tuturor!

Comments

comments

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !