Nebunia manualelor scolare

Imi amintesc cu nostalgie perioada liceului si a scolii generale. N-oi fi avut eu rezultate prea stralucite, nu am fost eu nici cel care sa se distreze foarte mult (din pacate), insa perioada aia este o perioada care oricum n-o prea poti uita. Orice ai face.

Stergand de praf zilele trecute niste carti mai vechi dau de niste manuale scolare „de pe vremea mea”. Pare undeva departe in timp, dar n-a trecut atat de mult timp. Clasa a XII-a am terminat-o in 2005. Oare e asa departe acea perioada?

Cum ma duceam eu sa umblu dupa manuale, cum apoi ele stateau mai mult acasa (la scoala ba mi-era lene sa le car, ba le uitam, ba ambele ­čśŤ ), cum ele erau folosite destul de des pentru a da in cap colegilor cu ele… Ah, da, asta era in generala. Aveam manuale, aveam culegeri (aveam ghiozdanul burdusit), aveam caiete. Si cand le luam pe toate si dadeam in capul unui coleg … Doamne ce utilitate gasisem eu cartilor. Bine ca nu erau copertate ca ar fi produs rani serioase. Cum ar zice cineva: pentru voi manualele erau un fel de jucarii educative . Le mai deschideati din cand in cand, insa in majoritatea cazurilor va bateai cu ele. Bine, nu a fost nimeni ranit, sau ma rog, nimeni ranit vizibil. Daca-s io mai nebun acum s-ar putea sa fie din cauza loviturilor repetate primite in mecla. Da, cand e razboi mai si dai, mai si primesti. E adevarat, ma foloseam de avantajul fortei disproportionate (asa se zice la fotbal), dar deh, lupti cu armele din dotare.

Bine, ne bateam noi si cu creta, si cu hartii, si cu hartiute mici bagate in creioane (care la un moment dat se lipisera pe tavan). D-atunci probabil sunt eu asa razboinic (acum am mutat razboiul in spatiul virtual).

Sa va zic ceva de manuale: nu le-am dat nici pana acum. NU am fost omul care sa vanda manuale. Nu stiu de ce, consider ca undeva, candva, ar putea fi utile. Cine stie cand vad o musca prin casa si n-am cu ce da dupa ea… :))

Voi mai aveti manuale prin casa? Daca da, la ce le mai folositi ? ­čÖé

Salutari BLOGOSFERICE tuturor ­čÖé

Comments

comments

One thought on “Nebunia manualelor scolare

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !