Ne informam de pe Facebook

Ne informam de pe Facebook

 

 

Ieri am postat urmatorul status legat de decesul marelui scriitor Umberto Eco:

Umberto Eco Picture

Bloggerii nu scriu ca a murit Umberto Eco. Jumate nu stiu cine a fost nenea (la ce echipa joaca si ce proiecte avea in…

Posted by Emil Calinescu on Friday, February 19, 2016

Dintre comentarii, se remarca unul, al amicului meu Andrei Tutzu (din Norvegia):

Andrei Tutzu: În sfârșit am aflat și eu ceva util de la un status pus de tine.

Acum, problema mea este una simpla: Facebook ar trebui sa ne informeze? Ar trebui sa ma transform in agentie de stiri? Sa anunt demisia unui politician, demiterea altuia, arestarea unuia ori descoperirea cine stie carei inventii?

Dupa mine, astea sunt pentru site-urile de stiri. Personal, am un profil de atitudine. Scriu ceva atunci cand pot produce ceva personal. Cand pot aduce ceva in plus: sa povestesc ceva trait de mine, sa comentez, atat cat ma duce capul, o stire, sa spun ce m-a enervat azi (si de ce), sa spun, intr-un scandal, de partea cui sunt…

Nu-mi plac statusurile seci gen Victor Ponta a demisionat. Ok, toata lumea a aflat c-a demisionat. Tu ar trebui sa aduci ceva in plus: o noua gluma la adresa lui, o constatare (ca seara e mai frumoasa), un context (am aflat ca Ponta a demisionat cand am iesit de la film; brusc, filmul a devenit mai bun). Nu stiu, ceva. Orice.

Exact precum statusul meu despre Umberto Eco. Eu n-am vrut sa anunt ca a murit. Nu. Plec de la premisa ca cine a dorit sa afle, aflase deja asta.

Eu am vrut sa ma revolt pe ignorarea acestui subiect de catre bloggeri. Voiam sa atrag atentia ca multi habar n-au cine a fost Umberto Eco. Atat.

Umberto Eco

Inchei cu titlul: ne informam de pe Facebook si nu e deloc bine. Nu zic ca televizorul ar fi preferabil, desi eu ma uit mai des decat altii la tv. Zic doar ca Facebook, aceasta retea pe care o folosim zi de zi, nu ar trebui sa fie sursa principala de informatii. Si, ca sa vorbesc in nume personal, nu mi-am propus niciodata sa devin agentie de stiri. Cu tot traficul pe care-l ratez din acest motiv. Salutari BLOGOSFERICE tuturor!

 

Comments

comments

2 thoughts on “Ne informam de pe Facebook

  1. Hmm… Nu a zis nimeni ca trebuie sa pui statusuri de genul „Victor Pompa a demisionat” pentru ca nu esti agentie de stiri, dar as avea „pretentia” uneori sa pui statusuri mai utile. In sensul ca eu ca urmaritor al tau as putea sa aflu ceva interesat si de pe facebook, nu doar intrand pe blog. De obicei majoritatea statusurilor pe care le pui contin glumite expirate si intrebari retorice inutile sau ce face baba leana in ratb :))) Genul de statusuri care sa iti exprime opinia despre anumite subiecte la ordinea zilei mi se pare mult mai interesante.

  2. Eu nu urmaresc siteurile de stiri, as ca din cand in cand mai aflu de pe facebook daca se intampla ceva pe lumea asta.

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !