Mult zgomot pentru nimic

Mult zgomot pentru nimic

 

Expresia Mult zgomot pentru nimic a intrat in limbajul curent al oamenilor. La fel ca-n cazul multor alte expresii, putini mai stiu de la ce vine. In cazul de fata, este o piesa scrisa de Shakespeare, fiind PRIMA comedie a marelui dramaturg.

E drept, contextul in care folosesti sintagma este irelevant. In general oamenii folosesc sintagma aceasta pentru ca celebrul proverb Faci din tantar armasar pare invechit. Proverbul este folosit de catre cei batrani ori in mediile intelectuale.

Acum, despre spectacolul de teatru Mult Zgomot pentru nimic, vazut la Teatrul Nottara, trebuie sa spun 3 chestiuni:

Mult zgomot pentru nimic

1. Un lucru observat si de criticul Ileana Lucaciu: este o varianta mult simplificata. E drept, doamnei Lucaciu i-a displacut acest lucru, mie, sincer, mi-a placut. Este ceea ce numeam eu in facultate: profesorul care-ti explica in cuvinte simple o chestie complicata. Fix asta am simtit aici: un Shakespeare accesibil tuturor, de care nu trebuie sa ne temem si pe care-l putem savura cu placere.

2. Spectacolul este extrem de bine JUCAT! O fi adevarata sintagma scoala romaneasca de teatru te invata sa joci doar pe Shakespeare si pe Caragiale. Are un sambure de adevar in ea aceasta zicere.

3. Despre Mult zgomot pentru nimic mai gasiti articole pe ZiarulMetropolis si pe blogul TeatrulInFelSiChip. Celor doi autori le-a placut, ca de altfel si mie, spectacolul.

Mult Zgomot pentru Nimic NOTTARA

Mult zgomot pentru nimic nu este deloc un spectacol de nimic. Este un spectacol bun, deloc scurt, bazat pe o celebra piesa scrisa de Shakespeare. Pretentiosii vor avea, cu siguranta, ceva de obiectat, dar spectatorul normal de teatru va savura cu siguranta spectacolul. Personal, mi-a placut, il consider extrem de bine jucat si, drept urmare, il recomand cu caldura. Salutari TEATRALE tuturor!

ps: Sa ridice mana cati dintre cei care folositi expresia Mult Zgomot pentru nimic ati auzit macar de Shakespeare? Sunt curios 🙂

Comments

comments

One thought on “Mult zgomot pentru nimic

  1. Pingback: Mult zgomot pentru nimicBloguri WordPress . ro | Bloguri WordPress . ro

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !