Morosanu Teodor Marian: „A, si branza. Am constatat ca am o placere nebuneasca de a discuta despre branza.”

„A, si branza. Am constatat ca am o placere nebuneasca de a discuta despre branza.”

 

Emil Calinescu: Salutare si bine v-am regasit la un nou interviu. Ca de obicei, imi voi lasa invitatul sa se prezinte 🙂

Morosanu Teodor Marian: Salut, ma numesc Morosanu Teodor Marian, sunt blogger cu tente cinefile si poetice la baza. Imi plac plimbarile lungi si aerul curat. Sunt fan branza si am o tona de colectii.

Tona de colectii? Hai sa incepem cu sfarsitul :)) Zi-ne de colectiile tale 🙂

Ahh, cu care sa incep? Pai, pasiunea mea de a colectiona obiecte a aparut multumita colectiei mamei mele (o colectie impresionanta de timbre). Prima mea colectie a fost de monede. Tin minte ca le pastram intr-o cutie metalica de la o fosta trusa de matematica (cea chinezeasca care avea si echer si rigla, etc.). La scurt timp a aparut mania cornurilor Chipicao si Pokemon (am avut o punga gigantica). In prezent, colectiile mele actuale au ramas de bani (unde ma mandresc cu 3 bacnote valoroase de 2000 de lei, cu eclipsa), colectia de filme pe DVD (cumparate ba din magazine, ba din targul de pe Valea Cascadelor) care deja nu mai au loc unde sa stea si colectia Doctor Who care ma atinge la inima de fiecare data cand ma uit la ea.

Atunci hai sa revenim la descrierea ta. Ai spus ca esti blogger cu tente cinefile si poetice. Poti explica cititorilor la ce te referi? Este momentul tau publicitar #cumarveni 🙂

Am spus ca ma consider blogger cu tente cinefile si poetice pentru ca prima data am fost cinefil si poet. Dupa ce am descoperit internetul si blogging-ul, am devenit piscotar. Primul meu blog „Anonim Poetry” a fost realizat pentru a impartasi poeziile scrise de mine si in acelasi timp pentru a oferi un loc unde persoanele mai timide sa se simta suficient de conformabil incat sa isi impartaseasca propriile creatii sub protectia anonimatului. Asa am continuat o perioada destul de lunga pana cand m-am saturat de expresia faciala a celorlalti bloggeri in momentul in care le spuneam ca eu am un blog de poezie. Asta a fost primul pas catre crearea blogului propriu. In acel moment nici nu ma gandeam sa investesc vreun leu in aceasta activitate si asa s-a nascut morosanuteodormarian.blogspot.com (un blog care a supravietuit atat cat i-am permis) si pe care am distribuit articole pe teme diverse dar prioritar cinefile. Pe toata perioada mea de blogging am creat un grup de cinefili cu care sa imi impartasesc pasiunea. Un grup de facebook pe care oricare cinefil ar dori sa puna o intrebare sau sa caute un film ar putea sa gaseasca un prieten informat care sa ii dea un raspuns. Asa s-a creat acum multi ani Cinefilia, boala grea si extrem de contagioasa care era de mult in sangele meu si al multor cinefili. Din septembrie 2015 (doamne cat a trecut) mi-am mutat aproape toata activitatea (mai putin poeziile) pe blogul personal morosanu.cinefilia.ro, un subdomeniu al proiectului www.cinefilia.ro care pare sa fie o munca de o viata.

Si despre ce scrii pe blogul personal? Ne poti spune, pe scurt, subiectele pe care le abordezi? 🙂 In afara de filme, bineinteles.

Pe scurt: evenimente, impresii despre diverse situatii, produse nou aparute sau programe si povesti nascocite din imaginatia mea. A, si branza. Am constatat ca am o placere nebuneasca de a discuta despre branza.

Zi-ne de braza: care e faza cu fan Branza? De cand esti si, ca sa zic asa, cam CAT de fan Branza esti? 🙂

Fan branza am fost de mult dar, fan branza declarat am inceput sa fiu abia dupa provocarea firmei Delaco care doar a pus in cuvinte ceva ce eram deja. Asta cred ca raspunde partial la intrebare. Cat despre, cat de fan Branza sunt… Dimineata asta am mancat branza, ieri seara am mancat branza, si vineri seara am avut paste cu branza. Nu sunt cel mai mare fan branza. Dar, cred ca sunt printre cei mari. Nu ma prea inteleg cu branza nesarata. Nu stiu de ce, dar pur si simplu nu imi place. Vorba mea cand merg la piata si ma serveste cu o branza nesarata. Domne, eu vreau o branza sarata si uscata sa simt gust de branza. (poate de asta si branza mea preferata este cea cu mucegai albastru).

Provocarea Delaco a venit in competitia Super-Blog. Ne povestesti despre competitie? Cum ai ajuns sa intri in competitie, cum este competitia, de ce ai continuat sa participi?

La inceputul meu de blogger nu vedeam atat de clar partea sociala din offline. Prima petrecere efectiv pentru bloggeri a fost o seara de Karaoke la care am mers cu un prieten. Vestea despre competitia Super-Blog a ajuns la mine in acelasi mod in care incerc si eu sa o raspandesc- pe cale vocala de la scriitor la scriitor. La inceput, am fost reticent in a participa. Am fost si sub acoperire la o gala fara sa particip la o editie de primavara dar, in final cand iti face placere sa scrii si sa raspunzi la o adevarata provocare nu te poti satura de adrenalina care iti intra in sange cand ceasul arata ora 23:30 si nu ai decat doua paragrafe scrise si 30 de minute in care sa scrii inca 350 de cuvinte care sa aibe sens, sa respecte tema si sa fie ceva care sa atinga cititorul. Competitia Superblog este o scoala in adevaratul sens. Ai teme, ai note, ai termen limita pana cand trebuie sa predai tema sau primesti penalizari. Poti pune intrebari „profesorilor” dar in final, cel mai des ajungi sa te consulti cu ceilalti colegi. Cred ca adevarata placere a competitiei este data de incercarea de a scrie in mod constant si cat mai bine in contextul in care persoana are si un loc de munca. De ce am continuat sa particip? Pentru ca este o competitie in care inveti sa fii ordonat, sa iti organizezi timpul, sa iti faci documentarea pentru articol, sa descoperi subiecte despre care nu iti imaginai vreodata ca vei scrie (epilare, certificate energetice, sfaturi de frumusete) si sa realizezi ca stii unele termene pe care nici macar femeile nu le stiu (IPL). Intr-un fel, am continuat sa particip pentru provocarea de a scrie despre un subiect nou de fiecare data cand am ocazia, pentru ca ma forteaza sa respect termenele limita pana la finalul competitiei si pentru Gala de premiere de dupa competitie ( ce se intampla la gala, ramane la gala)

Ne poti spune cine este acel prieten cu care ai mers la Karaokele blogosferic? 🙂

Nu cred ca am permisiunea lui de a spune ca a mers la acel Karaoke blogosferic dar, daca mi-ar da-o, as spune fara nici o dificultate.

🙂 Zi-ne de blogul de poezie ce mai face? L-ai abandonat? Intentionezi sa-l refaci? Sa-i cumperi si lui domeniu?

Cu parere de rau nu intentionez inca sa il transfer pe propriul sau domeniu. Blogul de poezie nu este abandonat integral. Poetii nu scriu fara muze. Momentan muza mea este plecata in vacanta. Ii tine locul o alta muza care ma face sa desenez. M-am gandit de multe ori ca problema sa sa fie pe partea de aspect dar, din punctul acesta de vedere nu am intrebat pe nimeni daca ar ajuta modificarea sa. As dori sa il refac si sa ii redau viata dar trebuie sa gasesc mai intai o metoda prin care sa ajung mai usor la acei „poeti anonimi” pe care i-am vizat in momentul in care am denumit blogul Anonim Poetry. Pe scurt, trebuie sa ma intorc la baza cu el si momentan timpul nu imi permite.

Spune-ne acum despre blogurile pe care le citesti, despre cititorul de bloguri din tine. Ce trebuie sa aiba un blog/un blogger pentru a te abona?

Cititorul de bloguri din mine inca nu s-a nascut. Nu cred ca am avut pana acum dorinta de a ma abona la nici un blog in mod special. Nu din cauza continutului. Acesta este singurul motiv pentru care ma intorc pe unele bloguri. In general ma indrept catre cititul blogurilor mai mult pentru a citi ceva amuzant si relaxant sau un review la un produs/eveniment care ma intereseaza. Dar, trebuie sa recunosc ca singurul motiv pentru care m-am abonat la un blog a fost pentru a urmari rezultatul unui concurs. Patru bloguri care imi vin acum in minte sunt: Spanac.eu, minunat.eu, sandydeea.ro si calatoriaperfecta.ro.

Alaturi de doi dintre bloggerii mentionati 🙂

Este important sa cunosti bloggerul in cauza in offline? Citesti cu precadere blogurile cunoscutilor? 🙂

Da, consider ca daca cunosti si persoana din spatele cuvintelor ai parte de o imagine mai conturata a textelor pe care le citesti. Daca ajungi sa cunosti un blogger in offline si iti face placere si ca persoana probabil vei dori sa tii si legatura cu el. Implicit vei dori sa stie ce mai face, si daca nu ai foarte mult timp pentru a-l intalni blogul personal poate fi o mica oglinda-calendar. Cred ca citesc cu precadere blogurile cunoscutilor pentru ca acelea sunt cele care imi apar mai des in newsfeed-ul facebook dar, daca titlul a fost interesant am facut hit&run pe blogul oricui. Nu ma intereseaza cine esti, unde stai sau pe cine cunosti, daca ai scris un articol bun si imi apare in newsfeed, il voi gasi si il voi citi!

Ce ai obtinut, pana acum, datorita blogului/blogurilor?

Cred ca partea cea mai importanta pe care am obtinut-o pana acum datorita blogurilor este cea sociala. Nicaieri nu vei intalni o asa diversitate a persoanelor cum vei gasi in blogosfera. Avem de toate si pentru toti. Si, partea cea mai importanta, asa cu divergente cum suntem, cu hateri, cu bloggeri care scriu articole platite sau neplatite, cu oameni varstnici sau cu pusti de 13 ani, toti sunt acceptati. Datorita blogurilor pot spune ca am obtinut acreditari de presa la diverse evenimente la care, poate din cauza bugetului pe care nu intotdeauna il gestionez bine, nu le-as fi frecventat. Am obtinut o scadere a costurilor la cinema, am obtinut, o reducere la costul vacantelor si am mai important decat tot ce am spus pana in acest moment, am obtinut un „grup” de amici. Nu mai putin important, in ultimul rand, am obtinut mici recunoasteri publice. As fi dorit sa fie multumita unuia dintre bloguri dar, aici „vinovatul” este proiectului Cinefilia.

 

„Pentru bloggeri, imi face placere sa le spun ca sunt si om. Pentru oameni, imi face placere sa le spun ca sunt si blogger.”

 

Bloggers vs oameni. De unde vine distinctia asta? Crezi in ea? Ne-o poti explica? 🙂

Cred ca expresia Bloggers vs oameni ar trebui corectata. In primul rand, ar trebui sa fie Bloggers 4 oameni. Cred ca exista distinctii clare intre bloggerul care are opinii puternice si care face documentari pentru a oferi „oamenilor” informatiile intr-o modalitate mai usor de digerat si pentru a le oferi o perspectiva cum i-ar putea afecta. Bloggerul este creatorul de continut in timp ce omul este consumatorul. Consumatorul nu va stii niciodata cata munca este in spatele unui text de 300 de cuvinte si prin cate peripetii a trebuit sa treaca pentru a reusi sa gaseasca bloggerul timpul necesar pentru a le scrie. Cred in distinctia Bloggers 4 oameni. Pentru oameni trebuie sa scriem pentru ca oamenii ne citesc.

Esti om sau esti blogger? Cum te consideri? 🙂

Cred ca intotdeauna mi-a facut placere sa ma consider la granita. Pentru bloggeri, imi face placere sa le spun ca sunt si om. Pentru oameni, imi face placere sa le spun ca sunt si blogger. La fel procedam cand parintii mei mai aveau casa in Constanta. Pentru bucuresteni, le spuneam ca sunt constantean, pentru constanteni ziceam ca sunt bucurestean. In final, sunt si om dar, sunt si blogger, eu sunt veriga lipsa dintre cele doua creaturi care vor fi excavate peste sute de ani din solul romanesc. Pe mine nu ma vor gasi.

Ca bine ai adus aminte: zi-ne de bucuresteni si mandria de a fi bucurestean. Ce au bucurestenii special? De ce ar trebui sa se mandreasca cu acest oras?

Bucurestenii sunt foarte ciudati. Suntem speciali prin faptul ca suntem deja acomodati cu un grad de comoditate. Daca mergem intr-un alt oras se prea poate sa nu ne multumeasca intotdeauna conditiile de cazare. Bucurestenii in esenta nu sunt bucuresteni. Chiar nu este o constatare paradoxala dar, Bucuresti-ul este America oraselor si satelor din Romania. Vin romani de peste tot si din stanga si din dreapta Prutului cu speranta ca aici isi vor face un viitor mai bun. Si chiar asa se intampla. Persoanele venite din afara bucurestiului sunt de multe ori mai determinate pentru a lupta si pentru a-si cumpara un apartament, a-si gasi un loc de munca care sa le ofere un sprijin financiar suficient si o persoana care sa le fie alaturi in tot acest timp. Mandria de a fi bucurestean este mai mult legata de mandria de a fi capitalist (locuitor al capitalei). Acum cativa ani, tanarul care mergea la tara(venit din bucuresti) cu o bicicleta, era cel mai tare tip din sat. De ce trebuie sa se mandreasca cu aces oras? Are de toate. Avem parcuri, avem mall-uri, avem activitati mai multe decat putem face si pe langa toate astea, doar cei care lupta raman in Bucuresti.

Totusi, care este diferenta dintre cineva nascut in capitala si un bucurestean de adoptie, cineva venit din provincie, care acum locuieste in Bucuresti? Sau, reformuland: este vreo diferenta intre ei?

Am observat cu siguranta o diferenta. Bucuresteanul este obisnuit cu orasul. Bucuresteanul nascut in Bucuresti nu a prea parasit cartierul pana la o anumita varsta. Bucuresteanul de adoptie, in schimb, este o specie anume. Are in sange dorinta de a descoperi stradute, monumente si alei pe care un bucurestean local nu le-ar fi descoperit. Am fost surpsins sa aflu ca multi bucuresteni nascuti aici nu aveau habar ca exista un muzeu la Foisorul de foc. Din unele puncte de vedere ai putea considera ca un bucurestean nativ este mai castigat in permanenta. Aici sunt toti prietenii, aici sunt toate rudele si aici are oricand suportul de care are nevoie. Vorbesc acum ca o persoana care a migrat prin 3 orase. Nu este usor sa pastrezi legatura cu toti.

Bucuresti, Constanta si mai care? Ca trebuie sa te intreb de toate trei :))

Cernavoda, a fost orasul copilariei mele si probabil daca mi-as realiza propria afacere m-as intoarce acolo pentru pacea sa.

Trebuie sa te intreb acum de constanteni. Cum sunt ei, ce au ei special, de ce ar trebui sa se mandreasca cu originea lor.

Ahhh, constantenii, cum sunt ei? Constantenii sunt tupeisti, sunt bine crescuti dar sunt de tupeisti pentru ca au fost invatati sa lupte pentru ce vor de mici. Parerea mea este ca un adevarat constantean se poate mandrii oricand cu rezistenta la frig, cu dorinta de a iesi afara cand toata lumea inchide usa de la intrare cu toate lacatele posibile si cu placerea de a fi activi. In Constanta, la fel ca in Cernavoda, am avut parte de o viata plina de sport.

Si cei din Cernavoda cum sunt? Sunt un fel de constanteni? 🙂

Nuuu. Oamenii din Cernavoda sunt inteligenti, lenti putin, cum obisnuiam si eu sa fiu si, in opinia mea, destul de legati de natura.

 

„Nu cred in astrologie dar, imi face placere sa ma consider un iepure cu coada de peste si coarne de berbec. Sunt o combinatie ciudata si sincer nu am vazut pana acum o poza care sa inglobeze toate cele trei.”

 

Si tu cum esti, de fapt? Ce ai preluat de la fiecare?

Eu sunt creatia mea proprie. Asa cum am dorit sa fiu dar si cum am fost influentat de mediul inconjurator. Am momentele mele in care nu stiu ca exista si viteza a doua, iubesc sportul, chiar daca conditia fizica nu imi mai premite sa il practic asa cum as dori, imi place sa lupt pentru ce imi doresc, dar (multumita zodiei) nu lupt decat cand este absolut necesar. As putea spune ca sunt pacifist si linistit ca Dunarea. Dar mare grija, caci si Dunarea mai este uneori involburata si te poate purta in adancuri, acolo unde sincer, nu cred ca iti va place ce vei gasi.

Crezi in astrologie? Povesteste-ne despre zodia ta si cat de mult conteaza pentru tine astrologia.

Nu cred in astrologie dar, imi face placere sa ma consider un iepure cu coada de peste si coarne de berbec. Sunt o combinatie ciudata si sincer nu am vazut pana acum o poza care sa inglobeze toate cele trei. Cel mai probabil as stramba din nas putin la o asa aratare. Dar, combinatia aceasta ma defineste cel mai bine. Iepurele-alintacios, dragalas si iubaret (vorba vine-sa va iubiti ca iepurii); Coada de peste- abilitatea de a ma strecura prin momentele dificile ale vietii si de a nu ma ineca ca tiganul la mal + iubirea de apa si in final, coarnele de berbec-nu fac parte din semnul meu astrologic dar, consider ca berbeaca mea de mama m-a inzestrat cu coarne de berbec si m-a facut sa fiu incapatanat, destept si pornit la drum cu capul inainte.

Superstitios esti?

Nu as spune ca sunt superstitios dar, am momentele mele cu siguranta. Nu cred ca sunt singurul care a intrat din nou in casa pentru ca se intorsese si …ca sa nu iti mearga rau, trebuie sa intrii din nou. Stiu ca suna rasist dar, cand vad pisici negre le alerg sau le sperii- in special daca imi trec prin fata. A! Si, pentru o perioada de doi ani aveam un banut facut de mine din plastilina pe care desenasem semnul zodiacal. Intotdeauna consideram ca imi aduce noroc. Acum am alt punct motivational. Un text care imi apare intotdeauna pe ecranul telefonului indiferent de moment si de stare „Ai incredere si actioneaza ca si cum ar fi imposibil sa esuezi” – Charles Kettering

Esti o persoana religioasa? Astrologia si superstitiile nu prea sunt de natura religioasa, dar oamenii au bizarul obicei de a la mixa in diferite feluri. In cazul tau cum este?

Daca sunt o persoana religioasa. In legatura cu acest aspect intotdeauna se nasc controverse. Cum definesti o persoana religioasa? Esti o persoana religioasa daca stii ca exista Dumnezeu si te rogi la el din intimitatea propriei case sau daca stai in biserica mai mult decat langa semenii tai unde le este necesara prezenta ta fizica? Astrologia si superstitiile nu prea sunt de natura religioasa dar sunt sigur ca daca ar aparea o rasa extraterestra ar considera ca religia noastra este o pura superstitie. Eu cred ca exista Dumnezeu, acolo unde este, si ca ne aude, ne asculta si ne ajuta cand are posibilitatea. Mi-l imaginez ca un om mai mare care se joaca Sims. Avem nevoie de el pentru a avea un trai mai usor din multe puncte de vedere. Religia a aparut ca raspuns la necesitatea de unire, la necesitatea de a crede in ceva mai presus decat un singur individ si la necesitatea de a stii ca cineva te iubeste neconditionat indiferent de cum esti. Dar, discutia asta poate dura o eternitate (pentru Dumnezeu o secunda) dar pentru noi o eternitate si nu cred ca dorim asta.

 

„Legendele din vechi stravechi spun ca celebra bila de pe Academia de Studii Economice va pica in momentul in care o fata virgina va absolvi facultatea. Problema legendei este ca nu spune daca se considera ca este absolventa daca respectiva virgina continua si cu un program de masterat la aceeasi facultate.”

 

Zi-ne acum despre studiile tale. Cat de utile ti-au fost, cat de mult le-ai recomanda altora sa urmeze aceeasi facultate 🙂

Studiile nu au nici o valoare fara practica. Indiferent care facultate o parcurgi. Fie ca este Medicina, Farmacia, Politehnica sau Academia de Studii Economice. Tot ce ai invatat, cu siguranta nu va fi folosit. Vei folosi o zecime. Rostul unei facultati este sa iti deschida cat mai multe usi si sa te ajute sa incepi sa practici ce ai invatat. Cursurile pe care le-am urmat in facultate… pana in acest moment nu mi-au fost toate utile. Dar, consider ca mi-au oferit o cultura generala de „economist” pentru ca in final, adevaratul economist este cel care se uita la numere si zambeste nu cel care nu poate sa suporte economia, dar a ales ASE-ul pentru ca pare mai usor. Eu am terminat facultatea de Comert din cadrul ASE Bucuresti si cred ca este o facultate de urmat (daca iti doresti sa profesezi in domeniu). In final, nu poti recomanda cuiva o facultate anume. Nu pot recomanda decat sa te uiti inauntrul tau, sa te gandesti ce vrei intradevar sa faci in viitor si, daca iti poti imagina ca vei face comert sau contabilitate (indiferent de gradul de complexitate) pot sa te indrum sa urmezi cursurile. Daca chiar iti doresti sa intelegi etica in afaceri, daca ti-a placut economia in liceu sau daca iti doresti sa iti deschizi propria ta afacere, urmeaza facultatea de Comert. Dar, nu urma o facultate doar pentru o diploma. O diploma o poti lua si dupa ce ai inteles ce vrei defapt sa faci cu viata ta. Va fi mai dificil, dar nu imposibil. Daca te-ai decis sa urmezi o facultate. Pai urmeaza-o pentru ca in final, facultatea este FACULTATIVA.

Zi-ne despre legendele care circula despre ASE, despre celebra bila intai si intai. Cat adevar si cat mit exista?

Legendele din vechi stravechi spun ca celebra bila de pe Academia de Studii Economice va pica in momentul in care o fata virgina va absolvi facultatea. Problema legendei este ca nu spune daca se considera ca este absolventa daca respectiva virgina continua si cu un program de masterat la aceeasi facultate. Adevar, exista. Acum aproximativ patru ani, daca tin eu bine minte, bila de pe cladirea ASE-ului a disparut. Pesemne cazuse in timpul noptii si a fost adunata rapid de catre profesori pentru a nu da de banuit dar, in scurt timp a fost restaurata si pusa inapoi la locul sau unde, si acum, vegheaza nestingherita virginele care intentioneaza sa fie absolvente si, o alta legenda spune, ca in momentul in care bila va pica…ori va pica pe virgina cu pricina ori pe baiatul care nu a fost destul de barbat sa o dovedeasca.

Vorbeste-ne acum despre tine in offline. Ce pasiuni ai in offline si ce ar mai trebui sa stim despre tine? 🙂

Pasiunile mele din offline incep de la colectiile pe care deja le-am mentionat, continua cu plimbarile la picioar si merg departe pana la placerea de a juca jocuri de societate. De curant, una dintre pasiunile mele este desenul. Imi place sa joc fotbal(dar piciorul nu imi permite un ritm serios). Iubesc frunza(jocul, nu vegetala), imi place sa gatesc si sa dansez in timp ce fac orice activitate. Iubesc ceasurile. Daca as avea posibilitatea mi-as realiza o colectie de 30 de ceasuri(nu trebuie sa fie scumpe, m-as multumi si cu ceasuri la sub 30 de lei) pe care sa le tot jonglez in fiecare zi a saptamanii. Indiferent daca poate fi considerata o pasiune in online, iubesc filmele. Imi place bowling-ul, chiar daca a trecut o eternitate de cand nu am mai bagat degetele intr-o bila. Imi place biliardul si de fiecare data cand pun mana pe tac imi ridic tacticos pantalonii, scot inelul de pe deget si scuip in sanul celei mai apropiate femei ca sa am noroc.

Cinefilul din tine trebuie sa ne faca acum un top trei al filmelor. All time, nu doar de anul asta. Sa vedem si ce gusturi cinefile ai 🙂

Top 3 al filmelor? Permite-mi cel putin sa am si eu ca la oscar cateva categorii. Pana si topul de pe IMDB a avut o dificultate imensa de a alege un top 100. Se poate sa spun pe categorii?

Pe categorii atunci 🙂

Bun, atunci sa incepem. Pentru inceput trebuie luat in considerare ca nici un cinefil intreg la cap nu ar clasa o comedie ca fiind pe locul 1 intr-un top general. Asa ca: Top 3 Comedii: Locul 1: Orice comedie realizata de Mell Brooks (Men in tights, Dracula dead and loving it, History of the world, Silent Movie, Blazzing saddles, and the list goes on and on, Locul 2 – Louis de Funes merita locul 2 cu toata lista sa de filme, Locul 3 este luat de Jim Carrey, Adam Sandler, Chris Rock, si multi altii. (chiar imi plac comediile)
Top 3 filme de actiune:
Locul 1- Mission Impossible (toate)
Locul 2- Jackie Chan (Maestrul Betiv, ia dublu premiu pentru ca este si comedie)
Locul 3 – Indiana Johnes (glumesc, Furios si Iute)
Top 3 filme SF
Locul 1 – Star Trek


Locul 2 – Cloud Atlas
Locul 3 – Star Wars
Top 3 filme mindfuck
Locul 1 – Camera 1408
Locul 2 – Numarul 23
Locul 3 – Split
Top 3 Filme Postapocaliptice
Locul 1-Planeta maimutelor (varianta originala, toate cele 3 filme)
Locul 2- Waterworld
Locul 3- Rezident Evil (toata seria)
Top 3 filme cu supereroi
Locul 1- The avengers Age of Ultron
Locul 2- The avengers
Locul 3- Watchmen
Top 3 filme de urmarit cu iubita
Locul 1- Mizerabilii
Locul 2- Into the woods
Locul 3 – Pitch Perfect
Top 3 filme fantasy
Locul 1- Al zecelea regat (The 10th Kingdom)
Locul 2- Bridge to Therabighia
Locul 3- Lord of the Rings
Top 3 filme cu calatorii in timp
Locul 1- The time traveler’s wife
Locul 2- Back to the future 1,2,3
Locul 3- Groundhog day.
Mai continui?

 

„Poate ar trebui sa verific ce a mai fost produs si pe la noi. Oricum Mos Craciun la mall nu trebuia sa existe.”

 

Cu o singura categorie: filme romanesti 🙂

Ahh, aici m-ai atins la corason. Va trebui sa iti fac un top mai mare. Nu sunt sigur daca iti pot clasa un top efectiv dar incerc:
Locul 1: BD
Locul 2: Nea Marin
Locul 3: Filantropica
Locul 4: Buletin de Bucuresti
Locul 5: Nunta muta (desi cred ca topul ar trebui sa fie cu susul in jos 🙂

Din 5 filme, trei sunt dinainte de 89. Sa inteleg ca le preferi pe acelea in dauna celor din noul val? 🙂

Nu pot spune ca le prefer pe cele vechi in dauna celor din noul val dar, pot spune ca nu am avut ocazia de a urmari creatii noi romanesti. Poate ar trebui sa verific ce a mai fost produs si pe la noi. Oricum Mos Craciun la mall nu trebuia sa existe. Cel mai mult apreciez filmele romanesti actual realizate de producatori amatori din fonduri proprii si strangeri de fonduri. Imi amintesc povestea unui copil care reusise sa iasa dintr-o situatie familiala foarte dificila prin accentuarea pasiunilor, dansul.

Daca ar fi sa alegi un personaj care sa te reprezinte, care ar fi acela? Poti alege orice personaj din orice film vazut. Si, tot aici, ce personaj TI-AI DORI sa fi fost 🙂

Daca as putea sa aleg un personaj care sa ma reprezinte l-as alege pe Charles Xavier si, daca mi-as dori sa fiu un personaj, acela ar fi James Tiberius Kirk.
Si Doctor Who.

Interviul va aparea fix de ziua ta. Zi-ne cu ce planuri intampini aceasta aniversare? Din partea mea si a cititorilor mei, un sincer la multi ani 🙂

Multumesc mult de tot pentru urare. Planurile pentru acea data sunt dificil de realizat. Ma asteapta in jur de 30 de colegi la munca pe care inca nu stiu sigur cu ce sa ii servesc si, in final, cand va veni weekend-ul ma voi strange cu cativa prieteni (chiar nu pot cu toti si imi pare rau, daca s-ar putea i-as lua pe toti) sa bem o bere, sa umblam o vorba, sa ne simtim bine si sa uitam de grijile cotidiene. Inca o data, va multumesc pentru urare, va multumesc pentru intrebari si tie Emil si cititorilor tai si va urez o zi de 16 Martie insorita (asa cum se zvoneste la meteo) atat fizic cat si in suflet.

Acum sa vorbim despre planurile de viitor. Cum te vezi peste 10 ani? 🙂

Sper ca la fel de frumos! Ha ha. Peste 10 ani…pare atat de departe dar deja nu stiu cand au trecut 4 asa ca nu se stie. Peste 10 ani sper sa imi ating viziunea mea despre viitorul personal. Sper sa am o familie intemeiata care sa o iubesc si sa ma iubeasca, o casa decenta si o cariera multumitoare.

Stii penultima intrebare prezenta in toate interviurile mele? 🙂

Spre rusinea mea, nu o stiu.

Este momentul in care trebuie sa-ti pui singur o intrebare (mai trebuie sa si raspunzi la ea). Asadar, ce intrebare i-ai mai pune lui Morosanul Teodor Marian daca ai fi in locul meu?

Cat va mai dura pana va fi finalizat proiectul Cinefilia.ro?

Si raspunsul este? 🙂

Asta, draga Emil este intrebarea cea mai dificila. Este o intrebare grea pentru ca nu mi-am gasit timpul pentru a restabili obiectivele proiectului. Cinefilia.ro nu stiu sigur daca are cum sa fie ce s-a propus sa fie la inceputurile sale. Dar, nici un simplu agregator de articole nu cred ca va fi. In anul 2015 speram ca intr-un an sa il pun pe picioare. Acum sunt mai realist. Cine s-a abonat, va stii cand va debuta Cinefilia.ro, cine nu, probabil va pierde un proiect care a durat 5 ani de gandire, 2 ani de proiectare si un an de implementare.

 

„Am invatat un lucru la Cernavoda, in perioada in care nu era podul peste Dunare, se trecea cu Bacul. Daca voiai sa treci Bacul, plateai. La mine nu trebuie sa platesti. Vei avea o nota de trecere dar, punctajul va face departajarea intre intervievatori.”

 

Ti-ai dorit vreodata sa te faci profesor?

Nu profesor. Dar, imi doresc sa devin trainer pe domeniul meu. In perioada in care am lucrat in vanzari mi-a facut o mare placere sa invat noii recruti si asta ma face sa imi doresc sa evoluez suficient de mult, si pe parcurs, sa invat si alte persoane.

Cu toate astea, acum vei fi profesor. Va trebui sa evaluezi acest interviu. Sa-i dai si o nota. Insa va trebui sa notezi, separat, atat intervievatul, cat si intervievatorul (nu d-alta, dar se spune ca cea mai dificila evaluarea este evaluarea propriei persoane). Ce a avut acest interviu, ce nu a avut, ce i-a lipsit? Haide cu notarea 🙂

Draga Emil, o notare de profesor, nu se da pe ciorna. Cand punem totul pe „hartie” il voi nota corespunzator si pe intervievator si pe intervievat. Ce a avut acest interviu? De toate, ca o shaworma. Este mai dificil sa te gandesti ce nu a avut acest interviu. Intrebari despre care a fost cea mai mare realizare personala sau despre de ce am ales personajul din film care sa ma reprezinte si cel care doresc sa fiu (argumentare) imi vin imediat pe limba.
Evaluarea propriei persoane? Persoana intervievata a fost deschisa la intrebari, a dat suficiente detalii acolo unde a avut posibilitatea si a lasat doar cateva raspunsuri inchise.
Pentru note, voi reveni cu un comentariu pe blog dupa postarea interviului.

Fa un mic spoiler: e nota de trecere?

Am invatat un lucru la Cernavoda, in perioada in care nu era podul peste Dunare, se trecea cu Bacul. Daca voiai sa treci Bacul, plateai. La mine nu trebuie sa platesti. Vei avea o nota de trecere dar, punctajul va face departajarea intre intervievatori.

Atat despre Morosanu Teodor Marian. Ii multumesc pentru interviu si ii urez inca o data la multi ani si cat mai multe impliniri. La final, va trebui sa faca 2 lucruri: sa transmita un mesaj cititorilor EmilCalinescu.eu, dar si sa faca un teaser/motto pentru acest interviu. Este, in fond, un om de vanzari 🙂 Eu va salut si va astept la urmatorul interviu! 🙂

Mesaj pentru cititorii EmilCalinescu.eu: Un mare om trebuie sa puna intrebari constant pentru a evolua. Asa au aparut interviurile.
Teaser: Nu mai sunt un om de vanzari, acum m-am cumintit. Sunt contabil. Dar promit sa contabilizez fiecare vizita pe care o veti face pentru fiecare sfat de care aveti nevoie. Contabilizez, dar nu taxez. Si imi face chiar o mare placere sa dau sfaturi. Daca as putea, mi-as transforma blogul in pagina de psihologie. Dar, nu pot, sunt cinefil. Imi lasati un comentariu unde considerati util si Morosanul cinefil va sta la dispozitie cu un sfat direct. Aici va astept morosanu.cinefilia.ro .

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !