Monoloagele vaginului

Inainte sa va spun despre spectacol, trebuie sa va descriu contextul. Astfel: dupa prima parte din Nymphomaniac (intitulata, neSUGEstiv as zice eu, Vol I), m-am dus la teatrul InCulise pentru a vedea spectacolul Scrisori catre Rita. Am zis ca cele 2 merg … mana-n mana. Am avut ceva de asteptat, de marti pana sambata … A venit partea a II-a din Nymphomaniac … de data asta asteptarea a fost mai mica: m-am dus in aceeasi zi, seara, la acelasi teatru, de data aceasta pentru spectacolul Monoloagele Vaginului. Am zis ca merge CA UNS un astfel de spectacol.

Trecand peste glumele cu aluzie sexuala, de care am tot avut parte zilele acestea, in special cele legate de filmul mai sus amintit, spectacolul Monoloagele vaginului este cat se poate de serios. Este, asa cum ii zice titlul, un monolog (sau, mai precis, o colectie de monoloage) bine construit(e) despre problemele femeii din ziua de azi (si nu numai). Este un spectacol feminin care se adreseaza, deopotriva, femeilor si barbatilor. Este un spectacol care se bazeaza SI pe comunicarea cu publicul, care este naturala si  … surprinzatoare.

Monoloagele vaginului este adaptarea cartii Monologurile Vaginului, aparuta in 1998, la New York, fiind scrisa de actrita (si scriitoarea) Eve Ensler. In 2003, la editura Amaltea, a aparut si traducerea in limba romana. Nu am citit cartea, insa ce pot observa din start este usoara modificare a titlului: din MONOLOGURI a devenit MONOLOAGELE vaginului. Daca vreti sa dati cu pietre in cineva pentru a gresit gramatical sa stiti ca n-aveti in cine: ambele forme cica ar fi corecte. Totusi, ramane mica dilema: de ce s-a preferat titlul usor modificat?

Altfel, spectacolul este foarte apreciat de public, acesta fiind cel mai longeviv spectacol de pe scena teatrului InCulise, avand peste 300 de reprezentatii.

Monoloagele vaginului – regia Mona Gavrilas, cu Diana Giubernea, dupa o carte de Eve Ensler. Este scris de o femeie, regizat de o femeie, jucat de o femeie, insa poate fi apreciat, inteles si savurat si de catre barbati. Despre spectacol recomand ACEST articol si ACEST articol, desi nu doar ei au scris despre el. Cartea am gasit-o AICI (este pe stoc), insa poate fi achizitionata si de la teatru, daca decideti sa mergeti la spectacol. Salutari TEATRALE tuturor!

Comments

comments

4 thoughts on “Monoloagele vaginului

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !