#Momentulala cand #miseparecorect sa scriu #peblog despre #twitterisme

Pe vremuri incepusem sa am(avem) un limbaj robotizat. Toate replicile robotilor erau reproduse, intr-o masura mai mica sau mai mare, in vorbirea noastra curenta. A urmat la moda replica NU STIU D-ASTEA. Orice intrebai ti se raspundea cu NU STIU intr-un mod atat de enervant incat nu ti se mai parea nimic funny.

Acum trebuie sa demonstram ca suntem bloggeri. Si ca stim sa folosim twitterul. Si ca am auzit ce e ala hashtag. Asa ca vorbim in hashtaguri. E mai cool iar amuzamentul este maxim. In continuare voi vorbi despre 5 hashtaguri celebre si despre tembelitatea lor. Sa vedem:

1. #Momentulala este o traducere despre de taraneasca a englezescului #thatmoment . Iar taraneasca nu zic degeaba: la limba romana prin gimnaziu ori chiar prim primara ni se spunea ca forma corecta si eleganta este „acela/aceea”, iar forma „ala/aia” este o forma … taraneasca. Daca ma auzea invtatoarea cu ala zicea ca-s de la tara. Ma rog, nu era chiar departe de adevar dupa unii (dupa mintea unora ce nu e Bucuresti e la tara). De ce #thatmoment nu s-a tradus prin #acelmoment inca n-am aflat. Si probabil nu voi afla. Dar daca toata lumea foloseste #momentulala cine sunt eu sa ma opun?

2. #Miseparecorect este iarasi un hashtag ciudat. Pana acum vreo luna imi placea sintagma „face sens”. Care sintagma vine dintr-o traducere stupida a sintagmei „make sense”. Am vazut-o in subtitrarile unor filme, dar am si auzit-o pe la unii. Si nu, oamenii aia nu o ziceau sub forma de gluma ca mine. La o conferinta nu cred ca spui asta ca gluma. Iar la call-centerele pe limba engleza cica e o sintagma des folosita (oamenii aia vorbesc prea mult engleza incat si limba lor romana tot a engleza trebuie sa sune). Acum insa #miseparecorect imi pare mai funny. Am renuntat la „clasicul” face sens. #Miseparecorect sa nu mai folosesc face sens ­čÖé .

3. #Peblog este un hashtag pe care nu l-am inteles niciodata. Adica daca eu dau link catre blogul meu nu e clar ca am scris #peblog? Pe bune, unde dracu’ am scris: pe tablite de lut? De ce trebuie sa subliniez faptul ca am scris acel lucru pe blog? Sa mor de inteleg …

4. #Pesurse este un hashtag mai serios, dar care folosit in exces poate avea efecte adverse. Si este folosit in exces din ce in ce mai mult.

5. La numarul 5 am 2 hashtaguri ce-s folosite in antiteza: #saracule/saracilor vs #pebaniimei. Daca spui unui blogger ca ai obtinut o chestie moca (nu conteaza cum) ai parte de primul apelativ. Daca nu e de bine: ai obtinut acel lucru #pebaniitai. E de bine zic.

Acum 2 probleme: cei care scriu pe blog cu hashtaguri (sa ai ca titlu numai asa ceva mi se pare stupid) si cei care scriu orice tweet cu asa ceva. Sunt persoane care pe twitter nu ar scrie in veci o chestie normala. Sa scrie: pe cer tocmai a trecut un elicopter. NU, trebuie musai sa fie: #momentulala cand un elicopter… Fireste. Iar cand chestiile de pe twitter ajung pe facebook lucrurile sunt si mai nasoale.

Acum sa va zic si de mine. Imi pun cenusa-n cap. Sa nu credeti ca-s sfant. Nicidecum. Asadar:

1. Imi place cand fac glume d-astea pe seama unor ne-bloggeri. Unora trebuie sa le explic gluma, ceea ce pentru mine este si mai funny.

2. Imi place sa enervez anumite persoane cu asa ceva. Daca stiu ca le enerveaza cu siguranta ma voi exprima in continuare asa. Legat de asta, sa va zic o faza reala de aseara. Dau sms unei amice, sms care incepe cu #Momentulala si se termina cu #miseparecorect. Ea imi raspunde (nu stiu daca se enervase sau doar gustase gluma): „nu raspund la sms-uri cu hashtaguri”. La car eu: „#miseparecorect cum gandesti”. Pe bune ca ei d-acu incolo DECAT sms-uri cu hashtaguri ii voi trimite (am aflat #pesurse ca-mi citeste blogul, deci presupun ca-mi va citi si acest articol; din acest motiv #miseparecorect sa ma injure).

3. Incerc sa ma dezvat de acest limbaj. Ma mir cum de n-am scris in licenta #presedinteleromaniei ori chestii de genul. Desi nu eram departe…

Da, asta e un fel de spovedanie a mea. Iar titlul este, nu-i asa, unul pe masura. #Miseparecorect sa fie asa!

#Salutari tuturor ­čÖé

Comments

comments

5 thoughts on “#Momentulala cand #miseparecorect sa scriu #peblog despre #twitterisme

  1. B─â! ├Ämi bag p…itpalacu’ ├«n hashtag-urile voastre. L-am rugat pe Piticu’ s─â-mi explice vinerea trecut─â ├«n RSS care-i treaba cu asta, iar acum c─â am aflat ce sunt, mai zic o dat─â: ├«mi bag p…itpalacu’ ├«n hashtag-urile voastre!!!

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !