Momente de fericire

Momente de fericire

 

Nu vreau sa ma lungesc, mi se ca farmecul acestui articol trebuie sa fie in faptul ca-i scurt.

Asadar, pe scurt de tot: Komunomo, o retea sociala Made in Romania (pe care eu am cunoscut-o cand era in stadiu incipient, avand de scris pentru ea un articol in competitia Super-Blog 2014), are un concurs extrem de misto. Trebuie sa trimiti o poza care reliefeaza cel mai bine sintagma Happy People. Acum, trebuie sa va arat poza care, dupa mine, reliefeaza cel mai bine sintagma:

Suporteri fericiti

Sa va explic acum ideea mea: bineinteles ca oamenii se pot simti bine in multe locuri, bineinteles ca fericirea, cel putin prin definitia clasica, ar trebui sa dureze mai mult. Cica poza de mai sus ar reliefa bucuria si nu fericirea, ca ele doua ar fi concepte diferite. Vreau sa contest asta si sa spun ca omul fericit este omul care are cat mai multe astfel de momente. Momente de BUCURIE autentica.

Poza este luata de pe Wikipedia, iar suporterii din imagine sunt ai echipei Oxford United.

Acum, si cu asta inchei, problema acestei bucurii este ca se suprapune cu nefericirea altora. Si, cumva, este normal sa se intample asta, este in firea lucrurilor. Cea mai buna explicatie pe care as putea-o da vreodata o regasiti in filmul Dumnezeu pentru o zi (Bruce Almighty), cu Morgan Freeman si Jim Carrey. In film Jim Carrey ajunge Dumnezeu si da la un moment dat fulfill all wishes. Credeti ca se poate? Vedeti filmul si imi veti da dreptate.

Acum, la modul serios, puteti sa-mi dati exemple de momentene de fericire mai intense decat cele de mai sus. Daca aveti. Va mai zic doar ca daca participati la concursul de pe Komunomo puteti castiga vouchere la F64 (1000 euro, 700 de euro, 300 de euro), dar si produse F64 pentru votanti. Mecanismul concursului este simplu: poza care starneste cele mai multe emotii (de orice fel) castiga. Cam atat (hai, ca a iesit o postare scurta). Salutari FERICITE tuturor!

14 thoughts on “Momente de fericire

  1. Ca sa raspund la intrebarea ta, diferenta dintre bucurie si fericire, iti las un gand e care l-am preluat dintr-un scurtmetraj si l-am adaptat dupa mine „Cand scriu sunt fericita, in restul timpului nu. Desi pare ca sunt, nu sunt!” Fericirea e relativa, foarte relativa. Momentele de bucurie, sincera, sunt cele care conteaza! 🙂

  2. Bună alegere în legătură cu poza. Dacă ar fi să participi și la concursul de pe pagina Komunomo, ce poză ai alege? Acolo ai voie să urci doar poze făcute de tine. 😀 Întreb de curiozitate.

  3. Fiind o cinefla, una dintre cele mai mari bucurii pentru mine este acel moment cand ma aflu pe scaunul de cinema si stiu ca intre filmul pe care l-am asteptat luni bune si mine sta doar un generic de cateva secunde. Si desigur, fata pisicii mele, care ma intampina mereu cu o privire plina de bucurie, cand ajung acasa 🙂 Astea insemna bucurie pentru mine!

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !