Moftul Roman cu Lari Giorgescu

Vi se pare ca textele de Caragiale ar fi prea invechite? Vi se pare ca Romania anului 2014 este mult diferita de Romania lui Caragiale? Mie nu. Si nici actorului Lari Giorgescu nu i se pare. Lari Giorgescu are un „one-man show” la Teatrul Mignon, numit Moftul Roman.

Cateva cuvinte, pe scurt, despre spectacolul Moftul Roman:

– Are la baza cateva texte ale lui Caragiale. Deci nu este una dintre celebrele schite de Caragiale, ci se bazeaza pe niste texte nu atat de cunoscute, insa atat de savuroase.

– Desi poate vi se pare ciudat, insa Nenea Iancu poate fi jucat si de actori mai tineri, nu este musai sa fie unul in varsta. Lari Giorgescu reuseste un spectacol foarte bun in pielea lui Caragiale.

– Este un spectacol foarte greu, unde un singur actor face de toate. Practic, nu suntem atenti nici la costume, nici la alti actori, nici la alte elemente de decor. Actorul (in cazul de fata Lari Giorgescu) este, practic, singurul element al acestui spectacol.

Despre spectacol, povestea lui + cateva cadre din el, dar si despre Teatrul Mignon (unde are loc spectacolul), gasiti in clipul de mai jos:

Iar AICI este un super-interviu cu Lari Giorgescu.

Eu va mai spun doua cuvinte despre Teatrul Mignon. Este prima mea vizita in acest loc, de care mai auzisem in trecut, insa nu foarte multe. Este un teatru independent, mic, insa are formatul unui teatru clasic (deci teatru, nu teatru-caffe). Este situat central (Piata Rosseti, strada Hristo Botev nr 1), la parterul unei cladiri ce mai adaposteste niste firme (de avocatura, una dintre ele) la etajele superioare. Este un teatru mic (conform spuselor actorului, are o capacitate de maxim 60 de locuri), insa acest lucru ii confera doua avantaje: il face mai intim si face ca orice loc sa aiba o vedere foarte buna. Detalii despre spectacolele lor gasiti pe pagina lor de facebook. Mic, cochet, dragut, ingrijit, usor de gasit. Mai revin acolo 🙂

Legat de spectacolul Moftul Roman cu Lari Giorgescu, va mai zic doar atat: nu este deloc un moft sa mergeti sa-l vedeti. Nu o sa regretati 🙂 (Lari Giorgescu mai are si alte one-man show-uri, nu este acesta singurul) Salutari MOFTUROASE tuturor!

3 thoughts on “Moftul Roman cu Lari Giorgescu

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !