Mobila de inchiriat

Noi romanii cred ca am avut dintotdeauna un cult pentru mobila. Mobila pentru noi insemna etalon pentru bunastare ori pentru saracie. Oricat de sarac ai fi fost, macar sa ai o biblioteca buna, sa ai cine stie ce servanta (plina de bibelouri) si bineinteles niste fotolii confortabile si aratoase. Mobila din casa este de baza. Sau a fost candva… Nu stiu cu cine ne asemanam si nu stiu daca e ceva specific doar perioadei comuniste. Ar fi interesant un studiu pe tema asta…

A venit perioada capitalista iar mobila s-a mutat SI la birou. Au aparut joburi moderne unde trebuie la fel de multa opulenta. Exista si birouri cu mobila de 5 euro, dar in general marii magnati prefera mobila scumpa, eventual comandata din cine stie ce tara (cea romaneasca este din start descalificata). Ma rog, din punctul meu de vedere si o mobila saracacioasa este de fapt tot o dovada de oarece snobism (intr-un sens invers). Trebuie sa te dai mare ca esti chibzuit, ca nu arunci banii pe lucruri inutile. Imi amintesc de stirea cu directorul Ikea care cica ar conduce un Volvo de 15 ani. El nu este asa neaparat, ci doar respecta imaginea firmei. Daca asta trebuie sa faca pentru ca firma lui sa aiba profit, pai asta face. Desi uneori stau si ma intreb la ce-s utili banii daca tu cheltui precum un om mediu?

Mai exista insa un loc unde ai nevoie de mobila. Iar aici lucrurile-s nitel mai complicate. De exemplu, ai de organizat un eveniment. Si ai o sala mare, buna de asa ceva. Dar nu ai mobila aferenta. Te apuci sa cauti mobilier evenimente pe google si poate ai noroc de ceva ieftin. Calitatea insa este mult mai importanta decat in cazul in care cumparam pentru acasa. Nu putem lua orice fel de mobila.

Din acest motiv avem optiunea mai ieftina de a inchiria. Mai ales ca in aceeasi sala s-ar putea sa organizam un cu totul eveniment peste o saptmana. Ce facem, aruncam toata mobila (dupa care am umblat atat de mult timp) si luam alta? Si o schimbam pentru eveniment? Iar firmele specializate in asa ceva iti pot oferi si consultanta cu privire la mobila potrivita pentru acel eveniment. Nu e rusinos sa intrebi.

Salutari BLOGOSFERICE tuturor!

Comments

comments

One thought on “Mobila de inchiriat

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !