Moartea lui Sergiu Nicolaescu in blogosfera

Dupa cum stiti, vinerea am si recomandarile cinefile. Dat fiind faptul ca s-a petrecut un eveniment tragic, saptamana aceasta rubrica va fi strict despre acest lucru. Asadar, articolele care mi-au placut despre moartea lui Sergiu Nicolaescu:

1. Andrei Niculescu scrie foarte bine: apreciem oamenii doar dupa ce mor. Nu le lasam posibilitatea sa se bucure de aprecierile noastre. Trist, dar adevarat.

2. Sabina regreta si ea disparitia marelui regizor.

3. Ca si Luciana. Care afland de la mine tragica veste m-a intrebat: e adevarat?! Pur si simplu nu-i venea sa creada.

4. Ioana isi ia si ea ramas bun de la maestru. Si-si amintesc cum a vazut la Patria, in 2004, Orient Express. Cica a iesit cu ochii-n lacrimi de la acel film.

5. Inchei cu Adelin, care este dezgustat de atitudinea din mass-media. Partial corect.

Cam atat am descoperit. Sunt insa dezamagit, dar in acelasi timp usurat, de un lucru: blogosfera cinefila, in mare parte, s-a abtinut. Ori unii nu s-au intors din vacanta (la propriu, avand ultimul articol scris abia in dec 2012), ori au considerat ca e mai decent sa se abtina. Nu-i condamn pe cei care au ales sa faca asta. SUnt dezamagit insa ca sunt atat de putini fani Sergiu Nicolaescu. Simt ca nici acum, dupa moartea sa, nu este apreciat la adevarata valoare. Trist. Opinia mea completa legata de subiect o gasiti aici .

Salutari blogosferice tuturor si ODIHNESTE-TE IN PACE, MAESTRE!

Update: O opinie interesanta vine de la New-York, via Victor Roncea – ziaristionline . De luat in seama.

Comments

comments

5 thoughts on “Moartea lui Sergiu Nicolaescu in blogosfera

  1. Am scris si la tine: informatia era inexacta legata de Gigi Becali. Si apoi mass-media televizata a fost foarte mult pro-Sergiu Nicolaescu (invitatii il laudau), cu 2 exceptii. Pe partea scrisa erau mai multe pareri negative. D-aia am si zis: partial corect.

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !