Miss Daisy si Soferul Ei

Miss Daisy si Soferul Ei

 

Sunt trei idei definitorii atunci cand vorbesc despre spectacolele de teatru. Pentru fiecare dintre ele, spectacolul de teatru Miss Daisy si Soferul Ei este extrem de important pentru mine. Sa le zic pe rand:

Miss Daisy si Soferul ei POSTER

1. Va ziceam ca nu dintotdeauna am mers la teatru. Teatrul l-am descoperit mai tarziu si sper sa nu ma despart de el prea curand. Iar spectacolul acesta, Miss Daisy si Soferul Ei, a fost PRIMUL de la redescoperirea teatrului. Sa va zic povestea primei sale vizionari: am fost dusi, dupa gala SuperBlog 2012, la Teatrul Evreiesc. Spiritul de turma, intr-un sens bun de aceasta data, m-a impins catre sala de teatru. Nu mai fusesem la Teatrul Evreiesc, nu o vazusem pe doamna Maia pe scena. Am fost, ulterior mai asteptand ceva timp pana sa redescopar CU ADEVARAT teatrul. Ma bucur ca am facut-o si multumesc SUPERblog pentru ca a pus, cumva, umarul la aceasta descoperire.

Miss Daisy si Soferul Ei Teatrul Evreiesc

2. Va ziceam, la fel de des, ca mie imi place sa fiu surprins. Nu-mi plac spoilerele, nu-mi place sa vad spectacole de mai multe ori. Imi place sa-l vad o data, sa-l savurez si sa merg mai departe. Nu sunt atent la detalii, la schimbari de decor, la modificari inerente aduse de la o reprezentatie la alta. Am vazut putine spectacole de 2 ori. Extrem de putine. De aceasta data, si datorita contextului, dar si pentru ca imi aminteam cu placere de prima vizionare, am decis sa merg iarasi. E drept, au trecut peste 2 ani de la precedenta vizionare. Nu am memorie atat de buna, nu pot sa spun ce diferente sunt din punctul de vedere al decorului (desi locatiile au fost diferite: prima oara am vazut-o in sediul TES, acum am vazut-o la Godot). Ce pot sa spun este ca prima oara, parca, mi-a placut mai mult Maia Morgenstern. Poate era vorba si ca era primul spectacol de teatru dupa mult timp, poate a fost vorba si de faptul ca tuturor bloggerilor le placuse, poate a fost atunci intr-o zi mai buna. Nu zic ca acum a jucat slab. NU! NICIDECUM! Doar ca atunci mi s-a parut GENIALA! A fost tipul acela de reprezentatie care m-a dat pe spate. Oare sa fie doar problema de perceptie? (sau o fi ca la fotbal: acasa joci mult mai bine decat in deplasare?)

Miss Daisy si Soferul EI

3. Tot foarte des v-am zis ce conteaza enorm la teatru: distributia. Un actor bun poate juca prost intr-un film. Un actor bun, insa, poate face un intreg spectacol de teatru. Pe Maia Morgenstern nu am vazut-o jucand-o slab in niciun spectacol.

Nu va zic mai multe despre Miss Daisy si Soferul Ei. Nu am de ce. Va las pe voi sa descoperiti spectacolul. Va dau doar alte 3 articole din online (unele foarte vechi), si va mai spun ca am vazut un spectacol despre UN SOFER imediat dupa ce am scris despre UBER. Asa s-au aliniat astrele. Asadar, alte 3 articole despre spectacol gasiti pe urmatoarele site-uri: Ileana Lucaciu, Filme-Carti si LumeaMare.ro. Eu l-am vazut la Godot, dar pana e gata sediul TES poate fi vazut prin multe alte locatii. Pe baza aceluiasi text a fost facut si un film, cu Morgan Freeman in rol principal (detalii pe IMDB). Salutari TEATRALE tuturor!

Comments

comments

3 thoughts on “Miss Daisy si Soferul Ei

  1. Pingback: Miss Daisy si Soferul EiBloguri WordPress . ro | Bloguri WordPress . ro

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !