Mi-e groaza …

Mi-e groaza …

 

Vad stirile despre atentatul din Paris si mi-e groaza. Exact cum auziti: MI-E GROAZA! Toate urmarile acestui atentat sunt groaznice. Sunt, poate, mai groaznice decat atentatul in sine.

Je suis Charlie

Mi-e groaza de faptul ca atentatorii au fost atat de profesionisti, atat de bine pregatiti si atat de eficienti. Un kamikaze care se detoneaza in autobuz e periculos, insa niste profesionisti care ucid CA LA CARTE sunt un pericol MULT mai mare.

Mi-e groaza de masurile de securitate luate in Paris. Mi-e groaza sa ma gandesc ca am fost si eu candva acolo. Mi-e groaza sa ma gandesc la masurile de securitate din capitala tarii noastre…

Mi-e groaza sa ma uit la TV si sa vad niste oameni mediocri, care apar seara de seara, si care acum efectiv nu au ce sa spuna. In mod uimitor, Antena 3 nu l-a considerat vinovat pe Basescu, la fel cum nici B1 nu i-a pus in carca lui Ponta atentatul. Serios vorbind: pe vremuri mai vorbeau niste fosti diplomati, niste analisti militari. Acum vorbeau aceleasi persoane, vesnicii pareristi cu un vocabular limitat, care spun numai si numai banalitati.

Mi-e groaza sa citesc luarile de pozitie cu privire la VINOVATIA respectivilor jurnalisti. Aici este groaza cea mai mare. Chiar daca, efectiv, luarile de pozitie sunt partial corecte, chiar daca francezii poate au un umor aparte, asta nu indreptateste PE NIMENI sa omoare. De ce dai, ba? Nu stii sa injuri? Iar problema cea mai mare este data de faptul ca, in acest moment, teroristii si-au dat, mai mult ca sigur, seama de eroarea tactica facuta pana acum. Pana acum luau vieti NEVINOVATE si primeau oprobiul TUTUROR! Daca de acum inainte vor ataca doar VINOVATII? Nu cumva unii le vor da dreptate?
Oamenii sunt, desi vrem sa para altfel, extrem de comozi si egoisti. Vor, intai si intai, sa-si pazeasca propria piele. Vor considera ca daca EI nu au ofensat in vreun fel pe cineva POT merge linistiti pe strada. Si se vor multumi cu o astfel de liniste. Vor asista nepasatori la cei ce-si vor asuma riscuri. Unii deja sunt de acord si acum cu crimele. Sa va zic ca sunt persoane care considera acest atentat drept O PEDEAPSA DIVINA? Pe facebook n-a avut nimeni curaj sa spuna asta. INCA!

Mi-e groaza de ideile starnite in capul unora. Daca ei, MUSULMANII, isi apara astfel credinta, NOI, CRESTINII, de ce stam pasivi? MI-E GROAZA sa ma gandesc la eventualii fundamentalisti crestini. Ca fanatici gasim in toate religiile…

Mi-e groaza sa ma gandesc ca toate masurile de securitate se indreapta, de fapt, impotriva nevinovatilor. Nevinovatii platesc controale in plus, nevinovatii sunt verificati mai bine in cladiri, gari, aeroporturi… Si mi-e groaza sa ma gandesc la cati nevinovati nu vor fi pedepsiti pe nedrept. Ala a parut terorist, ala a fost batut de politie pentru ca … Cu terorismul ca dusman nevazut se pot face o tona de abuzuri…

Mi-e groaza de faptul ca sunt niste oameni care profita de aceste atacuri. Si ma gandesc la industria armamentului, industria de aparare. Toate sistemele de aparare sofisticate trebuie regandite si refacute. Pe un munte de bani.

Singurul lucru de care, sincer, NU mi-e groaza, este de ce veti comenta voi aici. Pe bune: avand in vedere ca unii colegi de breasla, cu un simt al umorului mai/prea dezvoltat, au murit, orice VORBA ma va bucura. Atat timp cat dialogam, fie si mai aprins, chiar unii vor mai scapa cate o injuratura, fara sa curga vreo picatura de sange, eu sunt multumit. Stiu si eu sa injur, asa ca nu-i problema. Salutari DE GROAZA tuturor!

ps: Era sa uit: mi-e groaza de faptul ca, de acum inainte, ne va fi groaza sa glumim. Eftimie a zis-o mai bine decat mine. Iar daca vreti sa cititi glume, indiferent cum vi se vor parea, sa stiti ca sunt pe TNR.

12 thoughts on “Mi-e groaza …

  1. Pingback: Mi-e groaza …Bloguri WordPress . ro | Bloguri WordPress . ro
  2. Europa in general a uitat sa isi protejeze proprii cetateni in defavoarea altora….ducind si la o pauperizare relativa a populatiei,,.,,iar de la saracie la actul in sine nu mai sint multi pasi …

  3. Ti-as adresa cuvinte de lauda pentru articolul de mai sus, dar toate care imi trec prin cap nu pica bine in context. L-am citit. Cap-coada. Si atat.

  4. Pingback: Presa in blugi » RELIGIA in EXCES, indiferent de doctrina si origini provoaca DEMENTA! A se consuma cu moderatie sau deloc!
  5. Mi-e groaza sa ma gandesc ca s-ar putea sa-ti vina vreo idee sa-ti faci blog de caricaturi. Nici nu trebuie sa ai talent la desen, pui poze cu tine.

  6. Pingback: Nasul TV » Mi-e groază…

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !