Mi-e frica sa bag oameni in casa

Mi-e frica sa bag oameni in casa

 

 

Am o casa mare, am lucruri de valoare in ea. Nu-mi permit sa bag pe oricine.

De cate ori nu ati auzit aceasta fraza? Nu trebuie sa fie spusa de oameni cu bani, as zice ca dimpotriva, ea este spusa mai degraba de cei fara bani. Adica cei pentru care un televizor LCD de acum 3 ani este o valoare. Ori o tableta de 300 de lei.

Motivele pentru care ar trebui sa bagi pe cineva in casa sunt diverse:

  • Eviti sa inviti musafiri in casa ta cea pretioasa. Aici mai functioneaza si romanescul Ma fac de ras cu ce am. Dar nu despre el vom vorbi acum.
  • Ai nevoie de o dadaca. Ai un copil care trebuie crescut, parca nu l-ai da la cresa (sau daca il dai, parca tot trebuie sa vina cineva sa-l duca si sa-l aduca), iar rude mai in varsta nu ai. Ori nu ai efectiv, ori sunt in alt oras, ori nu au chef (la mine plange, nu mai stau cu copilul).
  • Ai nevoie de cineva sa aiba grija de un batran. Azilul de batrani nu e o solutie pentru tine (si, la modul serios, nu-i condamn pe cei care gandesc asa), dar nu ai vrea sa bagi pe cineva in casa. Nesupravegheat, asa? Imi poate lua orice, oricand…
  • Ai nevoie de niste oameni sa-ti repare diverse chestii: poate de niste zugravi, poate de un electrician sa-ti repare instalatia electrica, poate de un tapiter sa-ti repare paturile (desi, dupa mine, paturile vechi trebuie puse in gunoi si luate altele), poate de un instalator…

Este o solutie, una chiar foarte buna: camerele de supraveghere. Skut.ro este unul dintre cele mai cunoscute magazine online de profil. Care este, de fapt, ideea cu aceste camere? Va zic 3 avantaje certe ale lor:

Sursa foto: Skut.ro
  • Scapi de obsesia „nu las goala, ca mi se goleste”. Vorbesc serios: in Romania functioneaza, la bloc in special, dar si la case, chestia aia cu Las cheia vecinului, sa mai treaca sa vada ce se intampla. Sa nu para casa parasita. Bineinteles ca daca lipseste apoi ceva, primul vinovat va fi vecinul. Logic.
  • Poti sa rezolvi anumite probleme care altfel se dovedesc a fi de nerezolvat. Un copil nesupravegheat (de astia am uitat sa va zic: stiti obsesia permanenta a parintilor ca nu lasa copilul nesupravegheat, copilul avand de la 10 ani in sus, ca nu stie ce face copilul ala singur acasa), un batran neajutorat, poate niste rude pe care, altfel, nu le-ai lasa singure in casa. O rezolvare moderna si deloc costisitoare a problemei.
  • Esti mai sigur si in privinta hotilor. Poti fi acasa si sa ti se fure cat timp dormi. Mai ales in cazul in care ai mai multe camere, sa zicem 3, tu dormi intr-un dormitor indepartat, in camera de la intrare putandu-se intra lejer, fara a deranja pe nimeni. Da, bineinteles, romanii paranoici, in astfel de situatii, dorm in camera de la intrare, pentru a auzi eventualii hoti.

Revenind la discutia initiala si la titlul articolului, mi-e frica sa bag oameni in casa a devenit motto-ul multor case ale romanilor. Uneori e pretext (nu lasi copilul sa-si aduca prieteni ori iti spui singur asta pentru a nu chema constant oaspeti), alteori oamenii chiar cred in asta. Si nu e deloc bine. Zic sa apelati la site-uri tip Skut.ro, sa va luati niste camere profesioniste de supraveghere si sa nu mai repetati greselile tipic romanesti. Salutari ROMANESTI tuturor!

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !