Metode de promovare in online

Nu mi-a placut niciodata sa scriu articole tip sfaturi. Sau ma rog, tip ghid. Consider ca ele stau bine pe cu totul alte bloguri si in cu totul alt context.

Totusi, recent am ajutat o amica sa-si faca un blog al unui viitor magazin online si m-am gandit ca nu i-ar strica niste sfaturi. Asadar, ca site (magazin online), cum va puteti promova in mediul online:

1. Optimizare SEO prin advertoriale. Ca optimizare advertorialele sunt cea mai sigura cale spre succes. Nu e unica si nu e cea mai ieftina dintre ele. Dar este inca cea mai recomandata.

2. Directoarele de bloguri. Unii repudiaza aceasta metoda, altii o considera inca valabila. Ideea dupa mine este sa fie folosita cu grija si nu in cantitati industriale.

3. Guest-postingul este o alta metoda foarte buna de promovare. Metoda nu difera foarte mult de prima, singura diferenta este ca voi sunteti cei care scrieti articolele. Daca scrieti pe o cu totul alta tema s-ar putea sa primiti gratis gazduirea. Gasiti un blog de o cu totul alta nisa (sa zicem filme), scrieti un guest-post pe tema nisei respective si la sfarsit va prezentati, spunand ma ocup de magazinul online x. Alegeti cu grija nisele si incercati sa scrieti articole cat mai bune.

4. Cativa bani dati la google nu strica. Marele avantaj este ca dai bani la „sef”. Unii considera ca n-are nicio legatura, altii pot baga mana-n foc ca google de fapt cam asta asteapta: sa cotizezi la el.

5. Link-exchange-ul nu este o metoda perimata. Dintre multe alte metode de promovare in online le-ul este cu adevarat cea mai repudiata. Daca nu doresti trafic prin motoarele de cautare ci vrei trafic direct o poti aplica. Poti chiar plati locul in blogroll (sau pentru a avea banner pe blogurile ori site-urile altora).

6. Concursurile in blogosfera. Nu ignorati aceasta metoda. Fie ca apelati la un site mare de concursuri fie ca bagati un concurs pe baza de comentarii facebook, aceasta metoda este si ea eficienta. Atentie insa ce premii dati, unele premii se pot dovedi inutile. Nu incercati concursuri cu vouchere de 50% ori 40%, mai bine dati un voucher efectiv in bani (reducere 50 de lei ori 100 de lei). La inceput unii poate vor dori sa cumpere de la voi fara sa-i coste ceva. Daca vor fi multumiti vor cumpara in continuare.

7. Puteti incerca si sa apelati la o agentie specializata, pentru a va sfatui ei cum e cel mai bine sa va promovati. Nu ignorati expertiza lor.

8. Nu ignorati nici campaniile offline, eu inca le consider utile. De exemplu, un banner al magazinului vostru la metrou (sau macar pe scroll-ul de pe tv-urile de la metrou). Nu strica zic.

Atentie, aceste metode sunt utile doar in promovarea unor site-uri. Nu e cazul la bloguri, unde, la dracu, nu prea puteti plati advertoriale pentru voi. Puteti insa incerca varianta guest-postingului, pe care o sustin eu cu tarie si pe care o consider printre cele mai eficiente.

Articolul e pentru acea amica al carei magazin va fi lansat in curand. Dar am zis ca va fi util tuturor.

Salutari BLOGOSFERICE tuturor si daca mai aveti si alte metode de promovare in online va invit sa le spuneti acilea ­čÖé

Comments

comments

One thought on “Metode de promovare in online

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !