As merge intr-o vacanta exotica

As merge intr-o vacanta exotica

 

Scriam mai demult (nu mai stau sa caut link-ul) despre dorinta mea suprema atunci cand merg in strainatate: vreau afara ca in tara. Nu vreau sa schimb Romania, desi, din unele puncte de vedere trebuie schimbata, vreau, insa, sa merg in locuri unde gasesc asemanari cu tara mea. Si cu ai mei.

Si, pentru ca eu cred in sintagma Romania tara balcanica si latina (geografic n-om fi balcanici, dar cultural suntem), fix in astfel de tari ma simt eu bine. Sau, ma rog, DOAR in astfel de tari ma simt eu bine.

Am vizitat mai multe tari: Franta, Bulgaria, Spania, Turcia, Andorra, Germania. Singura unde nu m-am simtit bine, dar deloc, a fost Germania. Acolo erau roboti, nu oameni si, in afara de acel lichid la halba pe care-l savuram si noi, nu aveam nimic in comun cu ei. Dimpotriva: simteam ca sunt atat de diferit de ei incat ma mir ca suntem pe acelasi continent.

Si la Euro 2016, campionat ce tocmai s-a terminat, criteriile dupa care-mi alegeam preferatele erau aceleasi: balcanici si latini. In ce ordine vreti voi.

Acum, trecand peste faptul ca banii nu ma dau afara din casa, ca sa ma exprim astfel, va zic ce mi-as dori: sa merg in Tenerife.

Tenerife

Pentru mine, idealul nu este o vacanta printr-o Asie indepartata, ci o vacanta undeva in Europa, musai in inima latinitatii, undeva unde sa ma simt bine nu doar din punctul de vedere al peisajelor, cat si cultural. La dracu’, d-aia se duc romanii cu precadere in Franta, Spania si Italia si fug cat pot de Germania. Adica, pe bune, exista persoane care au invatat italiana in 3 luni, cum exista persoane care in 10 ani n-au putut sa invete germana. Suntem latini. Prea latini ar zice unii.

Sa revenim, totusi, la Tenerife. In afara de melodia de mai sus, pe care o stie toata lumea, nu stiu nimic altceva. Poate tocmai d-aia imi doresc sa merg: vreau sa ma simt ca intr-un film despre care nu stiu nimic. Nu vreau spoilere, nu vreau nimic. Vreau sa fiu surprins.

Asa ca voi cauta pe Google Oferte Tenerife si Last Minute Tenerife (daca prin un Last Minute e perfect, alea-s chiar ieftine).

Acum, poate aveti alte idei de vacanta exotica pentru mine. Ceva ieftin. Ma rog, pentru bloggerul din mine, ceva gratis. Daca aveti, dati de veste, ca tare as vrea sa-mi mai misc oasele (din ce in ce mai) batrane pe undeva frumos. Promit sa transmit d-acolo atat in scris, cat si video.  Salutari EXOTICE tuturor!

Comments

comments

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !