Mazl-Tov … And Justice for All

Mazl-Tov … And Justice for All

 

Teatru, muzica si dans. Buna-dispozitie. Dans romanesc. Glume cu evrei. Toate acestea pe scena Teatrului Evreiesc. Da, ati citit bine: pe scena Teatrului Evreiesc.

Nu a spus nimeni ca antisemit e cel care spune glume cu evrei. Sunt multe glume cu evrei pe care chiar si evreii le gusta. Cele legate de bani, de zgarcenie si alte alea.

De exemplu, auzisem ca unul dintre bancurile pe care-l stiam noi ca-i cu evrei este dat ca exemplu la prestigioase facultati economice din SUA. Cel cu evreul care are milioane de dolari, dar care prefera sa se imprumute 1000 de dolari (suma minima), pentru aceasta suma gajand cu propria masina. Motivatia era simpla: banca urma sa ia masina in custodie. Ceea ce insemna ca acea masina urma sa aiba parcarea asigurata pentru un cost de maxim 50 de dolari (dobanda la acel imprumut). Evreul pleca in Europa si nu stia unde sa-si lase masina.

Nu am auzit acest banc la spectacol, dar pe el il dau exemplu atunci cand vorbesc despre REALITATI CU EVREI (se spune ca primul care a incercat sa faca asta, si a reusit, a fost un evreu). S-au spus alte bancuri, mult mai credibile atunci cand in fata ta se afla cineva imbracat ca un rabin.

Este tipul de spectacol care-si propune sa te destinda, care te energizeaza, care te face sa razi in hohote. Legat de glumele si realitatile cu evrei, zic doar atat: oamenii cu cel mai dezvoltat simt al umorului sunt cei care sunt capabili sa se autoironizeze ori sa-i ironizeze pe cei ca ei. De exemplu, femeile care spun bancuri despre femei, olteni care spun bancuri cu olteni ori persoane care reusesc sa faca haz de necaz in legatura cu o gafa a lor mai veche.

Eu am vazut acest spectacol pe scena Teatrului Evreiesc, insa el s-a jucat anul trecut in fata teatrului, in semn de protest fata de starea deplorabila a teatrului (atunci se surpase acoperisul si nu se mai putea juca niciun spectacol in acel sediu).

Acelasi spectacol se mai joaca pe 15 decembrie (lunea viitoare), in afara de acesta, pana la finalul anului, mai puteti vedea la Teatrul Evreiesc de Stat urmatoarele spectacole:

– Azilul amantilor (maine seara, pe 7 decembrie, ora 19);
– FRAU HESS SI GRADINILE EI (9 decembrie);
– In vizita la Domnul Green (10 decembrie);
– Amantul (19 decembrie).

Nu am vazut niciunul dintre celelalte, asa ca nu va pot spune mare lucru. Mergeti, insa, sa vedeti Mazl-Tov … And Justice for All, pentru acesta pot garanta. Despre el au mai scris Ileana Andrei, Semne Bune si Yorick.ro. Mai multe despre spectacolele si programul Teatrului Evreiesc gasiti pe www.teatrul-evreiesc.ro. Salutari TEATRALE tuturor!

2 thoughts on “Mazl-Tov … And Justice for All

  1. Pingback: Mazl-Tov … And Justice for AllBloguri WordPress . ro | Bloguri WordPress . ro

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !